Att fånga en fjäril...

...
Att fånga en fjäril som vill fälla vingarna ut över världen,
en fjäril som flyger mellan oss ibland
Vi kallar den lycka, den är svår att fånga,
den vill slita och rycka som vilken lycka somhelst,
vilken fjäril somhelst, vilken kärlek somhelst,
hursomhelt

Så kan vi sjunga tillsammans om en längtan som aldrig blir still
för alla oss som aldrig vet vad vi vill
Det finns en sång och en dröm, om en lycka så öm
för oss som alltid ska till
Att fånga en fjäril
...


Att fånga en fjäril

Lars Winnerbäck


Strandad!

Eftemiddagen har tillbringats på stranden. Helt underbart! Kom hem för en liten stund sedan men hade kunnat ligga där en bra stund till. Det var alldeles precis lagom varmt vid fem när jag drog mig hemmåt.
Träffade Sofie, en vän jag inte har träffat på väldigt länge. Var väldigt roligt att se henne igen! Verkligen på tiden!
Annars har det varit en lugn dag. Sov länge, ingen stress. Var faktiskt lite molnigt när jag vaknade så tänkte att det inte skulle bli nån strand idag. Men så blev inte fallet, och det var ju tur!
Hade min lediga dag idag så det var skönt att passa på att avnjuta den en fin dag som denna i gott sällskap! =)

Imorgon ska jag jobba igen och sen jobbar jag ons-lör. Har bestämt mig för att ha en lugn lördagskväll (för en gångs skull). Ingen utgång, ingen alkohol, bara chill. Har lovat mig själv att hålla mitt löfte!

Ikväll ska jag bara ta det lugnt. Mamma och pappa ska iväg till några vänner ikväll så jag vet inte riktigt vad jag ska äta. Kan bli avocado med nåt, men jag får se. Sen drar jag hem till Fidde. Han spelar match nu ikväll som jag eg. hade viljat se, men jag känner inte för att åka iväg själv och kolla. Dåligt av mig!

Nu ska jag kila ner till köket och se vad det har att erbjuda idag!


Beachvolley SM och solsveda!

Nyss hemkommen från stranden. Blev en lång och härlig dag där.
Fick bättrat på brännan vilket inte var helt fel. Problemet är bara att solen tar så in i...så jag är nog lite svedd i ansiktet. Hoppas, hoppas inte.
Mor och Far är bortresta på en weekend så jag måste ta mig för att hitta på nåt att äta ikväll. Vet inte alls vad jag är sugen på! Nej jag är nog inte sugen på nåt egentligen, men jag är hungrig. Dagens i-lands problem. Det är lätt att tappa matslusten när det är såhär varmt. Helt galet. Över 30 grader i skuggan. Som  tur var blåste det lite idag.
Det var beachvolley SM på stranden idag. Alltid kul med lite happenings! =)
Såg inte finalen men jag vet att det gick bra för ett fbg:s lag som klarade sig långt. Hur långt vet jag dessvärre inte. Galet mycket folk på stranden var det idag.
Jag och Malin låg och gottadeoss, sen träffade vi på Valon, Jens m.fl så vi slog oss ner med dem. Fick ätit glass på peggens med. Hör sommaren till!

Imorgon ska jag upp sju och jobba. Värsta sovmorgonen hehe. Sen slutar jag kl. sex och är ledig hela tisdagen. Får hoppas på att strandvädret håller i sig!

Nu ska jag kila ner och se vad som finns i kylen. Blir nog en avocado med räkröra!
Bye bye!



STRANDEN!


Nu är det time för stranden! Ska bli så satans skönt att få dra dit idag igen. Vilken lyx det är att bo här på västkusten och ha en fin strand tio minuter hemifrån!

Gårdagskvällen var dunderbra! Den bästa på länge!
Berättar mer senare under dagen!
Nu ska jag ta en promenix till stranden och möta upp min lilla Malin!

Sol Sol Sol

Heldag på Skrea strand!

