Lägenhetsras

Allt ska ner i lådor, varenda sak, snabbt ska det gå, inte hinna tänka, allt ska jag ändå bort. Lådor, tidningspapper, böcker, kassar, överallt. Igår packade jag ner min lägenhet i lådor och kassar. Den ligger där nu väldigt styckeindelad och väntar på att bli upplockad igen, en annan dag, någon dag, när det är dags att skaffa sig ett eget igen. Jag längtar till den dagen...

Idag har varit en bra dag. Tro det eller ej men här är 21 grader ute nu...kvart över tio på kvällen. Känns som högsommar. Dessvärre säger "dem" att det ska bli regn imorgon. Men jag håller tummarna ändå.

Idag i skolan har vi jobbat med att sammanställa utvärderingarna vi skirivt, alla i klassen, var och en. Det var kul att se att det fanns så tydliga mönster och likheter i svaren. Man påverkas av varandra! Vi skulle egentligen sluta skolan klockan fem, men vår grupp var så flitig att vi var klara redan halv tre.

Så jag tog tillvara på dagen och det fina vädret genom att sola i ett par timmar. Underbart, fast nästan(!) lite för varmt....får man säga så? Nej, men det var lagom,
lagom är bäst!
Sen knackade Sofia på min dörr och frågade om hon skulle agera frissörska. Javisst sa jag. Efter en timma var min mörka utväxt som bortblåst och jag är blondare än någonsin...åtminstone i hårbotten. Men det blev bra. Kanske slänger i en ljus slinga eller två i veckan, för att jämna ut det lite. Får se.

Efter färgningen begav jag mig ut på löprunda. Ville inte springa så tidigt under dagen p.g.a. värmen, men det var ändå 23 grader i skuggan när jag begav mig vid sjutiden. Underbart att kunna springa i linne. Det blev cirkus en mil, på 47 minuter. Har verkligen hittat mitt tempo och börjar förstå hur jag ska använda min dagsform på bästa sätt för att orka.

Till kvällsmat blev det spagetti med köttfärsås och massor med gurka till det, mums.

Nu ska jag borsta gaddarna och krypa ner. Är förhoppningsvis trött. Vill inte ha det som i morse då jag var så offantligt trött att klockan fick ringa i nästan en timma innan jag tillslut drog mig upp ur sängen. Gick på toa och sen var jag väldigt nära på att krypa ner igen. Men inte vill man missa den underbara frukostbuffén inte.

God natt kära vänner!


Jag i löpartaget. Dock utan den tjocka tröjan idag!

På fredag tar jag examen!

Helt galet! På fredag tar jag examen och är då dramapedaog! Häftigt att "vara något" att vara utbildad till något. Oj, vad tiden har gått fort. Två år känns som ett halvår.

Sorry för dålig uppdatering! Här kommer lite kort info om vad fröken Möller har haft för sig under de senaste dygnen:

Dagarna på Åland ihop med Sofia och Frida var kanon! Vi bodde i en kanonmysig liten stuga vid havet. Vi grillade på en klippa vid havet, drack vin och martini och hade det väldigt bra! Tog bussen in till Mariehamn en dag, men det var inte så mycket att ha, så vi tog en luck i parken, sen åkte vi hem. Fick iofs. köpt mig ett par sketasnygga gladatorsandaler med nitar på, i den enda affären som var öppen den dagen.
En fin resa ihop med fina männiksor och med en stor näve asgarv!

Helgen har varit bra! I fredags blev det kebabtalrik och slappfisande i soffan. Kom hem från Åland på kvällen.
I lördags pluggade jag en del och läste enmassa utvärderingar. Hann med en lång joggingrunda och lite gym. På kvällen drog vi in (jag, sofia och frida) till Gävle för att umgås med Sandvikengrabbarna. Vi drack öl, spelade kubb och snackade skit långt in på natten.

Igår (söndag) pluggade jag mest hela dagen och förberedde mig på opponering, som jag hade i morse. Låg ute i solen i ett par timmar med!

Här är kanonvarmt idag! Värsta sommarvädret!

Oj. jag börjar nu...
Ciao!

Packa kappsäck till Åland

Imorgon drar girlsen grus till Åland och där ska vi leva loppan.
Vi håller alla tummar och tår vi har för att vädret ska vara med oss!
Ska bli gigantskönt att komma iväg och ha skoj med favoriterna.

