Hola!

Si'senora!
Hoppas allt ar bra med er hemma i regniga sverige!
Har ar det underbart!
Idag har vi haft var sista(!) dag pa stranden. UNDERBART! Dessvarre vart det lite molnigt till och fran, men det duger;)
Ikvall ska vi har barbequee pa hotellet med liveband och grillat...ska bli fint!
Sen blir det packning och bartomning haha. Njaa...

Har haft en kanonvecka med bravader, manga varma bad och god mat!
At pa fernandos tre ggr, dar har dem flamberade specialratter vilket ar en favorit. Varje gang har det aven blivit flamberade jordgubbar till efterratt vilket ar fantastiskt gott!=)
Shoppingen har varit ganska lagmald men har hunnit med att kopa tva par vinterskor. Ett par ugh skor och ett par skinnboots. Kopte tva klockor och lite smatt oxch gott. Tva parfymer med.

Nu ska jag kila och duscha av mig det sista saltvattnet for detta ar.
Adios amigos!


34 grader i skuggan!

Har ar verkligen varmt, puh.
Klockan ar over sex och jag svettas!
Gott gott

el viva españa!

Det är sant, det är sant, jag ska till spanien!!!
På fredag, om exakt 3 dgr (till och med kortare) åker jag och mami till gran canaria där vi ska sola, bada och ha det riktigt gott! Ser fram emot den flamberade fläskfilén och jordgubbarna, såklart! ;)

Vi fick tillslut bokat denna resa. Har haft koll på den i en månad, men har väntat och väntat in i det sista för att pressa priserna så mycket vi kan. Det slutade ganska turbulent med att det istället blev fullbokat på planet och därmed inga platser kvar för att åka på fredag. PANIK! Men efter lite klurande och fixande och även ett å annat vrål så gick det tillslut att genomföra internetbokningen. Antagligen blev en annan stackare utan sin resa p.g.a. att denna inte "hunnit" betala. Sorry sorry, MUAHHHAAAHAHA... så vi knep de två sista platserna på flyget så nu är det fenito totale på resor med ving fredag till gran canaria. Känns så jäkla gott!

Hur detta kom sig kan man ju undra, men det är så att mamma är sjukskriven och jag har lovvecka nästa vecka så då kände jag att det var dags att passa på. Och som den bästa dotter man är så bjöd jag med mamma på en resa, som tack för att hon finns och för kompensation för alla dessa månader jag bott hemma utan att behöva betala ett öre. Vad mer kan man göra?
Pappa lämnar jag hemma denna gång, men ska se till att bjuda med honom också vid ett senare tillfälle. Vill ha gjort en resa vardera med mina föräldrar innan det är för sent. Man vet ju aldrig vad som händer. Och så känns det som en fin gest.
Vi ska i vilket fall ha det apskönt och bara njuta!!!

Skriver mer om allt annat en annan dag.
Nu ska jag och F hem till honom innan det är dags för en ny dag och nya tag!

Hasta luego!


Soon I will be there...

Praktikperiod No.2

Jaha, då var det dags igen!
Imorgon börjar min andra praktikperiod. Idag har jag träffat Patrik, min handledare. Vi var först på ett möte med hela kulturskolan då jag fick presenterat mig för mina blivande arbetskamrater;p Sen hade vi ett annat möte i en liten mindre grupp där det diskuterades kring ett arrangemang som ska göras. Sen åkte jag hem och åt. 14.00 träffade jag åter Patrik och vi tog en fika samtidigt som vi diskuterade kommande praktik. Känns som att detta kommer bli skitkul och defenitivt väldigt annorlunda gentemot den förra perioden. Då jobbade jag med gymnasieelever. Nu kommer jag vara hoss åk 1+2, så det blir en stor skillnad! =)

Det har vart en kaotisk helg! Jag kom hem från Storvik i fredags kväll efter en sjutimmars bilfärd. Det är bra segt att sitta i en bil så länge. Och vi som bara ville hem sket ganska totalt i att ta raster längs med vägen. I lördags och söndags så jobbade jag på gekås vilket innebar kaos. Det var galet mycket folk och ganska stressigt. Men jag tycker det är kul. När man jobbar så sällan som jag gör så är det faktiskt nästan(!) bara roligt att jobba. Eller ja, iallafall att träffa alla igen. Saknar mina kära belysningskollegor!
Så det är därför jag inte bloggat nåt de senaste dagarna, har inte haft tid helt enkelt.