Idag har jag legat på stranden och gottat mig hela långa dagen!
Visste ingen annan som skulle ner så jag laddade mobilen med Jason Mraz nya album, köpte en räkbaguette på falkmanska och begav mig ner till stranden, själv.
Kände att jag eg. var i behov av folk  men det gjorde mig faktiskt inte så mycket när jag väl kom ner. Var så mycket folk där ändå. Så jag har tillbrigat dagen med att titta och tjuvlyssna på folk. Rätt kul faktiskt!
Ikväll blir det 20-års fest hos Malin, ska bli kul! Ska dra med mitt singstar med så det blir nog full rulle! =)
Måste hoppa in i duschen nu!
Ciao!

ps. marie slingade mitt hår igår...nu är jag "typ helblond". Har blekt bra i solen med. Woooops...ds

Sunny Day!

Vädret är underbart!
Har suttit i uterummet och ätit kvällsmat iklädd endast kortbyxor och linne. Måtte detta hålla i sig!
Frida har ledig helg och ser fram emot lata dagar på stranden!
Ville bara säga det.
Undrar hur jag ska kunna sova inatt. Det är galet varmt inne i mitt rum även om jag försöker vädra ut. Och dessutom MÅSTE(!) jag sova med duntäcke... Kan inte sova utan det...
Nu ska jag snart krypa ner och läsa om massajen!
Natti!

Kändisbesök på jobbet!

Idag på jobbet uppträde Robert Wells och company! Dessvärre vågade jag inte smita iväg från mitt arbete så jag fick bara höra dem på håll. Men dem hade sin loge nere i källaren i rummet utanför vårt lager så dem sprang förbi till som tätt (och hejjade dessutom). Det var han, blåsorkestern, några körsångare och Charlotte Perelli. Hon var bara där och shoppade med sin lille son och två andra bihang. SHIT vad smal hon var. Hon sprang runt där inne med kortkorta jeansshorts, skyhöga klackar och de största solglasögonen jag sett, någonsing. Hon hade inte så mycket smink som man är van att se henne med på tv och i tidningar vilket gjorde henne sötare än vanligt! (Min åsikt)
När jag och Malin satt utanför personalköp och hade en femminutare kom hon och de andra ut med en fullastad kundvagn, så visst hade hon hittat lite hon med. Det var en hel del leksaker kunde jag skymta. Alltid kul när det händer lite på jobbet.

Äntligen, äntligen, äntligen var det bara en dag kvar på jobbet för denna vecka! Känns så skönt vill jag lova!
Det är pest och pina för mig att gå upp kvart över fem varje morgon i fem dagar. Jag blir aldrig människa.
Är så sjukt trött när jag kommer hem från jobbet. Ikväll ska det grillas. Ska lägga mig och läsa tidigt och somna tidigare än vanligt har jag tänkt mig.
Uppdatering ang. sjukdom: Jag mår lite sämre i halsen idag. Hostar och snyter mig om vartannat. Är väldigt hes och har svårt för att prata.

Nu är jag hungrig!


Charlotte Perelli

Helkväll med Moi!

Ja så blev det...en hel kväll med mig själv i mitt eget sällskap!
Faktiskt riktigt skönt!
Mor och Far är på Rhapsody in rock och det är kanonväder! ÄNTLIGEN!
Såg på väderleksrapporten att det ska bli jättefint väder i helgen! SKREASTRAND, here I come!!!
Ska bli galet skönt att få sola och gotta mig heeeela lååånga helgen! Ska bli brun och fräsch är min tanke!
Lycko mig som är ledig just denna helg. Ska smörja in mig och inte gå lika hårt ut som sist...fjällar nästan fortfarande. Ser iallafall smått prickig ut! Men men, det är smällar man får ta!
Ska lägga mig snart. Har suttit framför tv:n och degat länge nog...bara riktig skit på den den burken om jag ska va ärlig. Pussycat dolls och nåt program där mor+dotter ska tävla ihop om nån tiara eller vad det är. Intriger, intriger...vad tjänar det till? Berömelse, visst men är det värt det?