Idag har varit en bra dag!
Jag har precis skickat iväg en jobbansökan till ett jobb som jag jättegärna vill ha. Har en pirrig känsla i magen och hoppas verkligen att det ska gå bra. Bara jag får komma på intervju...

Har haft fyra intervjuer idag med årets sökande till utbildningen. Spännande till tusen och skoj att få vara så delaktig i beslut om framtida dramapedagogstuderande. Nu är vi inte elever och lärare längre, vi är härmed arbetskamrater.
Känns skithäftigt faktiskt! Vi hade precis lika mycket att säga till om vad vi tyckte som lärarna. Snacka om elevdemokrati!

Snart ska jag äta fiskgratäng, sen blir det kanske en promenad i solen (!) innan jag packar väskan och kryper till kojs.
Är jättehungrig nu, synd att fiskgratänger är sega i ugnen...

Puss

Gott och nyttigt!?

Dagen har svischat iväg...vart tog den vägen?
Nu är klockan snart tio och jag kanske borde duscha innan jag kryper till kojs.

Var på samtal med lärarna i förmiddags. Tycker väldigt mycket om dem, och dem är så kloka och säger så fina saker till mig. Har lite svårt att hantera det, för man vill ju inte vara lipig inför lärarna hehe. Känner att jag har allt mitt stöd från dem och dem tror så mycket på mig. Känns makalöst vackert och befriande!

Efter mötet så lagade jag mat, korv, spagetti och broccoli.
Sen gjorde jag klart min utvärdering och fixade dagböcker. Kopierade hela lasset och har nu flera hundra sidor med text som ska delas ut till klassen imorgon.
Sen fixa och trixa jag lite innan jag och Frida drog till gymmet. Körde lite stepmaskin och spinning till uppvärmning och sen var det muskelbyggning, hehe.

Ikväll har vi kollat tv, och så gjorde jag efterrätt, äpplen med kanel i ugn. Till det en skvätt mjölk. Detta var kanongott, och så är det nyttigt. Hur ofta händer det liksom?

Puss

Lärarsamtal

Snart ska jag iväg på det sista samtalet med lärarna. Man kanske kan kalla det utvecklingssamtal för det är ungefär ett sånt samtal. Dem ställer enmassa frågor om mig och vad jag tycker om utbildningen. Känns faktiskt lite pirrigt att ha det.

Nu börjar också de som ska söka in hit till hösten att dyka upp. Hua, jag minns hur nervös jag var för två år sedan. Ska bli riktigt kul att få vara med och intervjua dem imorgon!

Annars är det mulet ute idag så det blir ingen solning. Fick go färg igår vilket piggade upp!

Har ledig dag idag så jag ska passa på att skirva klart ansökningar och utvärderingar. Sen blir det nog lite träning på det.

Hittade förresten en liten etta i fbg till hösten. Grymt bra pris och bra läge. Håller tummarna!

Tjoflöjt!

Det blir inte alltid som man tänkt sig

Jag satt ett tag framför datorn med min utvärdering om hur jag tycker att utbildningen har varit. Det var väldigt mycket frågor att svara på och jag skrev ocv skrev. Tillslut kände jag mig nöjd med dagens insats så jag fick den briljanta idén om att ha myskväll alldeles för mig själv.
Det började bra. Fick lånat några filmer och poppat popcorn.
Kröp ner i sängen under duntäcket med popcornskålen vid sidan om och datorn på nattduksbordet.
Allt var så mysigt, ibland behöver man verkligen kvalitétsstid med sig själv.
Det som var mindre lyckat var att filmen bara blev sämre och sämre. Tillslut fick jag nog och stängde av.
Så nu ligger jag här nerbäddad med halva popcornskålen kvar. Men jag känner mig ändå ganska nöjd. Ska nog sova nu, har lite knepig huvudvärk...kan vara vätskedbrist efter en sånhär dag.

Hejdå!

Åh sjutton!

Grattis norrmän, idag är det suttonde maj!
Men...det är inte bara Norges nationaldag, det är även min dopdag! Ja, så är det.

Idag har jag legat ute i solen och gottat mig mellan tio och tre. Sen tog jag en löprunda och lite gym på det. Nu har jag duschat och ätit och känner mig nöjd med dagens insatser. Är dock lite sugen på rabarberpaj med vaniljsås. Sofiiiaaaaa. Hon är bäst på att baka, min Sofia, hihi.
Ohhh, längtar så till Åland, ska bli kanonsköj att få umgås med mina favoriter, bara vi tre i två dygn.