Veckan kommer bestå av praktik tisdag, onsdag, torsdag, sen på fredag drar jag och mamma iväg på resa, förhoppningsvis. Vi håller koll på en speciell på gran canaria så den blir det nog.
Nu ska jag lägga mig ner och vila lite innan F kommer och hämtar mig. Vi ska hem till hans familj och hälsa på. Är jättetrött, men ska nog orka detta!

Hejsvej!

Uppsatssnurrihuvet!

Idag började skoldagen med en musiklektion ihop med Dp1+Dp2. Kul att få göra nåt ihop för en gångs skull! =)
Sen var det dags för uppsatshandledning i gruppeindelningarna. Jag höll på att bryta ihop kändes det som. Blev jätte stressad över att höra vad de andra har gjort och jag bara står och stampar på ett och samma ställe. Kommer liksom ingen vart. Det gör mig otroligt stressad.
Nu ska jag ha ett personligt handledningsmöte så jag måste kila...återkommer!

Badhusbus!

Idag direkt efter skolan åkte jag och Sofia till Parkbadet i Sandviken där vi badade bubbelpool i säkert en timma och så motionssimmade vi väldigt sparsamt och åkte lite vattenruschbana. Hade det väldigt lugnt och skönt!
Sen kom vi hem efter tre timmar och var helt utslagna. Åt avocado med räkröra och kollade på uppdrag granskning vilket var otroligt intressant. Sen har vi bar suttit i allrummet och slappat och tjötat.
Nu ska jag krypa ner i sängen och läsa lite innan det är dags att sova. Är rätt seg i kolan just nu.
Skoldagen har varit bra. Vi har fått göra enmassa övningar och så har vi pratat i grupper om kommande praktikperiod. Det var en bra dag. Under lunchen var det några ståupp komiker på skolan som roade oss. Det var ett mycket bra intiativ tycker jag! =) Sen hade vi klassråd i flera timmar. Har fått rett ut om hur vi ska göra med klassresa! Blev många, långa bra samtal.

Nej, nu är det dags!

Redovisning, körsång och vidareutbildning!

Idag har det varit en intensiv dag. Jag är helt slut, som vanligt efter skoldgarna på detta ställe.
Idag har jag haft min redovisning om hur min praktik har varit. Jag blev skitnervös och började darra på rösten. Jag fattar inte varför, för nu har man ju lett hur mycket som helst och det har inte varit det minsta nervöst. Men det är klart, man vet ju hur klassen är och hur folk tänker. Man är ju lite rädd för att få kritiska blickar, även om klassen är grymt bejakande!

Direkt efter skolan sprang jag iväg på körsång som några dramapedagogettor ledde. Och nu står jag här vid datorn. Ska snart hem och hämta min halva pizza som blev över från gårdagen. Vi får alltid varsin kartong med resterande pizza med oss hem om vi inte orkat äta upp den. Klassen och Valentinos är lite som ETT. Vi är såå tighta, haha.
Jag anmälde mig precis till en kurs i vår på högskolan i Gävle. Den heter Dynamiskt framförande och ligger på kvällar och två helger. Ska bli skitkul att få jobba lite med sig själv i en annan grupp. Den är bara på 7,5 hp så det är ju lagom!

Nu ska jag äta och sen ska jag ta det väldigt lugnt. Blir nog sängen tidigt idag med!
Förresten är här mycket kallare och mörkare än hemma på västkusten.

Ciao!

Back in BigBay!

Nu är jag hemma i Storvik igen. Ja det känns verkligen hemma här.

Igår begav jag mig iväg kl.05.00 från falkenberg.
Kl. 06.00 hämtade jag upp Frida och Anna på centralen i gbg efter några hemska komplikationer. Ja, det var så att jag råkade hamna på fel sida mitt inne i gbg centrum och därmed körde mot fel färdriktning. HERRE var chockad jag blev. En spårvagnschaufför började hytta med näven och jag svarade med att ta upp händerna och rycka på axlarna. Sen fick jag snabbt gjort en sväng och kom tillslut rätt. ATT jag blev rädd. Väl framme på centralen darradejag som ett apslöv.