Nu ska jag jag kila ner i sängen med min massajbok!
Imorgon är det näst sista dagen på jobbet för denna vecka.
Hostar som en galning idag...inte bra
! Har gjort pannkakor tills imorgon...det piggar upp=)

Slingmiss!

Idag har jag jobbat, som vanligt. Harvart halvseg hela dagen och känner mig dåsig. Tror att det är nåt i kroppen som inte vill ge sig. Bar adet inte bryter ut igen. Pallar inte med ett trejde läkarbesök. Har lite känningar om att det kan vara körtelfeber..kan det det? Usch, jag vill verkligen inte det!

Idag efter jobbet åkte jag hem och lagade en Fridas speciale creamy curry kyckling med jasmineris och grekisk sallad. Bjöd Mamma, Pappa, Broder och svägerska på detta. Sen skulle Marie slinga mitt hår. Lägga i lite nya ljusa slingor och färga lite utväxt. Ja, det gick ju sådär. Färgen jag använde gav inte riktigt det reslutat jag var ute efter utan gjorde istället håret lite jämnblont, hur nu det kunde komma sig. I vilket fall som helst blev det ganska snyggt, men jag vill ändå ha mina ultraljusa slingor så det får göras på fredag istället. Må detta gå vägen denna gång!

Annars lunkar det på. Imorgon ska jag och Malin jobba 7-16 vilket kommer bli kanon!=)
Hoppas att jag mår bättre då, för just nu är jag inte alls kry. Vad är det i min kropp som inte vill ge sig? Jag har inte vart sjuk på drygt ett år och nu har jag vart sjuk från och till i snart tre veckor. Blir inte klok på detta. Snälla, ge mig bara en sedvanlig gammal förkydlning. Orkar inte gå runt ovetandes med halsont, huvudvärk och feber. Blir snart galen!
Behöver nog egentligen ha en lugn helg utan utgång,  men så blir inte fallet. Malin firar sin 20-årsdag på lördag med pompa och ståt och det vill man ju inte precis missa, Ohhh No! Ska försöka vila mig så mycket jag kan tills dess och lägga resterande energi åt lördagkvällen.

Nu är det dags för sängen, på tok för sent, som vanligt. Kanske blir det ett (eller två) kapitel om massajen med!
NattiNatt!


Early mornings!

Denna vecka börjar jag kl. sju varje morgon. Detta innebär att jag måste senast gå upp kvart över fem, vilket är otroligt tidigt för min del. Kvart över fem går man bara upp när man ska med ett flygplan till ett varmt land. Aldrig annars enligt min åsikt!

Har haft fullt upp på jobbet idag. Rekorddagen måndag v.30 som alltid, lika mycket folk, som alltid. Men jag gillar när det är högt tempo. Då jobbar jag som bäst.
Malin, söta Malin blev firad idag. Blev presentutdelning och tårtkalas=) Hon kommer att firas rejält på lördag kväll...det vill jag lova!

Jag har suttit framför datorn och kollat in billiga resor. Känner för att dra iväg en vecka i oktober då jag ändå är ledig. Måste bara få nån med mig, men det borde inte vara så svårt. Behöver verkligen få komma iväg och koppla av i någon annan del av världen. Att resa är bland det bästa jag vet. Snart har jag gjort alla världsdelar iallafall, det är ett löfte! Börjar få resabstinens nu. Det var ju hela sex veckor sedan jag kom hem från Australien hehe. Ja det är galet.

Nu ska jag lägga mig och läsa lite om Massajen. Har läst en hel del i boken idag allra redan men jag är så nyfiken på att se hur det går. Dessvärre har den just för tillfället hamnat i nån slags slentrian där samma resa beskrivs sjutton ggr upphöjt i 12. Men jag håller ut, vad mer kan jag göra?

Sull Sull

Veckans tips!