Jag vet inte vad jag ska skriva mer, för jag har inte så mycket att berätta.
Imorgon kommer dem som ska söka in till dramaped. programmet till hösten. Ska bli spännande att se hur dem ser ut, höhöhö.

Puss


I´m in love with a fairytale

Ohhhh vad heta Norge var ikväll. Grymt skön låt som verkligen var värda en vinst.
Som vanligt gick det åt skogen för Sverige. Jag har en tanke om att vi ligger steget efter. Vi måste hitta nåt eget till nästa år...

Kvällen började inte så bra då det fullkomligt strömmade, men efteråt var det som en sten som hade försvunnit. Det behövde luftas, det behövde få komma ut. Ibland så måste man vara lite förbannad och upprörd för att folk ska förstå att det inte är ok att bahandla adra hur som helst. Synd att det blev så nu, i slutet av terminen, men samtidigt skönt att inte lämna det där det va och ta farväl. Man kan inte vara bästa vän med alla men ovänner är inget jag samlar på. Jag har nog aldrig haft så många ovänner i mitt liv. Jag gillar inte konflikter och jag umgås bara med dem jag tycker om, därför blir det ofta inte så mycket problem. Slutspekulerat!

Efter utrensningen så kändes allt så mycket bättre och plötsligt kom Sara med bror hem till oss, tillfixade upp över öronen. Är det schlager så är det. Tio i nio, vad gör man? Jag lflög upp på rummet, tog på mig det galnaste jag hade, sminkade mig graciöst med offantligt mycket glitter och på med höga klackar, WOLLA så var man redo för kvällen! Alla i huset var otroligt snygga och tillfixade och vi kommenterade allt som hände på tv:n. Vi avnjöt en tacobuffé, kopiösa mängder cola och enmassa godis, chips och dipp.
Nu är jag mätt och framförallt trött.

Imorgon hoppas jag på stort SOL så jag kan sitta på brandtrappan och gotta mig. Ska skriva klart mitt personliga brev och träna med. Annars är jag fullkomligt ledig!

Good Night!


Hejja Norge friskt humör!

Soldyrkarn har vart i farten

Ohhhh vad härligt det är med SOL.
Fick gjort en stor del av min ansökan = skrivit personligt brev och fixat referenser. Sen kastade jag mig ut från rummet för att komma bort från dunket. Han har nog precis slutat spela nu. ÄNTLIGEN kan man vara på rummet igen utan att få migränanfall.
Öppnade branddörren på övervåningen och placerade min fåtölj i dörröppningen. Så där har jag suttit nu i två timmar och solat! Det är bara ca 10 grader ute, men solen är stekhet.

IKväll blir det eurovision och taccos.
Ska snart in till byn och handla gotta.

Tschüss!


Kom igen Malena

DunkDunkDunkDunkDunkDunk

AHHHHHH, blir fullkomligt gaaaalen.
Jag har en granne bor bor i lägenheten under mig och han lyssnar på Techno dygnet runt.
Jag som hatar techno p.g.a. att det ger mig huvudvärk blir helt knäpp av dessa enformiga takter.
Dessutom har han en bas som heter duga. Snälla, rädda mig från denna eländiga musikkatastrof.
Det låter kanske aningen överdrivet men jag får seriöst huvudvärk av att höra detta dunkande om och om igen.
Han påstår dessutom att han sover till detta. Vad är det för man egentligen? Fan, man blir ju mörkrädd.
Det finns inte så mycket mer än att bege sig ut för jag pallar inte att vara på mitt rum och jag orkar inte vara den sura grannen som klagar. Jag har redan sagt åt honom flera ggr att han måste tänka på att det är så lyhört och han verkar fatta, just då, men sen...gahhhhh.

Har suttit med ansöknigar hela dagen och gjort mig ett CV och fixat. Ska fixa de personliga breven också innan allt är klirrat men just nu har jag sån huvudvärk att jag inte klarar av att vara här inne.
Får fortsätta med det senare.

Ciao Ciao, dunk dunk dunk dunk...


