Life in technicolor

Ibland känns det lite svart/vitt, lite långsamt, lite tråkigt, lite grått.
Tur att det finns färger!
Hörd en gång för längesedan att "man" har upptäckt en ny färg. Den fanns endast att beskåda på en planet, tror det var Pluto om jag inte missminner mig. Hur kan en färg som finns inte redan finnas? Tycker det verkar jätteknepigt.

På tal om planeter så kom visst Fuglesang inte iväg till rymden idag.
Hörde nåt om att det gått ut ett meddelande till alla svenskar om att klä ut sig till apor den dagen som hand landar på tellus igen. Hur skulle det gåt ill undrar jag? Fast det hade klart vart roligt om det hade lyckats!

Har jobbat två dagar nu, men ska vara ledig en vecka framöver. Känns väldigt onödigt faktiskt. Vet inte riktigt vad jag ska hitta på. Ska försöka lägga upp ett schema så det känns som att jag har saker att göra, annars går jag under. Måste ha lite saker att göra, och inte känna att tiden går och inget händer. Då blir jag rastlös och bitter.

Längtar till den dagen då jag får flytta in i min nya lya! Känns som att det kommer bli kanon, dock trångt, men det kan bli mysigt. Är sugen på att piffa upp och fixa iordning. Behöver nåt att se fram emot.
Och så ska jag till Mallorca snart med...närmare bestämt om två veckor...oj...

På fredag morgon åker jag och Helena till Gävle för att ta tag i våra dramapedagogliv och bli ännu lite viktigare. Känns riktigt bra att börja plugga igen. Dock lite läskigt med en C-uppsats. Men jag har gett mig fanken på att det ska gå. Har lånat lite böcker om uppsatsskrivning så att jag kan hänga med. Vill fixa detta, bra.

Jag är ruskigt trött, dock är bara klockan kvart i tio.
Natti!


Lägenhetsvisning

Idag har jag ett fullspäckat schema.
I och med att jag drar till Sthlm i helgen så måste jag få gjort allt idag med flytten.
Men det kommer gå bra, jag är inte alls orolig.

Snart ska jag iväg till klitterbadet och simma med Frida. Kan vara skönt att komma igång tidigt.
Sen ska jag på lägenhetsvisning kl. 11. Hoppas hoppas att den är något att ha nu. Jag har haft sån otur med alla lägenhetsvisningar innan, så nu tycker jag faktiskt att det är min tur att lyckas me det.
Efter det har jag planer på att åka till stranden, men som det känns just nu är det ganska kallt i luften, men det är sol.
Kanske blir att jag får tvätta och städa istället.
Kl. 15.00 kanske jag ska med F på min livs första golfrunda. Man måste ju passa på när ens pojkvän jobbar där.

Nej, nu ska jag packa lite, inna det är dags att hämta upp Frida.

Ha det fint!
So long!

Jag ska se Coldplay på lördag

Jag älskar galna upptåg och snabba ryck.
Igår ringde Malin min vän och frågade om jag inte skulle hänga med henne och hennes kompis till Stockholm i helgen, Dem ska dit och shoppa och se Coldplay. Jag är ledig i helgen så varför inte sa jag. Ruskigt kul ska det bli.
Det negativa med det hela är att jag och F skulle flytta ut och storstäda lägenheten i helgen. Men nu får han göra det själv, stackarn. Och dessutom får jag inte träffa honom på jättelänge, för jag åker på frdag och kommer hem på söndag och sen åker han på söndag och kommer hem på fredag och då åker jag till Gävle och kommer hem på lördag kväll och DÅ får vi ses igen. Nu har vi ju blivit bortskämda med att ses mycket. Men det ska nog gå.