Nu är jag här igen med veckans tips.
Första gången jag hörde låten "I´m yours" med Jason Mraz blev jag som förtrollad. Älskade den från första stund.
Efter ett tag lärde jag mig dessutom spela den på guitarr vilket jag är väldigt stolt över! =)
Nu är det så att jag har fixat (harkel) hans album "We sing, We dance, We steal things". Jag hade aningar om att jag skulle bli besviken för det kan ju inte leva upp till "I´m yours" låten. Men faktiskt...albumet är kanonbra! Ganska många lugna, akustiska låtar. Han sjunger verkligen direkt ur hjärtat och in i mitt. Hans musik berör!
Ett tips bara...

ps. jag var visst med på en hel del bilder på efterfesten.com från igårkväll/nat på bratt, aj aj aj haha.ds

Pizzakväll!

Ikväll ska jag svulla med en riktigt god pizza=) mmmm. Extra gott på söndagar tycker jag.

Har precis kommit hem från mormor. Alltid lika kul att göra henne glad och hälsa på. Vi satt och pratade om en det ena en det andra, drack sockerdricka och åt bigaråer.

Har funderingar på att krypa ner i sängen tidigt ikväll och passa på att läsa lite ur "Den vita massajen". Tycker att den är grymt bra men hinner aldrig läsa, så kanske skulle passa på ikväll.

Jag är grymt sugen på att skaffa en liten hundvalp. Jag vet att det är fullt omöjligt just nu men hua vad jag vill det. Sara och Lasse har ju införskaffat sig lille Gibson så det har väl klart sin påverkan. Uhhh, jag vill också!
Jaja,
man kan inte få allt man vill ha...


Cavalier King charles spaniel

Oväntad utekväll!

Igår var jag uppe kvart över fem på morgonen. Skulle börja jopbba klockan sju och bussen går tio över sex till jobbet.
Hela dagen på jobbet spenderade jag, Valon och Elisabeth med att prat engelska, äta massor med choklad och dra roliga historier. Hade verkligen en jättebra dag på jobbet. Alla tre var övertrötta och flamsiga. Var helt slut när jag väl satte mig på bussen hem...stensomnade.

Jag hade beslutat mig om att stanna hemma hela kvällen och ta det lugnt. Dels för att jag var så trött och dels för att jag har varit så sjuk i veckan. Men då hörde en gammal vän av sig och sa att hon var i stan. Självklart skulle vi gå ut och svänga våra lurviga=) Var först på förfest hemma hos Jennifer, söta Jennifer. Sen drog vi in till stan strax efter elva. Bratt blev det där vi träffade på en hel massa folk vilket var otroligt roligt. Drack lite för goda drinkar och hade det väldigt bra i gott sällskap!
Idag vaknade jag strax innan ett(!) och kände mig utsövd. Skönt. Dessvärre har halva dagen försvunnit i ett naffs men det kanske det var värt.

Imorgon börjar jag jobba kl sju så det blir en såndär tidig morgon igen. Ska försöka lägga mig i tid ikväll. Imorgonkväll ska min svägerska (blivande) fixa mitt hår med lite nya slingor. Ska bli nice!

Nu ska jag hoppa in i duschen, sen bär det av till Fiddes lägenhet där jag har hand om blommorna för att han är bortrest. Ska även cykla förbi momor en sväng och se hur det är med henne.

Ciao Ciao Itaaaaliaa


Sovit bort en hel dag.

Idag har jag sovit bort en hel dag känns det som.
Den enda vakna tid har ägnats åt datorn eller vid matbordet. Känns tragiskt.
Känner mig friskare nu! Fick sovit bort febern iallafall. Och har inte så mycket huvudvärk nu heller.
Ser fram emot att få jobba imorgon. Malin och Valon jobbar också vilket gör det dubbelt så kul! =)

Nu ska jag, Mamma och Pappa titta på Arn. Sen ska jag försöka sova. Kan bli svårt med tanke på all sömn detta dygn.

Har suttit och gjort ett schema över Way Out West så vi vet vilka alla band är och vad dem spelar för typ av musik. Tror Malin blir glad imorgon när hon får se det! Man får ju passa på när man ändå bara är hemma och slöar! Så jag har lyssnat igenom alla band och gjort en liten recension på vad jag tyckte om dem. Kan va bra att ha när man inte riktigt vet vad man ska kolla på.

So long!

ps. Saknar...ds

På bättringsvägen!

