Rastenlos

Har precis ätit lunch bestående av köttbullar och makaroner. Det var faktiskt gott, även om jag äter det ganska ofta.
Är rastlös, eller trött, jag vet inte riktigt...
Känner för att shoppa lite, hade vart kul. Men jag vet inte vart jag ska isåfall och med vem. Pratar med Joel nu och han verkar faktiskt lite sugen på detta hehe. JAAAA, han ville, hehe. Blir lite shopping i vbg nu då hihi, vad kul! Ska försöka hitta nåt snyggt till festen imorgon hos Marta! Ska bli najs!

Idag har jag vart uppe med tuppen och haft två lektioner på gymnasiet. En lektion i smink för tvåorna och treorna där jag lärde dem hur man lägger en grundsminkning som tål strålkastarljus och svett. Den andra lektionen planerade vi en föreställning och jag hittade en scen som dem fick öva repliker till. Tror det kan bli grymt, bara inte den ordinarie läraren dissar mina nya idéer och tar bort det. Eleverna gillade iallafall det, så dem kommer nog stå fast vid vad dem vill göra. Ibland är det väldigt svårt att vara vikarie...

Ikväll ska jag nog hem och hälsa på mamma och pappa. Var längesedan vi sågs, i lördags. Ja, det känns väldigt längesedan. Måste hem och leta upp några intyg som ska kopieras och skickas in till alfakassan så jag förhoppningsvis kan få ersättning nu när jag går arbetslös, eller vad man ska kalla det. Tycker att jag har massor att göra hela tiden ändå, som tur är.

Var på möte med ungkulturcoachen idag och jag ska ingå i en projektgrupp nu så det ska bli kanonkul!

Time for shopping! =)


Fyfalafelvadfel

Uhu, jag mår lite illa just nu.
Åt falafel innan och efter den har jag inte riktigt kännt mig som jag ska...

Innan så var jag och tränade. Körde hårdpass på löpandet=50 minuter running, najs!
Se åkte jag förbi stan för att testa falafelrullen som jag fått för mig ska vara fantastiskt god (ja, den var det är jag smakade på en väns sådan som han köpte sent en lördagkväll innan hemgång).
Jo, me den var god. Men efter att ha klämt i mig den så känner jag mig inte riktigt bra.
Nej, jag får nog försöka sova bort detta illamående.

Tack och God Natt!

Go training

Ja, det får bli en stund på gymmet. Tror bara att det får bli löpning idag och kanske lite mage. Inte för mkt maskiner bara. Tänkte egentligen ge mig ut och springa en runda men det är på tok för kallt. Så det får bli att köra iväg till gymmet istället. Där är det åtminstone svalt!

Ciao!

Ny vecka

Måndag igen och tiden fullkomligt rinner iväg.
Helgen har varit fullspäckad men ändå lugn. Det finns alltid att göra!
F och jag hade en go´ söndagskväll ihop med räkfrossa och film. Ett bra slut på veckan. Nu har han åkt iväg igen och kommer hem på fredag kväll, men då är jag i göteborg, så vi ses inte förrän på lördag. Men så blir det ibland.
Min vän Marta har fyllt år och ska ha lite fest på fredagkväll. Och hon bor i göteborg. Ska bli riktigt kul att träffa henne, och de andra som ska dit med. Ja, ser fram emot detta!

Veckan är ganska fullspäckad. På Tisdag och Torsdag ska jag vikariera på gymnasiet. På onsdag ska jag träffa Eva. Sen ska jag jazzdansa, träna och hinna med adra småsaker. Så den här veckan kommer nog också försvinna i ett naffs.

Nej, nu ska jag stoppa nåt i magen. Är hugrig som en björn!
So long!

Nu blir det fredagsmys!

