Orosmoln över dramapedagogerna

Igår skrev arbetarbladet i Gävle om eventuell nedläggning av dramapedagogprogrammet på Gävle högskola. Detta skulle innebära att dramapedagogerna inte längre skulle få sin högskolekompetens och därmed inte den statusen vi måste ha i samhället. Det känns ledsamt och rent för jävligt att det är vi som ryker först, vi kulturarbetare som vill kämpa föratt alla människor ska må bra och utvecklas.
Kapa oss vid knävecken, men vi står ändå kvar!

Hjälp oss med att bevara vår utbildning genom att skriva på namninsamlingen!
Tack för hjälpen, den behövs!

www.namninsamling.com/site/get.asp?endadramapedagogprogrammethotat




Müssli med youghurt

Det är så jag äter det...müssli med youghurt, inte tvärt om.
Har verkligen hittat det goda med müssli, dessutom blir man mätt av det också!
Det svåra med att äta och vara förkyld (förstoppad i näsborrarna) är att man inte kan andas när man äter. Ibland råkar jag ta för stora tuggor med får ingen luft och blir andfådd...av att äta, visst är det lite sjukt?
Nej jag har inte mycket ork. Gick till tvättstugan innan och blev andfådd, måste varit trappan.

Min natt har inte varit så bra. Kunde i somna igår, för jag låg och svettades och frös om vartannat.
Sen har jag vaknat från och till hela natten. Klockan kvart över sju orkade jag inte ligga kvar och vrida på mig längre så jag gick upp.

Har precis ringt lärarlaget och berättat att jag är sjuk och åker hem. Det var ingen fara att det blev krångel med opponeringen, utan det skulle lösa sig sa Gunilla, skönt. Jag får alltid panik när jag blir sjuk att jag missar så mycket. Men ibland måste man lyssna på sig själv och inte tro att man är någon superhero med onaturliga krafter som ska orka med allt även om man är sjuk. Så nu kan jag pusta ut, skönt!
Förresten så har jag inte varit hemma från skolan en endaste dag förut, så jag kanske inte ska känna nån ångest.

Ska lägga mig i sängen och försöka sova en liten stund. Huvudet snurrar och jag behöver egentligen mer sömn.
Tschüss!


Rådhuset i Prag

Åk hem, här gör du ingen nytta

Just precis så känns det just nu.
Därför bokade jag en tågbiljett hem tills imorgon.
Alltdså kommer jag att åka hem på måndag istället för på onsdag. Det känns väldigt bra.
Vad ska jag göra här, sittandes/liggandes i sängen i mitt rum i tre dagar och vänta på att tiden ska gå?
Jag kommer ändå inte kunna gå till skolan. Har feber och skit och vill inte smitta de andra. Nej, så jag drar.
Fick sålt min onsdagsbiljett till Sara, det kändes skönt, och så förlorade jag inga pengar på det.
Skulle ha oponering för Linda på ons men löser det. Allt ordnar sig!

Känner mig inte alls bra men ska fixa en hemresa imorgon, trots släpande på väskor. Jag SKA orka det.
Bara att bita ihop. Det är ju lätt värt att få åka hem och bli ompysslad än att vara här på några kvadrat och rulla tummarna, eller rättare sagt, snyta näsan ännu rödare och hosta upp ännu mer slem.

Gjorde iordning en talrik med glass, skivad banan och chokladsås innan. Ville pigga upp mig själv lite. Det hjälpte för stunden. Gudomligt gott var det iallafall! Varför är sånt som är onyttigt så himla mycket godare än det som är nyttigt? Har förresten testat en ny grej. Köpte "vit fullkornspasta" eller vad man ska kalla det. Ska vara bättre än vanlig pasta med mer fibrer och sånt, men ändå är den ljus. Den var god!

Nu ska jag försöka sova. Läser Carolina Gynnings bok egogirl vilken är lättläst och intressant. Måste komma över lite fördommar hade jag tänkt.