Resan gick vidare och vi körde länge länge innan första stoppet på en bensinmack. Där jobbade en kvinna som såg ut att vara utklippt från en skräckfilm. Hon såg ut att äta barn sa Frida och var mer eller mindre livrädd. Usch stackars henne som såg ut som Hannibal Lekter.
Sen körde Frida resten av resan och vi kom fram 12.00 och var ganska slitna.

Skolan började 13.30 och det var galet roligt att träffa alla igen! =)
Eller ja, de flesta iallafall;p tsss

Gårdagskvällen ägnades på Valentinos med pizza och babbel.
Jag gick och la mig vid tio och somnade innan jag la huvudet på kudden.
Har sovit som en stock hela natten och ätit min efterlängtade frukost här igen.

Nu börjar vi om fem minuter. Har praktikredovisningar!
Pusshej!

Never ever more...

Hejsan!
Snart måste jag gå och lägga mig, för jag ska upp senast 04.30 imorgon. Ska vara i göteborg imorgon kl.06.00 och hämta upp sötFrida och snällAnna ;) Sen går min lilla gröna golf allt vad det tål upp till Storviks skogar! Ska bli fint att få träffa alla igen. Har verkligen saknat vissa...åhh min Sofia, längtar efter dig helt galet mycket! Känns trisst att inte vara uppe där ikväll för jag vet att bla.a. Sofia redan kommit upp. Men så är det, och så slipper man förstöra en halv helg, och så slipper man betala för en extra natt. Jag längtar till frukosten, MIN GRÖT, äntligen! Jag ska svulla i mig av gröt. Blir alltid lite konstig i magen där uppe men det har väl med all frukost jag vräker i mig. BÄSTA måltiden ever!

Gårdagskvällen spenderades ihop med Valon på en fest där jag kände nästan ingen. Men det var kanonkul och min flaska rödvin gick åt för fort. Nåt som jag ångrar enormt idag.
Annars har jag mest packat och fixat idag. Ska vara i Storvik (gävle) tills på fredag så det blir bara en liten väska.
Jag var ute och gick en långpromenad i eftermiddags. Gick ner till stranden och gick längs med vattnet. Det var otroligt vackert och solen speglade sig i vattnet. Var tvungen att fota lite med min mobil, ska bjuda på några bilder här. Efter att ha gått i över en timma gick jag hem och pustade ut. Sen åkte jag till världensfinastemormor och hälsade på henne. Hälsar  alltid på innan jag ska åka iväg, för jag vet hur nervös hon blir över att jag inte är hemma. Min mormor betyder otroligt mycket för mig. Hon är bland det finaste jag vet!

Ikväll har jag spelat bingolotto med mamma och ätit god mat.
Nu ska jag snart krypa till kojs!
Natti!

                        
                    
                                                            Skrea Strand 081012
                                                               foto: Frida Möller

Let´s go out tonight!

Snälla, snälla, börjar bli desperat haha. Vill så gärna hitta på nåt ikväll.
Förhoppningsvis blir det fest i tröingeberg med Valon. Hoppas Hoppas! =)
Men...det hade inte heller vart helt fel om Sara kom hit och gjorde mig sällskap.
Ska iallfall dra mig hemmåt och göra mig iordning. Kanske ska färga håret...
Har köpt mörkbrun färg. Nu är det slut på blondinsommarn. Nu är det höst, det ska vara mörkt och murrigt!
Ciao Ciao!

HELP ME PLEASE, I´M DYING!

Datorrensning!

Jag siiter och fixar med min uppsats, det blev en sån dag idag. Det är grått, mulet och mörkt ute, så jag är inget vidare sugen på att ta mig ut i detta väder. Blir kanske en långpromenad senare med Jason Mraz vid min sida, ja eller i mina öron. Jag har lagt in hans sensate album i min sony walkman mobil som är en typisk musikmobil. Såfort jag cyklar eller går så har jag alltid plupparna i öronen. Allt blir så mycket enklare och roligare då. =)

I vilket fall som helst filar jag på min uppsats. Har fått hjälp av supersötasilversara och jag har tagit till mig av hennes redigering och gjort den som jag tror den ska vara. Har bjudit hit henne ikväll på vin och trevligt sällskap, får se hur det blir!