På tal om Gävle så ska jag läsa på distans nu i ett år. Ska läsa mer Drama vilket ger mig en filkand nästa vår. Har lite ågren över att behöva skriva en C-uppsats, EN C-UPPSATS, hör ni?!? Hur ska detta gå undrar jag, och säkert ni med, men jag ska bita ihop, bli aningen mer vetenskaplig och rycka mig ruskigt mycket i kragen. Ska iväg idag tänkte jag och försöka få tag på lite literatur. Dessvärre har fbg:s bibliotek inte så värst mycket böcker som jag ska ha så får väl försöka hitta dem någon annanstans.

Nej nu ska jag fixa lite böcker och leta på boktorget.
Ha det bra!
Tschüss


Coldplay

Semesterdagar?

I söndags kväll var jag lyckligt ovetandes om vad som skulle hända med min "halvlediga" vecka som jag sedan länge sett fram emot. Jag hade tänkt fixa en hel del saker, städa, greja och dona. Vad händer? I måndags kväll ringer chefen hem till mig och ber mig jobba på tisdagen. Då kan du vara ledig på onsdag istället (en dag som jag hade lovat att hoppa in på). Kommer till jobbet på tisdag, hyffsat opepp på att jobba då chefen utbrister: Ja, men vad bra att vi blir en extra imorgon  med, för vi har en del att göra. Jaha, tänkte jag, det blev en full jobbvecka trots allt. Tur att det ger bra med pengar!

Så nu har jag plötsligt jobbat tisdag, onsdag, torsdag. Ledig idag då lille Svante ska döpas och jag ska bli gudmor.=)
Imorgon och på söndag är det dags för jobb igen.
Nästa vecka ska jag bara jobba tisdag och onsdag. Spännande att se om jobbdagarna ynglar av sig och blir fler...

Så jag har inte gjort så mycket mer än att jobba denna vecka. Eller jo, det harjag verkligen.
I tisdags var vi hemma hos F:s familj och firade hans syster. God mat och tårta nekar man aldrig till.
I onsdags kväll bjöd jobbet på Diggiloo kosnert. Enmassa kända artister i ett härligt pottpurri på 3,5 timmar innehållande mycket humor och grymma framträdanden. Bäst var självklart min favorit Brolle, lite ögongodis med världens charm. Jag var där med F, Valon och Joel och vi hade en kanonkväll....tills det började spöregna. Alla blev pissblöta och satt stilla som små ljus sista delen av showen. På hemvägen förvandlades F:s bil snarare till en finsk sauna och imman blev inte måttlig. Hua, vad man frös med dessa blöta kläder. Som tur var hade jag en regntät jacka på mig...men det hade inte de andra.

Igårkväll jobbade jag och Joel sent och han körde så efter jobbet tog vi en runda förbi MC Donalds innan vi landade här hos mig och vräkte i oss mat och kollade på tv. Slutade med att båda halvsov i soffan och Joel åkte hem. F kom hem senare och hade varit ute och fiskat kräftor halva natten. Vet att vi hade en dialog, men minns inte riktigt vad vi pratade om. Jag sov som ni kanske förstår.

Nu kommer snart Eva hit och färgar mitt hår. Har haft aningen beslutångest i veckan och köpte hem tre olika bruna nyanser. Tror att hon kan vara ett bra smakråd. Nu ska jag borsta igenom mitt fantastiskt långa hår som bara växer och växer.

See you soon!
 


Brolle

Semesterdagar

Söndagskvällar ger mig jobbångest.
Jag gillar mitt jobb så jag vet egentligen inte varför det blir så.
Och speciellt idag...varför får jag ångest? Jag ska ju inte jobba förrän på onsdag.

Imorgon ska jag på bankmöte. Ska kolla över ev. bostadsköp. Alltid bra att ja lite koll.
Sen ska jag åka ner till F:s jobb när han slutat och fiska. På kvällen ska vi hem till mamma och pappa och äta gott!
Vi umgås väldigt mycket nu för tiden, jag och F. Det känns så bra, för jag tycker verkligen om att vara med honom. Han är inte bara min pojkvän och sambo utan också min bästa vän som jag kan lita på i vått och torrt.
Ikväll hyrde vi en film, en komedi, trodde vi. Vi kände för att skratta lite, men det slutade istället med att jag låg och storböla i soffan och F tittade medlidande på mig. Hehe, ja, vilket hemskt slut på en film.