Ciao Ciao, Host


Jag, vilse i Prag

Host, harkel, snörvel, atjo

Väldigt vilken sjuka jag åkt på då.
Det låter som ett helt reningsverk när jag är i farten.
Håller alla mina tummar för att bli av med detta tills på onsdag då tåget går mot falkenberg...änteligen!

Här är kanonvarmt ute. Gick en promenad för en stund sedan och ingen jacka behövdes. Detta är lycka!
Har legat ute i solen en timma med pch haft det gott. Och så har jag läst lite uppsats som jag ska opponera på på tisdag. Går nog ganska bra känns det som! Ska fortsätta med mina opponeringsförberedelser nu och avnjuta lite glass med chokladsås.
Får se om jag orkar med skolan imorgon. Finns inte mkt energi i den stackars kroppen.

Pusshajj!

Prague baby!

Ja, oj vilket äventyr jag har varit iväg på.
Prag var helt fantastiskt! Åk dit!

Drog iväg lördag eftermiddag förra veckan och kom hem går eftermiddag. Dessvärre släpade jag med mig en dunderförkyldning hem, men det var det kanske värt?!? Tur iallafall att jag inte var sjuk under resan.

Veckan i Prag var kanon!
Har sett så mycket vackert att det är svårsmält. Överallt fanns vackra byggnader, skulpturer och platser. Min pärla var körsbärsdalen där man kunde sitta bland enmassa körbärsträd och se ut över hela prag. Satt där många långa timmar. Blev även en hel del solning där. Måste ju passa på att fixa brännan när man är på utlandsemester hehe.
Vi har haft en del skolgrejer. T.ex. har vi besökt teaterhögskolan och varit med i både dramaklasserna och teaterklasserna. Har deltagit i en movement lektion och fått se eleverna in action under deras lektioner. En dag tog vi tåget till Pilsen, en stad två timmar bort från Prag. Där hängde vi med en snubbe som var dramalärarae och vi fick vara med och delta på en av hans lektioner. Sketakul att se att dem jobbar likadant med drama där som här. Fick mycket inspiration av att besöka alla klasser. Har även sett en del föreställningar vilket var väldigt....intressant...hehe. Den första var kanonbra och väldigt annorlunda, men på ett bra sätt. Den andra var otroligt alternativ...kan inte säga vad jag tycker om den, men den gav en känsla av skräckblandadförtjusning. En absurd föreställning som jag ändå är glad att ha sett. Men var den värd 200 kr?

Annars har tiden mest gått åt till att äta goda saker, dricka otroligt god och bilig öl (ca 8 kr) och att ha det allmännt skönt. Har haft en skön kombo av upptäckande och lugn.
Skulle egentligen kunna skriva hur mkt som helst om resan, men det skulle bli ettt alldeles för långt inlägg så därför kortar jag ner det hela.

Höjdpunkterna från resan var
* när jag och frida hamnade på en konsert med ett grymt skönt band
* alla lugna dagar i körsbärsträdgården
* rundvandringen på ölbryggeriet i Pilsen där vi drack enmassa öl och hade skönaste guiden ever
* första föreställningen
* teaterklassens danslektion
* frihetsväggen av grafitti

och så enmassa annat också.
Resan var perfekt och jag ska dit igen. Nästa gång drar jag med mig F och visar alla vackra platser för honom. Alla borde åka dit. Det är billigt att resa dit =  vi åkte med tjeck airlines via ticket.se. Det är billigt at bo där = hotel prague city och det är biligt att leva där = mat och dryck för ca 50 kr.

Cheers!



Imorgon flyr jag fältet

Nu är det inte många timmar kvar. Ska snart krypa ner i sängen och sova, är fasligt trött, men tänkte börja med en dagsuppdatering.

