Dagen efter

Vilken kväll det var igår. Heeeelt galet! Det är inte myttigt med gekås fester, dem är toltalt livsfarliga.
Förfesten drog igång halv fem hemma hos Berit i vbg. Hade med mig några cider till förfesten då plötsligt Lena dyker upp med flera kannor "lenas speciale", som för övrigt är otroligt god. Det är nån fläderblandning med krossad is och enmassa godsaker. Det värsta (!) är bara att den innehåller en hel massa alkohol men smakar bara saft. Så man kan säga att belysningsavdelningen gick ut hårt från början. Sen gick vi till sparbankshallen där fetsen höll till.

Den röda mattan var utrullad och Boris+ägarna stod och hälsade var och en välkommen.
Sen var det champagne till fördrink. Det bjöds på tre rätters som var väldigt gott. Helt i min smak=) Till maten bjöds det på öl, vin och snaps. Go blandning, nooo. Sen var det nån grupp som drog igång med Elvis i täten. Dem körde Elvis låtar och var grymt underhållande. Vi rocka loss som aldrig förr. Efter det tog partybandet.nu över för att köra fartfyllda covers resten av kvällen. Grymma! Och så körde DJ Karla lite mellandisco när partybandet pausade.  Vi dansade hela natten lång och kl. 02.15 åkte bussen hem med oss falkenbergare.

Idag har jag sovit väldigt länge och mår väl sådär bra. Huvudvärk och onte i hela kroppen. Men det hör väl till, eller?!?
Nu ska jag och Fredrik åka ut till hans familj i vinberg och hälsa på. Ska köpa med mig en kebabtalrik på vägen.
 

45-års jubileumsfest i solksken!

Vaknade ganska tidigt i morse av att mobilen pep till. Det var Jennifer, en tjej på jobbet som undrade om jag ska med på festen ikväll. Klart jag ska;) Alltid kul att få sms som visar på att folk vill dras med en hehe. Jennifer är för övrigt en helt galen och sprallig tjej som jag känner genom en annan vän. Det är mycket party i den tjejen kan man säga!

Jag smög iallafall upp ur sängen, för jag har lite svårt att sova när jag vaknat och fått mina 7-8 tmmars sömn som jag behöver. Fredrik ligger kvar och sover. Han pratade igår om att han skulle sova ikapp enmassa sömn så jag ska låta honom sova. Ska nog fixa lite frukost här nu. Sen bär det av hemmåt till trädgården där jag ska passa på att få lite färg inför kvällens bestyr.



45 år

Underbara, härliga helg!

Nu är det helg! Ska bli så skönt att bara få vara och dessutom få vara med om "årets fest" imorgonkväll. Mitt jobb, Gekås har hyrt sparbankshallen i Varberg där det kommer att bjudas på tre rätters middag, drinkar och liveband. Ska bli riktigt kul!=) Förfesten är också klirrad hemma hos Berit i vbg. Det var längesedan jag festade, så det är nog på tiden!

Min dag har faktiskt varit ganka produktiv.
* Jag fick skrivit klart mitt PM (ska inte vara klart förrän nästa vecka eg.)
* Jag fick mailat Sandra Grehn på friends ang. intervju och info.
* Jag fick laddat hem Vägen ut
* Jag fick kollat igenom gamla uppsatser om mobbning
* Jag fick skrivit utvärdering om första veckan som praktikant
Dessutom har jag hunnit med att äta glass, se på när mamma sydde upp två par byxor åt mig, hjälpt pappa med internetbetalningar m.m. m.m.

Ikväll blir det lugnt. Är sugen på att äta nåt gott och onyttigt. Kan bli pizza, kladdkaka, eller nåt annat mumsigt!
Blir nog en lugn hemmakväll med Fredrik. Ska se Vägen ut hade jag tänkt, så jag har gjort några auskultationstimmar denna vecka. Ujuj, måste fixa...

Hej så länge!


Uppsatseri i 8 h, hur?

Vaknade 08.30, perfekt tid för att gå upp. Vet att jag har drömt otroligt mycket inatt. Minns att jag fick tag på filmen "vägen ut" för bara 20 kr+så fick jag en leksaksbil på köpet av nån konstig gubbe i en videobutik. Undrar vad den drömmen kan betyda. Knepigt det där med drömmar...
I vilket fall vaknade jag upp och till min förskräckelse hade jag inte filmen här. Nej, den fanns inte, på riktigt. Skit med, då blev jag ändå tvungen att leta vidare. HIttade den på en illegal nedladdningssida så den är väl på väg, hoppas jag. Tänkte använda den i auskultationssyfte.