Jaop, så är det! Fredagsmys för hela sveska folket!
Jag och F har bunkrat upp med godis, snacks och cola. Ska snart äta fiskgratäng och vitlöksbröd, mums!
Ja, det får man allt unna sig efter denna vecka! Jag har tränat bra, kanske lite väl bra, för idag är jag mör som en oxfilé... I eftermiddags simmade jag 2000 meter vilket jag kanske inte egentligen orkade med. Men iblant tror man sig vara starkare än vad man är. Nejdå, det gick bra, men nu är jag segare än någonsin.

Funderar på om jag ska boka klipp+färg-tid snart igen eller om jag ska låta det växa sig lite längre och slänga i en färg på egen hand. Är sugen på att bli lite rödfärgad igen, men inte rödbrun, utan rödblont. Nej, jag vet inte. Känner mig aningen för mörk just nu bara.

Idag skickades mitt och Helenas PM in för examinering. Ska bli spännande att se om fröken gillar det eller ej. Man kan liksom aldrig riktigt veta med henne. Ena stunden är det fantastiskt bra och adra gången är det helt uppåt väggarna...Nej, inte ska det vara lätt inte.

Nu, äta!

PM, metodval, hermeneutik/fenomenologi, ansats, urval...

Hujjedamig vad man blir yr i mössan av alla dessa ord.
Vad ska vara var? Kan man kombinera detta? Vad händer om man...? Kan man skriva då? Låter det konstigt nu? Det är inte det lättaste att skriva ett PM till en C-uppsats, det vill jag lova. Men klokare ska man väl bli...
Jag och Helena sitter på bibblan och blir alldeles snurriga av vad det är som ska göras, eller inte göras. Kanske vigör för mycket nu eller, hon sa ju faktiskt 4-8 sidor. Det borde vara såhär, men jag vet inte.
Vi har varit duktiga och fixat en hel del iallafall och jag tror(!) att vi är på god väg. I annat fall får magistern klaga och så får vi göra om, göra rätt. Vi brukar ju inte ha så mycket tur vad gäller förståelsen inför uppgifterna. Men vi har fått en tapperhetsmedalj av självaste magistern så den lever man på, även nu. Hoppas lyckan håller i sig...

Om en timma är det möte, sen hem till F! =)

Pusss

Pluggdag!

Snart ska jag iväg till biblioteket och plugga. Ska träffa Helena där och vi ska få ihop vårt PM, för det är examination på det på fredag. Så lite krisigt med tid kan man väl påstå...
Vi har tagit ledigt från allt vad plugg heter fram till förra veckan då vi skrev ihop en intervjuredovisning efter att ha transkriberat den i en timma eller två...Tur att vi har så långa tågresor att sitta och plugga på.

Idag vaknade jag med förbannat mycket träningsvärk. Fast jag gillar det lite, för då känner jag vilka delar av kroppen som fått jobba hårt. Inte så konstigt att kroppen är aningen mörbultad med tanke på att jag först körde ett hårt styrkepass igårmorse och dansade jazzdans på kvällen. Måste hylla jazzdansen! Otroligt vad roligt detta fenomen är, att dansa. Jag har blivit helt euforisk och vill bara ha mer, mer. Inte bara att det är kul med en bra koreografi, utan också träningen. Det är galet hård träning vad gäller dans. Värre än många tror, tror jag! Men jag gillar det ooooohhh jaaa!

Dagen är fullspäckad. Först plugg, sen möte med studiefrämjandet, sen kommer F hem och vi ska laga lite god mat. Vill egentligen hinna med lite träning också, men det ser mörkt ut. Vågar inte ut och springa efter mörkets inbrott då det begås fruktansvärt många inbrott just nu. Igår blev en vänfamilj till vår familj påhälsade av inbrottstjuvar, trots larm. Fyyy, gillar inte detta. För säkerhetsskull satte jag i kedjelåset inatt. Blir så nojig när sånt här händer.