John Blund har anlänt och kastat grus i mina ögon

Jag är så trött...helt unbelievably! Eller kanske inte, men det är sällan jag känner mig riktigt trött och utmattad. Det är precis som om jag måste träna varje dag för att kunna somna på direkten. De dagar jag tränar så somnar jag ofta på studs. Jag måste vara trött i kroppen för att somna, och det krävs väldigt mycket rent fysiskt för att min kropp ska bli trött. Känner mig positivt inställd till detta. Man ska vara glad för att man har en pigg kropp!

Nu ska jag sussa, riktigt hårt, mmm!
Natti mina vänner!


It´s a beautiful day

Idag är en bra dag! Det känns som att jag inte gjort så mycket, men ändå så har jag fått gjort det jag ska.
Jag har:
* Vart i skolan
* Ätit en lång fredagslunch inkl. efterrätt
* Bokat resa och boende på Åland
* Vart på gymmet en stund och tagit en löprunda
* Ätit kvällsmat

Och så har jag kunnat ta det lugnt också.
Nu ska vi iväg på teaterföreställning .Det är någon kurs som är här över helgen och har föreställning ikväll, najs!

Puss

Tjejorna goes Åland

Igår satt jag och Sofia och pratade om att det hade vart kul att hitta på nåt roligt innan vi slutar här.
Nästa vecka har vi intervjuer med de sökande och vi ska ha våra på tisdagen. Detta innebär att vi är lediga från tid eftermiddag till måndag veckan därpå. Vad ska man göra här i så många dagar?
Vi funderade lite till och kom sen på den brillianta idén att åka till Åland.
Kollade lite båt/bussförbindelser, boende m.m. och maiade iväg förfrågan.
Idag fick vi övertalat Frida B att hänga på och vi fick också bokat allt.
Så nu är det klart! På torsdag drar tjejorna till Åland på examensresa!
Vi ska bo i en mysig stuga på en camping. Vi kommer att ha det gott, dricka en och annan öl och njuta av livet!

Det ni!

ps. jag fullkomligt älskar galna upptåg och snabba beslut. ds

Fridainspiration

Har precis läst färdigt Frida B:s uppsats om "drama och unga tjejers självförtroende". Jag blev vädigt inspirerad och intresserad...måste lära mig mer om detta. Och äntligen fick jag rett ut begreppen självförtroende och självkänsla. Det var på tiden. Nu ska jag krypa ner. Har egentligen varit knall fall trött hela dagen men jag har alltid svårt för att lägga mig i tid. Imorgon har jag sovmorgon till nio, yes yes, sen så slutar skolan vid tolv. Tänk vad tiden går fort. Räknad ut innan att det bara är sex skoldagar kvar. Galet!

Natti!



Ps. Sara, min Sara! Vad jag har längtat efter dina uppiggande kommentarer. Blev så glad att jag hoppa jämfota ska du veta! Festen var kanonlyckad, och den hade varit snäppet vassare om du hade vart där, men man kan ju inte vara med på allt. Vi får fira den 30 maj istället. Du och Lasse kommer väl?=) Jag ska hålla alla mina tummar inför helgens tävlingar. Ni har mitt allra största stöd, det vet ni! Även om ni inte vinner så vet ni iallafall att ni är snyggast! Ha det så bra min fina vän så ses vi snart. Då ska vi göra nåt kul du och jag! Pussa Gibbis från mig! Bamsekram! .ds

Dagen efter som man förtjänar

Idag är det dagen efter...och jag mår som jag förtjänar. Eller gör jag verkligen det? Bara för att man har haft en apkul kväll och dansat rumpan av sig så innebär väl inte det att man förtjänar att må dåligt dagen efter? Konstigt uttryck detdär.
I vilket fall som helst så hade vi en kanonlyckad kväll igår! 
Det började med cabaret av festfixarna på dramatrappan. Sen var det tipspromenad innehållande olika kluringar. Ja, det var kul och jag och Anna H var riktigt tävlingsinriktade...men det hjälpte dessvärre inte.
Väl framme på "Myre teater", en ladugård så bjöds det på bål och snacks.
Sen var det dags för middagen vilken var kanongod med pastasallad, fetaostpaj, bröd, ost, kex m.m.
Ettorna hade överraskat oss med lekar och knäppa saker vi skulle göra ihop vilket var väldigt roligt. Sen hade dem skrivit  en sång tills oss som var väldigt fin...blev nästan lite gråtfärdig!

Resten av källen bestod mest av galen dans och vindrickande.
Hade verkligen en ruskigt bra kväll, riktig kul!