Idag ska jag ha 8 timmars uppsatseri, vilket inebär att jag ska jobba med min uppsats i 8 h. Klockan är nu tio och jag kan inte ens i mina vildaste fantasier första hur jag ska kunna lägga så många timmar på något som jag vet så lite om, än så länge. Var ska man börja?
Funderar på att pilla lite på mitt PM och börja bestämma mig för hur min frågeställnings ska se ut. Tänkte skicka iväg ett mail till Friends och bestämma tid för möte.
Skulle kanske börja läsa DRACON-boken och börja analysera den...
Funderar, tänkte, skulle, kanske...vi får väl se hur produktiv denna dag blir...

Förresten dök min tröja upp igår eftermiddag. Var och hämtade den på Ica skrea strand. Den var helt perfekt. Blev så glad. Känns som att det kommer bli FridasHöstFavvoTröja.
Börjar bli lite hungrig nu.

Will be back...

Sista praktikdagen för denna veckan!

Så, då har jag gjort alla mina timmar (+ några extra) på praktiken för denna veckan.
Det har gått kanonbra och det känns väldigt utvecklande och lärorikt. Se, vad snyggt det låter;p
Jo men seriöst, det känns toppen! Idag har vi haft alla estettvåor vilket innefattar dans, teater, bild och musik. Har jobbat med kulturhistoria på ett speciellt sätt. Kul!
Efter skolan gick jag in till Solteatern och frågade om jag fick göra några auskultationstimmar där. Självklart sa Ulle och Hans, och så var det också fixat!

Igår fick vi tillökning i släkten. Lilla Viola kom till världen och därmed blev kusinen Andy pappa och hans flickvän Bea mamma, Grattis! =) Nu ska jag och mamma in till stan och handla lite baby kläder, och så ska vi även köpa nåt till kusinbarnet Emma som fyller fem år idag!

Jag väntar på min beställning från junkyard som innehåller en riktigt snygg adidas tröja som jag suktat efter ett bra tag. Hittade den tillslut på nätet och tryckte hem den i tisdags. Som det ser ut nu är den nånstans i gbg och häckar. Hoppas, hoppas den dyker upp innan helgen!

Det var dagens lägensrapport.
Återkommer vid ett senare tillfälle!
Tack!


Vingarna är prövade och dem håller...

Min tredje dag som praktikant har idag avverkats och jag trivs utomordentligt bra!
Jag har vart med i alla klasser vilket innefattar estet, teater klass ett, två och tre, IVP och imorgon ska jag även träffa alla estet ettor, tror jag det var...
Jag är på falkenbergs gymnasieskola och gör praktik måndag-torsdag, men inga heldagar. På fredagar skriver jag uppsats vilket redan har tagit fart. Har fått kontakt med teateransvarig på Friends och ska upp till Göteborg för en intervju så fort jag vill/kan. Mina suskultationstimmar har jag inte planerat klart än men jag kommer vara på Tullbroskolan, en högstadieskola i stan, jag kommer förhoppningsvis vara hos Solteatern, som är en grupp med personer som har olika typer av utvecklingsstörning. Jag kommer även ta kontakt med Halmstad sjukhus för att få vara på lekterapin m.m.
Det är väldigt peppande detta och jag vet nog vad det är jag vill....känns det som.

Nu sitter jag hemma hos Fredrik och fixar framför datorn medan han lagar mat, taccos. Måste erkänna att man blir lite bortskämd här...;) Är helt urschasad och trött så det blir en lugn hemmakväll framför tv:n. Hade lite lösa planer på att se Arn 2 men vi får göra det en annan dag när båda är pigga nog för en biokväll.

Matdags...

ps. igår tog jag ett hål till i mitt vänstra öra...hade minnen om att det gjorde kanonont, iallafall när jag var liten och tog mina två första. Det kändes knappt nåt och det blev jättefint. Kunde t.o.m. sova på den sidan inatt. Detta är bara början, muahahaha...;p.ds


Dags att pröva mina vingar!