Har gjort en rensning bland alla mina dokument och PM hit och dit. Har gjort sju olika PM än så länge så jag har döpt om dem och lagt dem i rätt ordning, det känns skönt. Sen har jag skickat iväg ett mail till Sandra på friends som jag ska få göra en intervju med. Sket i att vänta på svar från handledaren. Så får det bli!

Har ätit lite marabou choklad, schweizernöt och samtidigt snackat med lite folk på msn. Ska läsa BO:s rapport och förslag mot mobbning och hoppas på att det ger mig lite mer kött på benen. 

Time...
 


Vad göra?

Det är helg, jag är ledig och därmed ganska uttråkad. Jag vill att det ska hända saker hela tiden när jag är ledig men när jag jobbar vill jag vara ledig för det är så skönt att bara vara hemma och ta det lugnt. Visst är det konstigt?

Igår hade jag uppsatsskrivardag men vad hände? Jo jag åkte hem till Sara. Jag kommer ingen vart med min j***a uppsats. Ja har skickat iväg ett mail till min handledare med enmassa frågor som jag vill ha svar på INNAN jag fortsätter med mitt arbete, men att det ska ta sån tid att få ett svar. Skickade mailet förra veckan. Riktigt dåligt!
Så mina tankar går just nu till att kanske skita i att få ett svar från min handledare och istället köra mitt eget race. Det känns som att tiden bara och går och jag inte kommer någon vart om jag inte tar tag i det nu. Tiden går...

Igårkväll var jag och F hemma hos mamma och pappa och åt gott! Mycket trevligt.
Ikväll har jag inga färdiga planer men jag är nog lite sugen på att gå ut. Men jag vet ingen annan som har samma planer. Så jag får helt enkelt se hur det blir. Det får tiden utvisa!

Nu ska jag iallafall läsa lite mobbningliteratur så jag har lite referenser till min uppsats.
Hej så länge!



Mer thai åt folket!

Är proppmätt. Har precis tryckt i mig en vårrulle, kycklingspett med jordnötssås och  massor med ris. Vi har världens bästa thaimat här i Falkenberg på Royal Thai! TIPS för er som kanske har vägarna förbi!

Idag gjorde jag min allra sista praktikdag på gymnasieskolan. Det tog mig nästan två timmar att bara lämna kontoret, säga hejdå och gå därifrån. Jag kunde inte, jag ville inte. Jag och Helena satt länge och pratade om allt vi gjort och alla grupper vi haft och om hur det kommer gå för dem. Hon har lovat att hålla mig uppdaterad, tack och lov. Jag vill inte lämna dem nu! Fick en stor pärm av Helena som hon hade gjort som kommer vara min "dramabibel". Den är full med flera hundra bra övningar man kan använda i sitt arbete. Och så hade hon köpt en liten burowski nalle med en sjal där det stod TED på. Det hade hon sytt dit själv och det stod för TeaterDrama. Hon är för söt Helena, världens bästa handledare!

Efter skoldagens slut åt jag, tog en powernap, köpte lite nya blommor hem till F och gick en promenad med mamma.
Sen har jag inte gjort så mycket mer.
Crick Crack That was that!


Hejdå, adjöss, godbye...

Sista dagen med treorna. Buhuu vad trisst det känns.
Överraskade dem med hejdå fika, kladdkaka, chokladkex och cider (alkoholfri såklart).
Känns trisst att aldrig mer få ha dem, aldrig få exprimentera och testa nya grejer med dem. Har vart kanonkul att få jobba så mycket med denna grupp. Har träffat dem 28 timmar under min tid som praktikant. Det är många timmar, det är mycket man har varit med om tillsammans. Jag lovade att komma förbi och gästspela nån dag framöver. Dem ville att jag ska ha hand om slutproduktionen "-vi kan betala dig..." "-jojo," sa jag "-prata ni med rektorn!". Dem tyckte att jag skulle skolka sista terminen av min utildning och jobba med dem istället. Goingar! =)

Tog en sväng med cykeln efter praktiken. Skönt att vara ute och cykla. Idag är här 14 grader och sol, skönt! Så jag ska passa på att ta en promenad nu hade jag tänkt. Går nog hem till mormor och hälsar på. Måste ta tag i träningen och röra på mig mera. Har lagt det på hyllan nu i höst och därmed blivit otroligt infektionsmottaglig, vilket jag måste bli av med. Och så blir jag mycket piggare när jag tränar. Hade eg. viljat ta en joggingrunda, men glömde träningsskorna hemma.