Nej, nu är det dags för frukost och iordningfix!
Puss


Härliga Helg

Mmmmm, helg! Äntligen är min underbara F hemma igen och det är alltid lika mysigt när han kommer hem om fredagkvällarna. Igårkväll lagade jag middag bestående av fläskfilé fylld med persiljesmör, chilli och vitlök. Till det gjordes hemmagjort potatismos. Cola och godis blev det med. En gång i veckan blir det sånt gottig och igår blev den dagen.

Tog en härlig sovmorgon och nu är F i stan och träffar grabbarna. Jag sitter i myskläder och kollar let´s dance. Snart ska jag fixa iordning mig. I eftermiddag/kväll ska vi bada tunna och äta god mat med vinnarlaget. Ja, vi vann nämligen det i en "poängpromenad"(med enmassa andra tävlingar i) vi var med i somras. Ska bli najs!

Nehepp, dags att locka håret....Puss

Hemmafru

Ja, eller vad ska man kalla det jag är just nu!?
Jag gör inte så mycket, vilket är otroligt välbehövligt för mig. Mitt energitomrum börjar fyllas på och jag gör bara roliga saker som jag blir pigg av!

Igår gick jag en powerwalk runt ätran med coldplay i lurarna. Det var ruskigt kallt ute. Tog en lunch med Joel och Valon på Ståhlboms innan jag träffade Helena för uppsatsplugg. Det gick väl sådär. Vi håller på med vårt PM men vet egentligen inte hur vi ska börja och lägga upp arbetet för att det inte ska sväva ut och bli för stort. Tror vi fick ihop det ganska bra. På onsdag ska vi ha heldag i biblioteket då vi ska skriva ihop PM:et och samla referenser till vårt arbete.

Igårkväll åkte jag, Joel och Valon och handlade enmassa gos mat. Sedan gjorde vi en STOR nudelwook med kycklingfilé och enmassa grönsaker. Het blev den också! Sen kollade vi på film och spelade spel. Plötsligt var klockan två på natten och alla var trötta så grabbarna drog hem och jag stupade i säng.

Idag gick jag upp sent, elva... Måste få en bättre dygnsrytm. Käkade frukost, tvättade och drog ut på en långpromenad. Har precis ätit pannkakor och nu ska jag snart hoppa in i duschen.
Ikväll ska jag hem till Magnus och lägga pärlplattor. Jag ska lära honom hur jag gör mina cola supermarioglasunderlägg.

Ha det fint gott folk!
Puss å sånt!


Stolt faster!
Detta är vad jag kallar livskvalitét!


All that jazz

Mitt liv börjar ordna upp sig och mår bra!
Mitt nya nyttiga liv fungerar bra, även om det bara är dag 2, hehe.
Äter bra mat och motionerar. Ikväll har jag varit iväg och dansat jazzdans. Ruskigt kul. Men det var inte så lätt precis. Dansar i den "bra gruppen" som består av dansare...ja, så jag har lite att bita i. Men jag ger inte upp, även om det tidvis kändes hopplöst idag. Ja, det går så jäkla fort. Men jag ska öva, öva, öva.

Inget sötsug har jag heller. Har köpt hem en hel hope frukt så jag ska knapra sånna nyttigheter istället. Har gjort mig en fruktsallad som jag ska gotta mig med, men först, en lång härlig dusch!

Tjoo!

Sund

Dags att ta tag i det "nya livet"!
Kanske är det en klyscha som många säger efter nyår, men jag tror ändå att det är bra att man kommer på att rycka sig i kragen lite. Efter all julmat och dryck känner man sig inte speciellt välmående i slutet av året. Man äter på tok för mycket, mer än vad man behöver, för man måste ju smaka på allt... Och allt detta julgodis...och julmust... Jag tycker att det är härligt att man kan få svulla riktigt mycket en gång om året, men det är lätt att hamna i svullaträsket för länge. Man blir liksom van vid sötsuget och det blir till en dagsvana som inte är riktigt sund. I våras och somras var jag riktigt duktig vad gäller motion och kost. Jag tränade regelbundet (ja kanske till och med lite mer än vad som beövdes) och jag åt mat som var bra för mig. På helgerna unnade jag mig godis och läsk och annat mindre nyttigt. Jag mådde bra, orkade mer och var piggare än någonsin.