Imorse när klockan ringde (åtta) så mådde jag inte lika bra...
Det tog emot att gå upp och jag övervägde ett flertal ggr att strunta i frukosten  och sova en timma till. Var kanske inte så hungrig, eller var jag det. Hade liksom ingen riktig koll på ur det stod till med kroppen just då.
Men jag begav mig iallafall iväg till matsalen och åt...som en häst. Var visst jättehungrig.
Alla har varit otroligt sletna idag och det har vart mycket fniss och gäspningar blandat med förvirring och ordbajsning.
Fanns ingen riktig koncentration i klassrummet, men så får det vara ibland. Skönt att Gunilla haft överseende med oss iallafall, stackarn.

Har haft konflikthantering idag, medlingsdelen vilket har varit otroligt givande och intressant. Har försökt lägga all energi på det vi gjort, men det slutade dessvärre i att jag slumra till lite fort sista timman i rundan. Oooops, men jag gladde vissa iallafall. Försökte spela oerörd som om jag inte alls somnat, men ok, det blev visst så. Sen hade jag jättesvårt att hålla ögonen öppna resten av timmen. Fick kämpa!

Efter skolan lånade jag, Frida och Sofia Fredriks bil och körde till byn. Köpte kopiösa mängder godis och åkte hem igen. Nuhar jag ätit upp en del och mår illa. Måste äta kvällsmat med, men just nu är jag proppmätt...inte så smart.

Tjoflöjt!


Frida och Frida rockar loss!

Fest för dramapedagogerna!

Ikväll är det stor fest för oss dramapedagoger!
Vi har hyrt en loge, eller ladugård eller vad man kan kalla det. Den ligger en bit bortanför skolan. Där ska vi vara och ha ett hejdundrande kalas med mat, dryck, dans och trevligt sällskap! Ska fira att det snart är dags för oss att sluta.

Dessvärre går inte riktigt vädret att lita på idag. Ena sekunden skiner solen och den andra spöregnar det. Snälla, snälla vädergudar, låt det bli uppehåll till kvällen! Vi ska nämligen gå en tipspromenad på vägen till festlokalen och det kommer väl ta sisådär en timma så det är inte så roligt med regn då.
Och blöta festkläder är ingen höjdare.
Vi får försöka gå mellan skurarna helt enkelt.

Dagen började med en powerwalk inkl. stavar i morse. Har friskvård varje onsdagmorgon. Sen hade vi lektion med Gunilla i "separation". Ja, det är ju snart dags, att separera från alla här, så det var nyttigt att prata om det. Imorgon börjar skolan kl. 9.00 och då är det drama konflikthantering på schemat, inkl. medling. Hua, det kan bli jobbigt ifall man haft lite väl kul ikväll. Ska verkligen ta det lugnt känner jag!

Är grymme sugen på choklad men här finns då ingen. Funderar på att "fira" med lite glass, banan och chokladsås för att stilla mitt sug.

Ska hoppa in i duschen snart och snygga till mig lite.
Måste fixa festmakeupen också...den har dem väl knappt sett här hehe.
Ciao Bella!


Festmakeupen...nästan

Toapapperskris!

Är man fattig student så är man. Och har man flera km till närmsta affär så är man inte där så ofta.
Mitt toapapper är slut och har varit det nu i några dagar...eller en vecka...eller längre!?

Nu får ni säkert enmassa otrevliga bilder framför ögonlocken med funderingar på hur jag löst detta.
Har jag:
1. Hållt mig i alla dessa dgr och endast kissat på skoltoaletterna
X. Torkat mig med det som funnits tillhands, "man tager vad man haver"-principen
2. Snott papper från vår besökstoalett på nedervåningen i huset där jag bor

Jag förstår om det var svårt att lista ut det rätta svarsalternativet, men kan gladeligen erkänna, med rak rygg och äran i behåll att svar 2 är rätt. Jag hittade först en hushållsrulle i skrubben som jag snodde upp till rummet. Efter det har jag fått rulla av enmassa papper från den stora torkytoarullen på besökstoan. Men det fungerar bra. Toapapper är ju ruggigt tråkigt att lägga pengar på. Eller rättare sagt, "att inte glömma av att köpa när man är i affären". Jag glömmer det alltid. Ska verkligen försöka komma ihåg att köpa det på fredag då det antagligen blir helginköp!

Tack för uppmärksamheten!
Det var allt från mig idag!
Kram och God Natt!