Idag mår jag mycket bättre! Känner mig fortfarande inte som vanligt men jag har mycket mer energi och den sprängande huvudvärken har släppt. Är bara lite snurrig och har fortf. ont i halsen. Stannade hemma från jobbet idag men ska ta mig dit imorgon, om jag inte blir sämre vill säga.
Jag tror det var Winnerbäck konserten igår som var räddningen. Guuudomligt bra!=) Fick så mycket energi av att stå där och njuta av alla dessa fenomenala låttexter. Det regnade, spöregnade, regnade lite till, men det gjorde mig inte så mycket i min regntäta jacka med kapuschong. Det var bara jeansen och skorna som blev genomblöta, men det kändes inte så mycket, jag var lycklig och upprymd!

Idag gör jag inte många knop. Förösker vila och ta det lugnt så jag orkar jobba fredag+lördag. Vill inte vara hemma och känna mig dålig. Vill verkligen jobba, tycker det är kul och har sett fram emot det väldigt länge...så blir man sjuk. Det är så typiskt!

Nu ska jag slita mig härifrån och äta en isglass. Gott för halsen!

Vi höres!


Winnerbäck, fästningen 20080716
foto: Frida Möller


Friskförklarad-igen!

Usch vad jag kände mig dum när jag för andra gången på två veckor satt inne på vårdcentralen och ojjade mig för att jag har så ont överallt. Idag fick jag som tur var en bra doktor som verkligen försökte ta reda på vad det är som spökar i min kropp, men han kunde inte komma fram till någonting. Det kanske kan vara så att jag har någonting som ligger och gror i halsen som inte syns på streptococktestet. Blir ledsen, arg och känner mig så dum när jag skickas hem utan något svar på vad det är för fel. Att bli såhär sjuk två gånger under två veckors tid kan inte vara bra. Jag hoppas att det är en tilfällighet och inte nåt annat knepigt som inte ens doktorerna kan förstå sig på. Man bli ju klart orolig...
Storgråtandes körde jag hem igen från vårdcentralen och tröstade mig med en isglass. Har sovit några timmar efter lunch och hade lite feber nu när jag vaknade.

Dessutom började det precis hellregna. Ja, men vad kul, passande när det är Winnerbäckkonsert ute i det fria ikväll. Det ser ljusare ut över havet så förhoppningsvis klarnar det upp frammåt kvällen. Ska nog ta mig dit ikväll iallafall, även om jag just nu känner mig otroligt ynklig och trött. Ska ta en dusch, ett par panodil och ladda baterierna innan jag drar mig iväg.
Vill så gärna hem till Sara och Lasse och träffa lille Gibson som jag antar är sötare än någonsin just nu. Gibson har precis anlänt till S&L  så han är inte många veckor! Åhhh, vill också ha en liten hundvalp! =)

Nu ska jag fika lite och förhoppningsvis få lite energi av sockerbullen som väntar på mig där nere.

Cheers!


Ännu ett besök hos farbror doktorn!

Nu börjar jag bli riktigt trött på det här!
Mår så dåligt och har haft konstant huvudvärk i ett och ett halvt dygn. Hade feber när jag kom hem från jobbet igår och upptäckte vita prickar på mina halsmandlar. Jaha, halsfluss? Blir så trött...
För exakt två veckor sedan var jag hos doktorn och va dålig men han avfärdade ju mig som om jag vore nån jobbig hypokondriker som ränner på sjukhuset stup i kvarten. Men jag har inte vart hos doktorn på år.
Som tur är jobbar inte underbara Sergei denna dag så jag får en annan doktor.
Tack Gud för detta!
Antagligen är det väl samma skit som har suttit kvar och nu brytit ut igen. Har varken tid eller råd med sån här skit nu. Vill passa på att jobba i sommar och tjäna pengar men just nu känns det som att det kommer gå käpprätt åt H.
Måste lägga mig en stund nu innan jag ska iväg, 10.20.

Lars Winnerbäck i Vbg ikväll...låt mig må bättre då, please!


Finbesök från hufvudstaden!