Lunchade i matsalen med Frida och Sofia, mina hjärtevänner. Det var god mat idag = kyckling och ris med god sås. Glasa med chokladsås till efterrätt. Maten har blivit bättre här på sistone.
Tvättade under eftermiddagen.
Efter skolan så färgade Sofia min utväxt vilket var otroligt behövligt. Chansade på en hårfärg inne på coop och det blev perfekt! Kunde inte ha blivit bättre. Och Sofia var otroligt noggrann och proffsig. Ser verkligen snyggt ut! =) Jag passade på att färga lite slingor i Sofias hår, så nu är vi riktigt piffiga inför resan hehe.
Var ute och sprang en runda också. Var så fint väder så jag tänkte att jag skulle passa på. Sprang en 50-min runda idag..var lite seg i benen. Sprang i en timme igår så det beror väl på det. Håller igång. Nu blir det väl antagligen en slövecka i Prag, men är det semester så är det! ;)

Ikväll har vi myst här i huset med god mat, talang-09 och gotta.
Är så glad över att jag bor ihop med Sofia och Frida...mina pärlor!

Sleep well!


Cool byggnad i Prag

En dag till Prag

Nu är det bara en dag kvar. Imorgon närmare bestämt så befinner jag mig i Prag!
Ska bli riktigt, riktigt trevligt!
Halva klassen har redan gett sig iväg, dem som ska åka tåg. Vi andra flygresenärer åker imorgon. De andra ska stanna en stund i Berlin med, men jag tyckte inte att det  var värt det, så jag valde att flyga. Deras resa tar över ett dygn, fattar inte hur dem orkar. Själv har jag en resa på två timmar! =)

Idag blir det att packa kappsäcken och tvätta lite. Kvällen blir lugn med mys i soffan, gotta och god mat är det tänkt. Måste vara utvilad inför morgondagen! Ska hinna med att växla pengar på arlanda och fixa earplanes, sånna där öronproppar för oss flygåkare med känsliga öron. Hoppas att det går att uthärda!

Vi fick sluta tidigare idag p.g.a. att tågåkarna skulle iväg så jag har passat på att skriva en stipendieansökan. Begär ersättning för psykodramahelgen i sthlm. Man ska ju passa på att söka så länge det går. Förstår om jag inte får pengar, för jag har väl eg. fått min del (australien, 30´000 kr). Men man vet ju aldrig.

Nu ska jag tvätta och kopiera upp kartor till klassen. ReseledarFrida är på gång! hehe

Puss



ps. skrev detta timmar innan det blev publicerat.ds

Energipåfyllningstips

Ibland tar energin slut. Och nu för tiden gör den det allt för ofta. Gärna i anslutning till lektionstid. Jag blir lam, orkar inte lyssna, orkar inte lägga mig i, orkar inte öppna munnen. Seglar iväg, till en annan plats, drömmer mig bort...
Försöker vara intresserad av vad folk säger men istället lägger jag fokus på vad folk använder för uttryck eller om dem har fixat håret, ellerom dem använder rörelser när dem pratar...

Har haft en vikare (gästpedagog) denna vecka och vi har jobbat med projektjobb. Vi gjorde ett projekt om kroppen och samhället. Hade redovisning i eftermiddags och det gick väl inte så bra. Blev irriterad och sur men sprang bort det sen på en 1-timmes löprunda, det var skönt. Fick ny energi av löpningen, så jag och Sofia tog en promenad till storvik. Köpte hårfärg och gotta inför helgen. Ska färga min otroligt oheta utväxt...hoppas det blir bra bara!

Imorgon så är det imorgon vi ska till Prag, ska bli riktigt kul!

Nu ska jag sova!

Pratar med Karro, saknar henne. Traditionsenligt kommer hon till fbg i sommar=)


Finfina Karro och jag på nån fest i sthlm

Tre dagar kvar...