Imorgon är min sista dag på praktiken på gymnasiet. Kulturhistoria med alla estettvåor.
Sen är det fenito totale!


Plockar russin!

Frida börjar få lite panik, börjar bli lite ledsen. Har bara tre dagar kvar av praktiken på gymnasieskolan. Känns fruktansvärt sorgligt.
Jag ska vara uppriktig. När jag började min praktik trodde jag aldrig att jag skulle gilla det. Jag trodde aldrig det skulle fungera för mig att ha hand om gymnasieklasser. Jag trodde att dem skulle se mig som "lika gammal" och därför inte respektera mig. Innan min praktik sa jag att jag aldrig kommer ta ett jobb på gymnasiet och att det inte lockar mig överhuvudtaget.
Jag hade fel, så fel, fel fel fel. Jag fullkomligt avgudar dessa underbara elever. Jag leder lektion efter lektion och det känns bara kanonbra och jag får galet med respons. Jag kan inte vara annat än nöjd.

Idag, när min handledare Helena skulle iväg på möte så var hon precis på väg ut genom dörren. Plötsligt hejdade hon sig, vände sig om mot mig och sa "-Du får inte sluta här efter denna vecka...det går ju bara inte. Det kommer bli jättetomt här utan dig. Du SKA vara här, det är bara så. Det ska jag se till. Vi ska jobba ihop." Kan man få nåt finare sagt till en när man sitter där på kontoret efter sju veckors praktik med en underbar handledare? Jag sa till henne att jag gärna stannar och bad henne säga till rektorn om vad hon tycker om mig, hehe. "-Ja, det ska jag verkligen göra," sa hon. Världens snällaste! =)
Är så glad, så glad.

Efter dagens arbete har jag inte gjort många knop. Jag åkte hem till mamma och pappa och åt lunch. Sedan åkte jag hem till F. Han är sjuk idag, så han låg hemma i soffan och kolla på prison break. Jag var nog lite tröttare än vad jag trodde och stensomnade i soffan på en obekväm soffkudde. Vaknade efter två timmar(!) och var yr och upprörd över att jag sovit så länge. Efter att jag vaknat till liv så satte jag mig med min nya favoritsysselsättning, pärlplattor. Jag har hittat lite roliga mönster bla.a. från supermario, så jag har fullt upp med mitt pilljobb nu.

Gjorde pannkakor till kvällsmat och sen blev det slöande framför tv:n. Såg "färjan" på kanal 5, ganska kul faktiskt.
Snart ska jag nog lägga mig och sova.
Em bra dag men för lite motion och utomhusaktiviteter.

 

Såhär långt har jag kommit...än så länge...

Helg?

Vart tog helgen vägen? Den började bra med en lugn fredag.

Lördag
Uppstigning 06.30. Åkte iväg till jobbet 07.10.
08.00 började min arbetsdag på Gekås.
Dagen gick fort, var hektisk och det var SJUKT mycket folk där. Hade en försäljning på 18,2 miljoner under dagen.
17.00 var det stängningdags. Jag hade telefonen vilket innebär att jag inte får gå förrän sista kunden lämnat varuhuset.
18.35 stämplade jag ut, 1.35 h efter stängning. Det är galet!
Åkte hem till F. Vi åkte till Vinberg till hans familj och åt god middag. Åkte hem, sov.

Söndag
Gick upp 06.30
08.00 började min arbetsdag på Gekås.
Det var mer lagom med folk idag, men vi hade ständigt att göra.
Jag hade telefonen, igen. Slutade 17.30. Kom hem, duschade, åt, planerade morgondagens lektioner.
Snart ska jag krypa ner i sängen. Är kanontrött.

Ibland kan en helg gå så fort och inte alls kännas som helg. Tragiskt. Men jag blev klart några tusenlappar rikare. Det är ju inte så dumt...
Har jobbat med Malin och Valon denna helgen och det gör mycket. Dem är ju trots allt två av mina finaste vänner!