Däremot hart hösten varit värre än någonsin. Det är tråkigt att behöva skylla på något men i detta fall var det faktiskt stress. De dagarna/timmarna jag var ledig fanns det ingen tid för motion. Och med alla energidalar kom också sötberoendet, ja, för att hålla sig vaken helt enkelt. Satte jag mig ner somnade jag...om jag inte hade nåt att göra...som att äta t.ex.
Tur är att jag fortfarande inte ökat speciellt mycket vad gäller kilona, men min kropp mår inte bra, så då är det ju inte bra.

Därför ska jag från och med idag ta tag i mitt nya liv och börja träna, äta rätt och unna mig godsaker på helgerna. Det har gått bra idag! Håller man sig i bara några dagar så försvinner sötsuget, så det är det jag jobbar med just nu. Imorgon ska jag iväg och dansa jazzdans så jag hoppas att det kommer bli en fysisk aktivitet som jag kan lägga på schemat. Sen ska jag börja löpa igen bara det blir lite bättre väglag. Ska köpa simkort med!

Nej, nog om detta. Inte så kul att läsa om, men det är bra för mig att skriva om det, för har man dokumenterat det så tror jag att det därmed är lättare att hålla.

Idag har jag varit och åkt skridskor med Joel och några av hans vänner. Vi grillade korv och hade det mysigt ute i solen. Har vart en kanonhärlig dag med -8 grader och sol. Efter det följde jag med Joel hem och kollade på en Håkan Hellström musik DVD...fantastisk! Sen åkte jag hem till Sara och busade med Gibson och hämtade dansskor. Har inte träffat Sara på väldigt länge så detta var på tiden. Världens finaste vän!

Har precis tvättat och städat lite. Snart kommer Joel hit och slöar. Skönt med sällskap. Har varit van att ha F hemma nu över julen så det blir så väldans tomt när han åker. Då är det bra med fina vänner!
Imorgon ska jag vikariera på gymnasiet...alltid kul!

Tjoflöjt!



Hittade en väldigt speciell bild...vet inte om jag gillar den eller ej...


Det är så hälsosamt och stärkande i fjällen...

Nyss hemkommen från en liten resa i Idre fjäll.
Åkte ett gott gäng på 8 glada semesterfirare i fräschaste minibussen i stan.
I onsdags bar det av och idag kom vi hem, så det var en lagom liten tripp.
Har haft fantastiska dagar betående av kanonskidåkning, härlig mat, mycket spel och kopiösa mängder chockomintu (varm choklad med mintu och grädde på toppen).

Nyårsafton firades med trerättersmiddag (+fördrink och apertif) av de två glada kockarna kalle och jens. Det var ju inte fel att ha med två grymma kockar på resan om man säger då. Löjrom i mängder, jordättskocksoppa, gödkalvsinnerfilé och en marängsvich på det...MUMMA! Nej, man har inte precis gått hungrig under resan.

Det har varit förbannat kallt, över 20 minus, men som tur var blåste det inte sista dagen då det var som kallast, så det gick bra att åka. Och så värmde solen lite lagom härligt uppe på toppen!
Min skidåkning har gått sisådär. Jag försöker öva på att göra bättre skär och "ligga" mer åt sidorna när jag svänger, men det är lättare sagt ön gjort. Och så vågar jag inte ramla heller...
Åkte en svart backa sista åket igår och fick panik när jag var mitt i den, hahah, ja det var galet!

Har inte avlagt några speciella nyårslöften men har lovat mig själv att ta bättre hand om mig och inte göra för mycket på samma gång. Jag hoppas att 2010 kommer bli fantastiskt, att alla nära och kära får vara friska och välmående och att jag får ett jobb jag trivs med!

Med de orden säger jag godnatt och välkomna åter!
Ciao