Tre dagar kvar tills jag tar mitt pick och pack och drar iväg med 19 andra till Prag!
Ska bli riktigt riktigt nice att åka iväg på studieresa med hela tjocka klassen.
Vet att det kommer bli en kanonresa!
* Ska dricka billig öl
* Ska äta ute varje dag
* Ska bada (kanske)
* Ska sitta ute i solen på en uteservering
* Ska se enmassa fint i Prag
* Ska kolla in hur dem jobbar med drama där
m.m. m.m.

Idag hade jag och Sofia vår redovisning av australienresan vi gjorde förra våren/sommarn med hjälp av ett stipendie som vi fick genom skolan. Vi visade en kortfilm som Sofia hade gjort efter lite av det vi filmat under resan och så gjorde vi en dramaövning och visade kort och babblade på om vad vi gjort där. Några tjejer i ettan ska dit och göra sin praktik. Är inte lita avundsjuk på dem. Vill också tillbaka!

Ikväll är det byalagsgympa och det ska bli skönt att komma igång igen. Har inte tränat så mycket under lovet precis. Måste sätta igång med löpningen igen men det lockar inte i detta skitväder, molnigt, grått och kallt som fan. Riktigt trisst så att säga!

Ciao!


Lake Mackenzie, Frasier Island, Australien

Update

Var längesedan jag skrev, jag vet, förlåt, men vill verkligen inte lägga enmassa tid framför datorn när jah äntligen har lov.
Är tillbaka i storvik igen. Kom hit igårkväll, åkte tåg, sov mkt, vaknde och mådde illa, trodde ja skulle spy, men det gick över efter en och en halv timma, + en lasagne och mycket vatten. Åksjuk?

Lovet har varit bäst. Ville egentligen inte hit igen, men det är ju så det är. Bara 6 veckor kvar i skolan nu...känns toppen!Jag vet att det inte kommer kännas så när det väl är dags att flytta hem igen, men just nu känns det så.
Hann med enmassa under lovet:
* Tillbringade många timmar med F
* Jobbade på gymnasiet med slutprod. några dagar
* Var på firmafest= körde gocart, badade tunna, ölprovning och badade i sjö
* Åkte motorcykel med Sara+Bosse
* Hade en kanonkväll med Sara, snaps, öl, musikupplevelse och rock band
* Påskpromenad, vann en korv
* Trevlig kväll med bror+svägerska+mage (snart bebis)
* Mycket grillad mat=)
* Simmade 2000 meter (på en och samma gång)
* Träffade vänner, gamla vänner, bästa vänner, nya vänner och släkt
* Firade min och mammas födelsedagar (fick presenter hehe)
* Var ute på krogen två helger i rad i fbg (inte likt mig)
* Köpte löparset (skor, jacka, byxor)
* Bakade kakor
* Var på SPA med F vilket var helt fantastiskt underbart...berättar mer en annan dag

Har hunnit med en hel del faktiskt!
Är aptrött och måste sova nu. Imorgon är det redovisning av min och Sofias australienresa. Sofia har klippt ihop en film som vi ska visa imorgon...skrattade så jag höll på att dö. Ska bli skoj!
Jobbar med projekt nu. Hur man kan sälja projekt som man kan arbeta med. Jag är med i en grupp som ska göra ett projekt om "kroppsideal i samhället".

Om fyra dagar åker klassen till Prag...jiiiiihaaaaa!

Natti!

ps. mamma och pappa! jag kommer hem den 29 april och åker tillbaka den 4 maj, men jag ska inte pka bil, för bilen hade gått sönder. så jag bokade tågbiljetter idag, svindyrt, men vad gör man?!? så ni behöver inte hämta mig i göteborg, så ni vet. ds

Tandläkarbesök och slutproduktioner...

Hejsan!
Nu är jag hemma i falkenberg, så därför blir det inte av att jag skriver. Vill hellre göra roliga saker än att sitta framför datorn.
Dessa dagar på hemmaplan har varit kanon!
Lördagen bestod av firmafest a´la ekholmen vilket innebar gocartrace i halmstad, ölprovning, tre rätters middag och spa/relax på ästad bondgård. Bastade, badade tunna och tog några dopp i sjön...mmmm, gott. Sen var det lite drinkar på laxen innan vi drog till grand och skakade rumpa. Hade en kanonkvällm tillsammans med kul folk, som jag inte träffar så ofta!