Nyss hemkommen till falkenberg efter en 7 timmars intensiv resa från Storik. Gick iofs. väldigt smärtfritt i bilen tillsammans med min handledare Helena, Signe och hennes handledare Sofia och Anna.
Känns kanon att vara på hemmaplan igen!=) Är så pepp på att få börja med praktiken nu, att få komma ut i verkligheten och pröva mina vingar. Vilket expriment det ska bli!
Har suttit i bilen med Helena (alltså bara hon och jag) efter att ha lämnat av de andra i gbg. Fick pratat om enmassa viktiga och intressanta frågor vilket känns bra, för vi var väldigt lika i vad vi tyckte och tänkte. Det kan ju alltid vara till en fördel när man ska jobba så nära inpå varandra i sju veckor!
JÄVLAR VAD SKOJ DETTA SKA
BLI!

Snart på väg hem igen...

Nu har vi lunchrast och ska snart inleda den sista timmen av handledarseminariet. Jag är jäätenöjd med helgen och känner mig nu lugn och trygg i min roll som praktikant. Det kommer nog gå jättebra dethär. =)
Helena verkar också nöjd och glad och vi har pratat och pratat, om allt. Vi har mycket samma tankar och jag tror att det kommer bli en bra sammarbete mellan oss.

Nu ska jag hem till Längan och hämta mina saker som ska packas in i Helenas bil innan vi börjar. Vi vill åka ovåäg direkt när det är slut här idag 14.30, så man kommer hem i någorlunda tid. Imorgon är det inventering på Gekås och jag ska självklart deltaga vilket inte känns det minsta lockande just nu. Men det ska klart bli skönt att få lite pengar. En söndag ger ju bra med lön!

Time...

Supé

Nu är dagen äntligen slut. Varför det är äntligen har väl mer att göra med min ork. Jag är så trött just nu och vill bara lägga mig i sängen och sova.
Dagen/kvällen avslutades med supé bestående av plockmat. Mycket gott!
Det känns kanon att ha Helena här och hanledarseminariet har hitintills varit kanon!
Nej, nu är det time for bed...
Tschüss!


Sömnchock!

Vaknade för en liten stund sedan. Hade bestämt mig för att ta en powernap i en halvtimma vid två-tiden. Vad hände. Jo jag sov i två timmar, som en sten. Tillslut tvingade jag mig upp, till halvsittande läge på en stol...kunde fortfarande inte få upp ögonlocken. Hasade mig ut ur rummet och till allrummet där jag hörde röster. Slängde mig i soffan och käkade upp Fridas chilli ostbågar medan de andra tjötade på i vanlig ordning.
Fick ett ryck och begav mig iväg til matsalen för att se hur många handledare som dykt upp. Sen traskade jag ner till källaren för att se hur min cykel mådde. Den stod kvar där den skulle. Gjorde även en överblick för att se vad jag hade lämnat kvar i förrådet. Kan vara bra att veta så man inte drar med sig för mycket hit efter jul.

Nu ska jag försöka vakna till liv igen! Kommer ta tid detta...

Handledarseminarie!

Nu har en vecka gått vilket innefattar att jag ska vara startklar för både uppsatsskrivande och praktik.
Ikväll kommer handledarna hit på handledarseminarie vilket ska bli riktigt kul! Patrik kunde dessvärre inte dyka upp men Helena kommer. Det är henne jag ska vara hos under första praktikperioden som börjar redan nu på måndag. Då ska man ut i verkligheten och stöta på den problematik och de upplevelser man bara läst om i böckerna. Det ska bli spännande och utmanande vilket jag tror att jag behöver nu!

Kl 17.00 dyker dem upp, sen håller vi på med detta ganska sent ikväll. Kvällen avslutas med en supé och startar imorgon kl 9 igen. Sen kör vi på gfram till 14.30 då det är dags att åka hem, igen. Ska bli riktigt skönt att få åka hem till Falkenberg även om det inte var så längesedan jag var hemma. Men nu finns det ju ett och annat som "drar" mig hem...=)


ps. har redan vart duktig och slängt iväg ett mail till friends, så uppstasen är redan i full gång...ds



"Att leda är att lyckas genom andra"

Lugnet efter stormen!

Nu är jag lite lugnare.
Tillslut var det dags för vår grupp att få prata med Eva, som har hand om vetenskapsteorin och uppsatseriet.
Jag fick lite mer kött på benen och har nu bestämt riktning för mitt arbete.
Jag kommer antagligen(!) skriva om Friends arbete och jämföra det med Dracon boken (drama som konflikthantering) och se vad det finns för dramapedagogiska metoder som används, hur dem används och om dem används. Ska bli spännande.
Finns även ett andra val där jag ska ta reda på hur man kan arbeta för att motverka mobbning och ha tre djupdykande intervjuer med Anita Grünbaum, Margret Lepp och Bruce Burton. (Alla verksamma inom dramapedagogik och dess förebyggande verkan mot mobbning).
Skulle vara mycket spännande det med, men just nu känns det som att jag ska göra det så smidigt som möjligt och då får det nog bli det första alternativet.