I eftermiddag/kväll har vi haft F:s dotter hos oss. Vi åkte till Vallarna och lekte på den enorma lekplatsen, fikade enmassa gott, gick en runda i frisbeegolf och tittade på djuren. Hon fick även med mig på en hinderbana på vajiga stockar. Vad gör man inte för barn? När vi kom hem spelade vi spel, åt fiskgratäng och lirade lite gitarr/sjöng.

Egentligen borde jag vara helt utmattad, men faktiskt inte. Nu börjar jag dock känna mig lite trött.
Bedtime!


Var det där sista stranddagen?

Igår låg jag och F på stranden, hela dagen, nästan.
Det hade vi bestämt att vi skulle göra idag med.
Men vad hände? Jag vaknade och det var molnigt.
Dem sa ju att det skulle va fint idag med.
Får se vad vi kan hitta på idag istället.

Igår var vi på födelsedagsfest hos F:s syster. Åt god mat och fantastiska efterrätter. Sen drog F vidare till ett annat baluns med fotbollsgrabbarna, och jag hade ett par fester på g som jag hade tänkt dra iväg på. Men det blev så trevligt på F:s systers fest att jag blev kvar där. Och Sara och Lasse kom också dit vilket var ruskigt roligt!
Sen drog vi till Bratt och snacka gojja och shotta jäger.
Träffade enmassa kul folk som vanligt.
Gick hem vid tvåtiden, var jättetrött.
Idag mår jag prima, konstigt nog.
Ibland ska man ha tur.

Ciao!

Och så var det fredag

Tiden går fort när man har roligt sägs det.
Jag har jobbat hela veckan.
Tiden har gått makalöst fort.
Detta måste innebära att jag har roligt på jobbet.

Jo, jag har faktiskt(!) roligt på jobbet. Arbetsuppgifterna i sig är inte speciellt roliga, men jag gillar min arbetskamrater väldigt mycket och det gör allting så mycket roligare.
Det har inte varit så mycket folk nu de senaste dagarna, självklart p.g.a. det fina vädret.  Det har varit skönt att ha lite att göra. Ibland ska man hinna ha det kul med. Idag kom några balongdjur till världen, men dem försvann fort igen med ett högt BANG! Ibland måste man vara lite..påhittig, eller vad man ska kalla det. Jag fick iallafall Malin och Jonathan att vika sig av skratt.

Jag har än en gång kommit igång med mitt hälsosamma liv.
Mitt hälsosamma liv innebär att jag tränar regelbundet, äter bra och skippar gottan om vardagarna.
Det går hyffsat bra. Jag moionerar iallafall och löpningen går över förväntan. Har hittat min nya runda, runt ätran. Det är förvånandsvärt vad lite man kan om sin egen stad. Ja, herre vad vackert det är där, varför har man inte vart där oftare. Att springa nere vid ån när solen glittrar i vattnet, fiskegubbarna svingar sina spön och änderna underhåller på sitt sätt är få förunnat. Ja, Falkenberg är en otroligt fin stad.

Imorse var jag och jobbarkompisen Jonathan ute och sprang en runda (längs med ån). Passade på innan jobbet och det var riktigt härligt. Kommer bli fler morgonlöpturer framöver.

Ska sussa nu!
 