Annars har det rullat på i veckan.
Har simmat 2000 meter med Frida A.
Har ätit grillad älgentrecot (F fixade födelsedagsmiddag igår) MUMMA!!!
Har jobbat med teatertreornas slutproduktion vilket innebär att jag sett den sisådär fem gånger. Dem är otroligt duktiga och starka tjejerna. Är så mäkta stolt över dem. Känns vemodigt att inte få jobba med dem mer...
Har provat ut ett par grymma löparskor som snart blir mina...
Har sett danstreornas slutproduktion, grymma, riktigt bra!
Har bakat kolakakor.
Har njutit av att vara hemma!

Jag fick ett tandsmycke av fredrik i födelsedagspresent och när jag ringde till tandregleringen i morse för att få en tid, så hade dem precis fått ett återbud, så jag fick tid direkt idag. Gjorde först en vanlig undersökning och sen satte dem dit min gnistrande diamant. Känns ovant men fint! =)

Nu är det hockey/fotboll på tv så jag passar på att surfa lite, hehe.
F är aningen mer intresserad av sport än vad jag är, och jag är ändå lite av en sportfåne.

Nej, nu ska jag kila till soffan och göra F sällskap.
Lycka att bara få vara med varandra igen!
Kram

Pics

Här kommer lite bilder från vår föreställning Cindrellon:


 




















Sofia och Jag

Imorgon är dagen D

Oj, tiden går så otroligt fort när man har roligt. Eller så hörde Gud min bön som jag bad häromdagen?!?
Idag har vi haft företällningar hela långa dagen. Är så trött av alla intryck och påfrestningar att jag skulle kunna lägga mig nu. Men än finns det sparlåga kvar, och den går inte av för hackor. Nej allt ska användas innan lovet tar fart, varende liten millimeter. Man kan vila under lovet, som lärare Elisabeth sa innan när vi bad om sovmorgon imorgon, men nejdå, kl.8.00.

Dagen har varit bra! Klassen har åstadkommit fyra grymt bra föreställningar som berört på ett eller annat sätt. Vår grupp jobbade med Grotovski (fysiskt). Bleb mycket snyggt och "arty" vilket var skoj. Jobbade mycket med snygga scenbilder och utsatthet. Vi var klädda i svarta kroppsstrumpor och mkt svart smink. Ska lägga upp en bild här så ni får se.

Nu blir det nog bara en lugn resterande dag. Kanske ska bort till gymmet en kortis och kolla in de nya maskinerna vi fått dit, men jag vet inte än om jag orkar det. Annars blir det bara slappkväll. Äta nåt gott...hmmm.
Har precis gjort en facebookgrupp åt klassen där jag laddar upp alla föreställningsbilder. Blir lite som en glad överaskning för dem. Kommer bli tomt att sluta här i maj...klassen är lite för bra för att "bara" lämna...

Förresten måste berätta om min gårdag.
Hade genrep, vilket gick kanonbra, så vi tog ledigt på eftermiddagen. Då passade jag på att springa en runda och sen...sen...
Det var sol ute...
Jag bor på övervåningen där det finns fyra lägenheter och en branddörr. Satte upp branddörren så den stod vidöppen. Drog ut min fåtölj och ställde den i dörrhålet. Puffade upp med kuddar. Tog på mig en bikiniöverdel och ett par mjukisbyxor och på med i-poden. Satt där i dörrhålet i strålande sol som värmde som tusan. I en timma satt jag där och halvsov till Jason Mraz vackra röst. Det var mina första solstrålar på min bleka kropp för detta året. Längtar tills fler sånna tillfällen dyker upp.
Idag är här halvmulet, men varmt.

Hejsvej!