Dracon

Måndag, igen, detta innebär att det bara är tre skolveckor kvar.
Denna vecka jobbar vi med dracon, drama, konflikthantering och medling och vi har självaste Anita Grünbaum som lärare (skapare av dramapedagogutbildningen). Hon är en gammal vis dam med många års erfarenhet. Stor förebild!

Jag tog mig en lång sovmorgon idag. Klev inte upp förrän halv elva. Gav mig iväg till dramabilblioteket och lånade "veckans bok" dracon. Ska lusläsa den hade jag tänkt. Sen var det lunh och därefter började skoldagen.

Idag lyckades jag för första gången göra en snygg luggfläta, så nu är jag äntligen med i gemet.
Vindruvor är fantastiskt goda, om dem är gröna och kärnfria.

Nu börjar skolan igen.
Svejs!

Och vad händer sen?

Aningen förvirrad över framtiden.
När ska det släppa och bara kännas ok att låta det bli som det blir?
Jag har bestämt mig för att det högst får ta ett par dagar till, om ens det.
Nej, jag orkar verkligen inte resonera
mer, nu får det vara ett stop.
Det löser sig, det gör det alltid...som Timbuktu hade sagt.
För visst är det så, allting löser sig, på ett eller annat sätt.
Tacka vet jag att F är så stark och optimistisk alltid. Jag fattar inte hur han gör...men det peppar mig.
Jag ska också tycka att alla dagar är bra dagar och inte ha några dåliga dagar. Jag ska också tänka positivt alltid och tro på att allt blir bra!


Nehedu, nu ska jag sluta tjöta och hoppa in i duschen.
Är sleten och svettig efter denna härliga stagefightinghelg.
So long!

Pensionnärsslagsmål under PRO-möte

Idag började dagens workshop med att vi blev indelade i tre grupper. I dessa grupper skulle vi under en timma åstadkomma någon typ av föreställning. En grupp fick jobba med ren stegfighting, en med stagefighting på clown-vis, och en med fäktning. Jag var med i gruppen som skulle göra stagefighting a´la clown.

Vi klädde ut oss till pensionärer och hade ett PRO-möte där vi först satt och diskuterade i lugnan ro. Helt plötsligt tar en pesnionär den sista kakan och tumult uppstår. Slag, sparkar och allmännt våld används samtidigt som allt går i slowmotion. Glasögon flyger, väskor flyger och allt för att få den sista kakan som ständigt hamnar hos person eftre person. Det hela avslutas med att jag står på bordet och skjuter de andra pensionärerna med mitt paraply. Jag tar mig ner från bordet, tar kakan ur den andres hand och ska precis stoppa den i munnen då jag får hjärtattack och dör.
 Hade galet roligt, och publiken med, hehe.

Sen fick vi se de andras föreställningar och nu är det rast. Efter lunchen är det bara drygt två timmar kvar av workshopen och dem kommer nog ägnas åt akrobatik efter vad jag har förståt. Ska bli kul!
Nu ska jag äta och fylla på energiförrådet.

Ciao!


Slag i magen och ömma revben

Hujedamig vilken dag. Jag är så trött i kroppen att jag knappt vet om den fungerar längre. Det är helt galet vad man kan usätta sig för alltså. Har varit med på stagefightingkurs från tio imorse till åtta ikväll. Vi övade enmassa saker bl.a. slag och sparkar. Jag hade fått för mig att hela grejen med stagefighting var att man inte skulle göra sig illa, fast det skulle se ut så. Det stämmer också, till viss del. I flera slag/sparkmetoder så känns det ingenting för den som blir utsatt. Men så finns det de slagen/sparkarna som ska låta, men som inte gör det om man inte slår "lite på riktigt". Självklart skule vi öva på detta och visst medflrde det även ett och annat ömt revben. Just nu känns min mage väldigt öm och trött. Den har fått ta många smällar idag. Har dessutom fått Sofias hand intatuerad på den...stackars. Ja, hon råkade snärta till rätt bra och dessutom ovanför själva magen, där det inte finns så mycket att slå på mer än hud och ben. Det var smärta, oooojaa. Men det är bara att bita ihop och ta det för vad det är. Det var ju inte meningen precis, tror jag inte, hehe;p

Åt en stor räkbaguette med avocado, drack en cola, käka lite godis och såg robinsson så nu är jag nöjd. Hade vart otroligt skönt med sovmorgon imorgon men ack nej. Klockan nio noll noll så ska jag infinna mig i dramasalen igen och lära mig mer. Avslutade dagens workshop med fäktning, sjukt kul. Hade varsin värja att fäktas med och lärde oss grunderna. Imorgon ska vi gå vidare med det men även lära oss akrobatik!