Slutade skolan för en timma sedan men gick direkt hit till biblioteket där jag sitter nu och letar info. som jag kan ha använding för i mitt kommande uppsatsarbete. Dessvärre har Friends hemsida stängt just nu. Min tur-dag!
Nej det bästa vore nog bara om jag gick hem och la mig och läste en bok. Känns som att allt går fel idag. Men man ska väl ha sånna dagar med. Nu har jag haft min, då borde det väl dröja länge till nästa...eller?


                
          VS

Desperat irritationsförsök!

Tror jag exploderar snart. Är så frukatsnvärt upprörd.
Idag har vi uppsatsdag vilket innefattar att vi ska vara klara med att ha valt ett ämne och också ha hittat information om detta ämne. I slutet av dagen ska jag och min grupp gå igenom med lärarna om vad vi/jag kommit fram till och så ska vi kunna köra igång med uppsatsskrivandet. Därför var datasalen till vårt förfogande (bokad) och allt skulle flyta på. Dessutom hade morgonen ingett mig hopp om att jag ska klara av uppsatsskrivandet. Jag hade dessutom hittat ett ämne som intresserade mig och var pepp på att sätta igång meddetsamma. Jag hoppade till och med över fikan för att så fort som möjligt få sätta tänderna i hur dramapedagogik kan motverka mobbning i skolan.
Men vad hände...
Jo, det började med att jag traskade iväg till datasalen och den var, låst! Sen plötsligt öppnade en man dörren och sa att datorerna skulle instaleras om i två dygn, så plötsligt fanns det inga datorer till 20 pers. Jag gick ner till biblioteket för att fånga en dator där. Det gick bra och jag satte igång. Fick snabbt tag i några uppsatser som verkade intressanta och printade ut dem. Sparade dem inte med tanke på att det var många dokument och att jag klippte och klistrade ut de stycken som var intressanta för mitt fortsatta arbete med min uppsats.
Gick upp till utskrivaren och skulle hämta mina dokument.
Vad hände...
Jo, skrivaren hade drabbats av nåt virus och stod bara och blinkade att det var fel. Den brukar krångla och jag har lärt mig hur man kann få igågn den, så jag plockade isär och kollade om det fastnat nåt papper, eller om det saknades papper m.m.
Inget hände. Den bara fortsatte blinka.

Så här sitter jag nu utan att kunna spara nåt, för datorn är skolans och jag kan ändå inte få tillgång till det jag sparar här hemma. Känns bara skittrisst och oengagerande nu. Dessutom vill man inte skriva ut 200 sidor m,ed fakta på skrivarn hemma utan tycker att skolan ska bidra med detta.
Vår grupp ska inte ses förrän och 3½ timma och jag kan inte göra någonting vettigt fram tills dess. Jag ville få detta gjort nu så jag kunde börja djupdyka lite i ämnet. Men men...

På tal om nåt roligare så hade vi inspark för ettorna, och så fick jag jag ett fadderbarn vilket känns väldigt roligt. Hon heter Evangelina och är en underbar, sprallig och glad tjej på 28 år. Henne tar jag hand om och ser till att hon har det bra. Nästan som en liten tamagochi eller ett husdjur, hehe;p
Insparken började i faddergala och slutade med speeddejting och ett sektliknanade överlämnande av klassrummet. Och så var det mingel och snacks sen, såklart!
Under dagen hade vi lekar och umgick med ettorna. Vi gick även iväg till Myre teater och besökte dem där. Fick klappat ernmassa djur och köpt lite schyssta loppisgrejer.

Nu ska jag hem till mig och läsa lite, för här gör jag inte mycket nytta!


Skolfoto!

Nu ska jag snart springa iväg och bli fotad. Dags för skolfotto, men inte precis som på den gamla goda tiden. Det är inga köer till toaletterna, iget hårspreyslukt i korridoererna och ingen smile-träning framför speglarna. Ganska skönt och avsdlappnat!
Det känns bra att vara tillbaka här, men det känns faktriskt(!) ännu bättre att få dra hem i helgen och börja med allvaret, praktiken. Ska bli grymt kul att få pröva mina vingar och se hur det går att faktiskt arbeta som dramapedagog.