Nu är Karro här och jag har vart sjukt dålig på att uppdatera mig. Det blir så när man har fullt upp, under semsterveckan.
Allt är bra med mig. Full rulle såklart. Vi har haft sightseeing, legat på stranden, vart på gekås, partajat m.m.
Ikväll är det stor sommarfest i Vessige dit vi ska. Förfest i Fiddes lägenhet med spel, mat och dryck.=)
Har lite att fixa innan dess. Bla.a. ska jag försöka hinna med att slänga i några slingor i håret, bränna ett par vinylskålar och fixa min sönderfjällade bränna, på nåt sätt. Karro hade lite tips som jag kanske skulle kunna fixa detta.
Nu ska vi börja grejja lite här, så måste kila.
Lovar att uppdatera mig bättre framöver...hold on!

Bye!


Hemmakväll

Vad skönt att inte behöva stressa iväg nånstans en lördagkväll...för en gångs skull.
Fast jag måste klart erkänna att det suger lite i partytarmen att inte göra nåt...en lördag...
Men nästa helg kommer Karro (sthlm) ner hit och då blir det party så jag får ladda inför det istället! =)

Ps. Fläskfilén var superb. ds


SEMESTER!

Nu ska jag ha semster!
Efter fem arbetsdagar så blir det en lugn och harmonisk vecka igen, utan jobb.
Känns lite sjukt, jag som är van att jobba arslet av mig på somrarna! Men inte detta år. Jag behöver verkligen den här lediga tiden. Har vart ett intensivt år med flytt, studier, australien resa och inte minst på det personliga planet.
Men jag mår bra nu! Väldigt bra! =)
Och så mår jag bra i munnen med, eller käken eller vad det var. Har nästan fått tillbaka all känsel!

Veckan på jobbet har vart bra! Jag kom in i det igen efter ett par  timmar vilket är väldigt oroväckande men också ganska skönt. Jag känner att jag har mycket energi och tycker att det är roligt att jobba. Roligast har nog vart att fått träffat alla igen. Jag har verkligen underbara arbetskamrater!

Fick en jättesnygg kacka i 45-års jubileums present av jobbet. En svindyr historia som jag vet kostar närmare två tusenlappar på intersport. Inte illa pinkat!

Ikväll ska jag faktiskt(!) ta det lugnt och vara hemma. Ska äta grilllad fläskfilé nu och sen blir det bara mys!

Skrea Strand!

Idag har jag legat hemma på stranden heeela dagen. Kom iväg vid elva och kom hem vid fem.
Såå skönt! Verkligen vad jag behövde. Och jag behövde dessutom få lite mer bränna vilket jag har fått nu inkl. lite solsveda, men det är väl sånt man får ta!?!
Träffade Magnus och Cilla på stranden. Sjukt kul att se dem igen. Cilla har jag inte träffat sedan festen jag hade i mars. Saknar grabbarna!

Ikväll ska vi grilla kycklingfilé här hemma och sen ska jag se Arn, filmen! Har inte så höga förväntingar på den så det blir nog bra=)

Imorgon ska jag jobba igen...samma tid som Malin=) Kommer bli mkt Way Out West snack känner jag på mig!

Nu ska jag hoppa in i duschen, sen blir det insmörjning som heter duga!

Puss

Det blir en dag på stranden!

Nu ska jag ner till beachen och ha det riktigt gott!
Det trodde man inte igår när jag fick åka hem från jobbet med svullen käke och halsont.
Men farbror doktorn sa att han inte visste var det var, så du får åka hem igen, utan medicin.
Kom hem, hade feber. Hade feber hela kvällen. Mådde kasst. Men det var ju inget....som doktorn sa...eller?
Jag kunde inte bita ihop med vänstra sidan av käken för att det var så svullet och det var helt bortdomnat.
Idag känns det mycket bättre. Och jag har ingen feber, vad det känns som.
Så jag vågar mig ner till stranden.

Fick precis bokat Way Out West biljetterna, jiiiihaaa! Nu jäklar finns det ingen återvändo! =)
 
Ciao