Nu ska jag krypa ner.


Puss puss

Jag VS Bakåtkullerbytta

Har haft första delen i stagefighting nu mellan tio och ett. Har verkligen börjat bra!
Vi har fått träna kullerbyttor av alla dess slag och mycket mycket annat. Jag kan inte göra bakåtkullerbytta, det är helt omöligt. Framåtkullerbyttorna går som hejsan och dem vågar jag slänga mig ut i, men bakåt, det blir bara kortslutning.
Vi har övat lite kast och så, men dem går kanonfint. Avslutade innan lunch med olika typer av slag och kickar.
Snart ska jag åka med en tjej i ettan och köpa lite gotta inför kvällen, sen kör vi på igen med kursen som slutar åtta ikväll. Och så håller vi på mellan nio och tre imorgon. Ska ha någon form av perfomance imorgon! Spännande att se hur detta kommer sluta. Man blir ganska mörbultad om man säger så. Får räkna med ett och annat blåmärke.

More updates later on...

Stagefighting

Denna helg ska jag tillbringa svettig, i ett rum med att slåss. Låter inte alls som min grej, men jag trro faktiskt att det kan vara kul. Jag ska gå en kurs i stagefighting som innebär att man ska slås på låtas, på scen alltså. Fick stipendiepengar till att gå kursen, så jag tackar och tar emot!

Idag avslutades forksarseminariet och det har varit väldigt roligt och lärorikt. Efter skolan drog jag, Sofia och Frida in till Gävle där vi kolla lite i affärer och gick på bio. The reader, stark film. Sen tog vi bussen hem och kom hem ganska tidigt.
Pratade med mami i tel ganska länge och sen prata jag med joel på msn. Nu är jag så trött att jag kan störta i sängen. Dessvärre måste jag bädda först, för jag tvättade sängkläderna innan idag. Och så hann jag städa rummet lite snabbt, det behövdes.

Over and out!


I vetenskapens värld...

...hör jag nog inte riktigt hemma, men tycker ändå att det är intressant och viktigt.
Just nu har vi forskarseminarie på skolan vilket innebär att enmassa forskare och annat löst folk (hehe) som jobbar inom drama har föreläsningar och framträdanden. Har haft en riktigt bra dag ihop med 60 andra dramapedagoger. Fantastiskt att se att det finns fler som brinner för samma saker som jag gör. Att dem dessutom är 30 år äldre än mig gör det bara ännu mer intressant.
Så det har varit en lång skoldag som tog slut ikväll, strax efter åtta med en härlig buffé i matsalen. Satt jämte enmassa medelålderskvinnor och pratade om framtid och vårt yrke. Riktigt givande och peppande.

Det har hännt en hel massa saker de senaste dagarna och jag känner mig fullproppad av information, reflektion, tankar, planer, beslut, oro och lite ångest. Har inte riktigt strukturerat upp än hur min höst ska se ut och det gör mig lite stressad.

Har sökt DramaC nu, ifall den läggs ner så vill jag få ut min fil.kand innan det är för sent. Problemet är bara att jag då blir bunden till gävle e helg i månaden. Dessutom måste jag läsa yterligare 30 poäng nåt annat för att få ut min filkand. Alltså måste jag hitta och efetersöka nåt nu. Letar i halmstad och varberg och hittar endel intressant, men usch nej jag vet inte. Man ska ju inte bara läsa för läsandets skull. Det ska ju vara roligt också!

Fredrik flyttar till Växjö i höst då han kom in på polishögskolan. Men vart ska jag ta vägen? Jag kan ju inte ha kvar lägenheten själv heller, den är ju svindyr. Och jag som kanske inte ens har ett jobb efter jul. Och om jag får ett jobb nånananstans måste jag ju flytta dit och då kan jag ju inte ha en dyr lägenhet att betala....ja ni förstår, mycket far runt i skallen.
Och sen är det hur jag ska göra med min framtid. Ska jag jobba, plugga, flytta. Var ska jag söka jobb?