Här skiner solen idag och väderberoende som man är så känner jag mig lycklig och tillfreds.
Ikväll ska jag batra ta det lugnt och ha det rikgtigt gott, som igår.
Åkte in till Sandviken efter skolan och handlade lite mat och behövligheter. Sen åkte jag hem och la mig i sängen och läste några sidor innan jag slocknade som en stock. Var helt utmattad.
Man blir lite enstörig här med tanke på att man hela tiden under hela dagen umgåsd i grupp. Det är inte alltid så lätt att ha och göra med 19 st galningar dygnet runt, hehe.

Time to go!
Puss!

Idag börjar jag tvåan!

Hej hej!
Idag börjar jag tvåan!
Känns helt galet. Tänk...det var ett helt år sedan jag började här på skolan!
Känns bra att vara tillbaka. Alla är glada och kramgoa!
Gunilla, vår klassöfreståndare är sjuk vilket inte var enså rolig nyhet!

Nu har vi ätit frukost, jag har ätit min giganttalrik med gröt. Mmmm, den var alldeles sådär lagom fast.
Trodde jag kunde vräka io mig lika mycket som vanligt här, men jag har nog legat av mig på frujostfronten i sommar.
Får ta igen det nu!

Fixck skickat iväg etyt mail tyill Bruce i Australien. Jag och Sofia (sofia sofia, min lilla favorit) skrevv ihop ett tack.mail!

Nu ska jag hoppa ini duschen och sen blir det samling i aulan.
Ska bli underbart att bli tvåa! =)

Ciao!


WOW, vilken höjdare!

Var i gbg på Way out West i helgen med Malin. Vilken upplevelse alltså.
Grymma band, fint väder, gott folk...
Så mycket paggpirr, ståpäls, rysningar och glädjerop har jag aldrig fått utlopp för under så kort tid.
I två dagar höll det på och vi var där under hela tiden. Man ville ju inte missa nåt. Fast det gjorde man ändå med tanke på att det var tre scener. Flipp var att jag missade Sahare Hotnights. Flipparna var Mando Diao, Ceasars, Håkan Hellström, The National, Buraka som sistena, NERD. José Gonzales var inte heller så dum, fast det var på ett annat vis. Missade inte heller Kristian Kjellvander, Broder Daniel, Franz Ferdinand och Neil Young.
Har studsat som på små rosa moln sedan jag kom hem. Många härliga känslor och minnen i kroppen.
Way ou West var helt enkelt något som förblir oförglömligt!

Vi sov och åt frukost hemma hos min vän Marta och hennes Magnus. Snälla människor! =)
Vi fick även VIP-biljetter av dem (genom telia) så vi satt och drack öl inne i VIP:en med Timbuktu, idol Daniel, Håkan, m.fl.
LÄCKERT;)
Och så blev vi inbjudna till SJ:s VIP.fest också som vi sent besökte på fredagsnatten. Men det var inte så mycket att hänga i granen. I lördags natt var vi inbjudna till telias VIP-fest men den banga vi, för vi var för trötta.
Vi som som två stockar.
Söndagen ägnades åt lite shopping. Får ju passa på när man är i en storstad!

Nu är jag hemma och ska äta tacco gratäng.
På onsdag drar jag till Subdsvall med Sara och Lasse där vi ska sälja majs på en marknad.
Sen blir det Gävle på söndag där jag blir i en vecka!

Puss och Hej!


GRYMMA!

WAAYYYY!

Snart är det dags!
Snart drar vi till Way put west!
Ska bli så galet kul!
Jag och Malin har laddat upp med regnponcho, midjeväska och snygga gummistövlar!
Nu kan det inte gå fel! ;p
Ikväll ska jag packa min kappsäck och se till att bara få med mig det allra nödvändigaste!

Träffade min gamla högstadielärare på bussen till jobbet idag! Det var väldigt roligt, hehe.
Satt och snackade om allt och ingenting. Han blev lite deppig när han hörde att jag lagt ner mina skådespelardrömmar...
Passande nog fick jag en inbjudan till Audition till Madicken som ska spelas på stadbion i höst...suck, jag vill så gärna, men det är imorgon så det blir kort med tid att förbereda, och så jobbar jag med. Vill inte gta ledigt en hel dag från jobbet heller. Och så vet jag inte heller om jag kommer att ha tid för detta i höst. Men ack vad ont det gör i mitt hjärta när jag inte kan göra det jag vill mest av allt.
Somsagt, mina skådespelarplaner ligger på hyllan och dammar...när ska jag ta mig i kragen och damma av dem?