ALL KÄRLEK!
49497-343

Helgsol!

Jag vaknade strax innan halv elva och kände mig helt utsövd.
När jag låg i sängen och mornade mig ringde mamma och frågade om jag var sugen på fiskgratäng till lunch! Jag är lite av en fiskgratänggalning och tycker om mat som kommer från havet. Ja, alltså fick och skaldjur! Så det blir lunch hemma på slätten.

Nu borde jag sitta och vara i full gång med min uppsats, men jag var duktik igår kväll och gjorde vad jag kunde med den. Skickade iväg ett mail till min handledare om frågor och problematik, och så fick hon ett nytt, omskrivet PM som jag tor är lite mer som det ska va "på riktigt".

Egentligen är jag inte alls sugen på att göra så mycket alls idag utan hade hellre lagt tid på att njuta av vädret och köpa nåt kul, vad det nu skulle kunna vara. Ska försöka spara en del pengar nu denna månad är tanken, för jag och mamma ska förhoppningsvis komma iväg på en restresa under höstlovet. Vi behöver nog det båda två och dessutom vill jag åka iväg med bara mamma och ha det gott. Pappa ska jag försöka dra med mig till Thailand någon gång i framtiden, men vi får se om han nappar.

Nej nu ska jag borsta tänderna och fixa iordning mig.
Tschüss!



Mumsigt!

En vecka kvar...

Så var torsdagen avverkad och min praktik slut för denna vecka. Nästa vecka är min sista vecka på gymnasieskolan och det känns skittrisst! Trivs verkligen supbert där! =)

Idag åkte jag hem efter dagens arbete, stekte några pannkakor och begav mig iväg till min kusin med mamma och mormor. Min kusin har nämligen fått en liten bebbe, Ted. Teo, 2 år var hemma och glad som en solstråle över vårt besök. Så jag var sysselsatt hela tiden! =) Ett riktigt litet charmtroll må jag säga. Ted var söt som socker och liten som en tumnagel (nästan). Efter det passade vi på att ta en sightsseeingtur med mormor som inte är ute så ofta längre. Var runt och kollade hur några känningar bodde m.m. Sen åkte jag hem och har inte gjort mycket vettigt sedan dess.

Ska snart dra iväg till F:s lägenhet och pilla lite med uppsatsen. Är ruskigt trött idag. Sov ganska dåligt inatt p.g.a. det dåliga vädret som åstadkom en alltför hög decibell för att kunna sova gott. Men jag ska försöka att inte ta en tupplur nu under dagen för då har jag svårt för att somna ikväll. Imorgon ska jag ta sovmorgon och sova tills jag vaknar, lovade jag mig själv i morse när jag gick upp efter många om och men. Jag är ingen morgonmänniska...

Nej, dags att ta sig i kragen och komma iväg så jag får når gjort!
Ciao!


Hehe, charmtroll!

Usch vad tiden går fort...

Fy fy fy, bara en vecka kvar av praktiken på gymnasieskolan. Känns skittrisst att inte vara kvar där sen. Har kommit in i det nu och har lärt känna eleverna på ett annat plan. Har även börjat jobba med produktioner m.m. och sånt vill man ju alltid följa upp. Buhuu, trisst känns det!

Dagen har varit bra! Först en ivp-lektion, sen tvåorna i röst rörelse och efter det en lektion med treorna i improvisation. Jag hade den sista lektionen på egen hand och det gick kanonbra! Riktigt roligt att ha treorna, skön grupp! =)

Efter skolan tog jag en snabbrunda i galerian och fick köpt mig ett par stora snowboots/moonboots. Helvita. Tyckte dem var riktigt coola och dessutom grymme varma. Bra att ha uppe i gävle där det är en smula kallare än här nere på västkusten. Gjorde sönder mina snowboots jag hade där uppe förra året. Slet ut dem totalt!
Sen var jag och mamma i stan och köpte lite grejer till kusinbarnen och nyförvärvet i släkten.

Ikväll vet jag inte vad jag ska hitta på. Är äckligt uttråkad, men känner inte för de förslag som erbjuds!

Trisst!