Försöker lugna ner mig själv men det går inte alltid. Har gjort upp några reservplaner i skallen mest för att jag ska känna mig lugnare. Vet att det fixar sig och jag litar på ödet, så det är väl bara att härda ut då antar jag.

Nej nu ska jag inte sitta här mer. Blir bara stressad över att tänka på allt.
Sussa sött!


Hey, what a day!

Idag har det hännt ofantligt mycket, men jag är så galet trött att jag måste lägga mig på studs.
Därför nämner jag det bara här nedan för att berätta mer om det en annan dag.

Min dag:

08.00 Uppstigning, frukost
08.30 Fick 1000 kr i stipendie till en stagefightingkurs i helgen
09.00 Powerwalk, dusch
10.30 Lektion för ettorna
12.00 Fredrik ringde, han kom in på polishögskolan i Växjö, wiiiieeehhooo
13.00 Lektioner med ettorna
14.15 Rektor Pia berättade att högskolan tagit beslut om att vår utbildning ska försvinna i deras utbud
16.00 Slut för dagen
16.15 Cyklade in till Storvik med Sofia och Frida, köpte mat
18.00 Häng i Vallen, Sara kom förbi
19.00 Löprunda, 45 min
20.00 Middag
20.30 Frida och jag drog till musikhuset och körde järnet. Jag är riktigt grym på trummor ska ni veta!
22.30 Kom hem från musiken
23.52 Måste sova

Min dag i stora drag!
Återkommer...
Zzzzz

Bad bedtime?

Jag tänkte faktiskt gå och lägga mig nu, klockan nio.
Undrar om det går.
Imorse när jag vaknade var jag så otroligt trött så jag måste väl sova mer,
så det är väl bara att sätta igång antar jag.
Har suttit framför datorn sedan halv åtta och undrat när man tidigast får lägga sig.
Hade kunnat göra det då, men det kändes fel när solen lyste in i rummet.
Nu är det däremot lite mörkare ute, eller iallafall ingen sol, så jag ska försöka.

Det luktar mat/rök i mitt rum, nåt fel på fläktsystemet eller vad händer?
Inte alls någon trevlig doft.

Nehedu, nu får vi väl se hur det går.
Uppföljning imorgon!
Zzzzzzz


Prinsessan på ärten hade minsann inte heller så lätt för att sova!

Starta eget

Igår blev jag riktigt inspirerad av en kvinna som hälsade på vår klass. Hon berättade om hur man startar eget och hur enkelt det faktiskt är. Jag blev väldigt peppad och fick enmassa idéer om hur jag skulle kunna göra och vad jag skulle kunna sälja för tjänster och till vilka. Inte helt omöjligt att jag startar ett eget litet företag under sommaren, vem vet...
Jag har alltid sett egenföretagare som proffisionella människor som har mycket pengar och resurser, men så behöver det inte alls vara. Har fått blodad tand...

Nyss hemkommen från gymmet. Har fått tre nya maskiner dit. En tystgående cykel, en stepmaskin och en roddmaskin. Riktigt kul att träna när allt är så nytt! Nu är jag trött och go i kroppen. Ska nog ta en dusch och krypa till kojs. Måste lägga mig tidigt. Igår skulle jag lägga mig vid halv tio. Vid tolv hade jag fortfarande inte lagt mig...

Idag har vi planerat upplägg inför ett pass med ettorna imorgon. Lärarna är på kurs denna vecka, så vi får helt enkelt ta hand om knoddarna hehe. Nejdå, så illa är det inte. Dem är minst lika bra som vi...eller kommer bli iallafall;p
Har forf. inte hört hur det blev med nedläggningen av vår utbildning. Beslutet skulle tas idag på högskolan. Uppdaterar så fort jag vet. Jag kommer nog få gå det tredje året med detsamma nu och göra min fil kand. Kan vara skönt att ha den gjord, men hade inte tänkt så. Bättre att ha gjort den innan den försvinner, om den försvinner...

Annars är det bara bra med mig. Min sjukdom är på väg bort och nu är den ungefär i horisonten. Snyter mig för jämnan men mår inte dåligt och känner mig frisk och energisk. Ja, har verkligen gott om energi och lust nu vilket jag inte haft på länge. Kanske behövde bli av med alla dåliga bacillusker i kroppen.
Fick gekås schemat inför sommaren. Jobbar bara sena tider, nästan 11-20 varenda dag. Men det blir goa övertidspengar!

Annars lugnt!
Ciao


Godaste drinken, Prag