Jag hatar måndagar

När jag får måndagsångest som ofta uppkommer efter en superb helg så kommer jag alltid att tänka på ett badlakan som jag hade när jag var liten. Det är en bild på katten Gustav iklädd kostym och med en portmonä i handen (tassen). Han utstrålar någon slags bitterhet med sitt ansiktsuttryck och ovanför honom är det en tankebubbla där det står: "Jag hatar måndagar". Jag förstår verkligen Gustavs känsla att behöva gå till jobbet tidigt en måndag då man precis har börjat slappnat av och kopplat bort jobbet för en stund. Ja, det tar en helg att börja koppla av. Som mest avkopplad blir jag på söndagskvällen då det ofta blir myskväll med film och gotta.
Tacka vet jag torsdagar eller fredagar då det iallafall har gått några dagar av veckan.

Idag har jobbdagen gått förundransvärt fort. Jag var dödstrött när jag kom till jobbet, och när jag åkte hem. Har inte haft mycket energi idag, men så är det väl ibland. Jag och Joel är radarparet som jobbar ihop för tredje veckan i rad vilket klart är ruskigt kul. Blev riktigt förbannad under dagen genom att ha blivit förminskad av en arbetskamrat (inte någon på avdelningen). Jag förstår inte hur man kan dumförklara någon och förminska en person som man inte har en aning om vad denne har för kompetens. Ska jag vara ärlig så är jag riktigt duktig på allt som har med beslysning och el att göra, men ändå blir man inte betrodd. Nej fy för sånna.

Har precis ätit pyttipanna som F lagat innan han drog iväg på fotbollsmatch. Kommer väl hem snart. Tänkte att jag ska ha försökt få "strängat" om våra gitarrer som har gett upp lite av sommarvärmen.

Pusshej


Gustav-en störtskön snubbe

Ett år och lite till

Hejsan!
Jag vet att jag är väldigt dålig på att uppdatera mig men det verkar dessvärre som att det kommer bli såhär nu framöver. Jag känner inte alls at jag proriterar bloggen utan försöker ta vara på all min lediga tid, vilken inte är så mycket.
För tillfället (hela sommaren) jobbar jag väldigt mycket obekväm arbetstid = 11-20 vilket gör att jag inte har så mycket fritid överhuvudtaget. Om jag börjar elva så går jag antingen upp vid åtta och uträttar lite grejer eller så tar jag sovmorgon till nio. Bussen går tio över tio från stationen och jag är på jobbet tio i elva. Jobbar elva till åtta och har ofta då telefonen vilketr innebär att jag inte får lämna varuhuset förrän sista kunden har gått. Så man vet inte alls vilken buss man ska hinna med hem. Ibland hinner jag med halv nio bussen och ibland den som går sex minuter över nio. Om jag hinner med den senare bussen så är jag tillbaka hemma ungefär klockan tio på kvällen. Detta innebär att jag åker vid tio och kommer hem vid tio. Tragiskt att ha det såhär egentligen, men sånt är livet.
När jag väl är ledig, ca två dgr/vecka så brukar jag ha fullt upp och inte ha tid till att blogga. Hoppas ni har överseende med detta.

Jag har haft ledig helg, eller rättare sagt så har jag ledig helg. Igår gick jag och F upp i ottan för att ta tåget till Gbg. Vi shoppade en hel del, åt god mat, shoppade lite till, tittade på folk och åt glass. Skulle egentligen ha ätit middag på kvällen och kanske kollat på bio men vi var så trötta efter en dags springande i affärer, så vi tog tåget hem vid halv sex och beställde hem pizza istället. Så det blev en lugn kväll hemma i soffan. I veckan så hade jag och F varit tillsammans i ett år, och mer blir det! =)

Idag vet jag inte alls vad som står på schemat, så det blir nog en lugn dag.
Tänkte åka hem en sväng till mamma och pappa och lämna lite grejer som dem ska ha med sig till Trollhättan. Dem ska åka dit idag och hälsa på pappas kusin med fru.
Pasar på att köra dit en sväng nu när F ändå sover. Igår sa han att han skulle slå rekord i sovande idag, så vi får väl se när han vaknar.

Ciao!