Händelserik helg!

God Morgon!
Klockan är inte ens nio men jag har redan stigit upp ur sängen, trots att jag eg. kunnat ligga kvar hur länge jag velat idag. Men jag har börjat bli lite av en morgonmänniska. Kan inte sova mer än mina åtta timmar. Är som en klocka. Vaknade halv åtta men försökte ignorera det och låtsassova en stund till, men det är inte lätt att lura sig själv. Så jag gick upp och kollade lite grejer inför morgondagen. Ska nämligen till göteborg då och ha en intervju med en tjej på Friends som ska andvändas i min uppsats. =)

Denna helg är jag ledig, vilket jag inte har varit på fyra veckor. Känns hur skönt som helst. Fast nästa helg jobbar jag, den sista för mig under detta år. Underbart! Jag gillar mitt feriejobb men känner att det blivit lite för mycket i höst med både praktik, uppsats och jobb.

I fredags var jag hemma hos Sara och lasse hela dagen. Vi hade det jättemysigt och var ute på  gården där vi kelade med de nyfödda kalvarna och så fick jag lärt mig att mjölka med, skithäftigt haha! Sen hade vi myskväll med taccos, godis och idol! Sov över där och begav mig hem på lördag förmiddag. Skulle nämligen iväg till busfabriken med F, hans familj+Evelyn. Hade det kanonskoj och busade hela tiden hehe. Vi hoppade studsmattor, klättrade i vulkaner, åkte rutchkanor, sköt bollar på varandra och sprang omkring i olika labyrinter. Efter tre timmar var alla nöjda, belåtna och otroligt trötta. Kom hem och la oss en timma, sen var det dags att göra sig iordning. Var på stadsteatern i stan och såg teaterföreställningen "fem gånger gud". Otroligt bra! Fick hänga med mina gymnasieelever vilket var kul. Inte ofta man träffar dem längre. Var också längesedan jag var på teater så det var jäkligt roligt!
Kvällen tillbringades med F och räkfrossa framför tv:n. Gick och la oss tidigt då båda var tröttare än tröttast.

Idag blir det julmys hade vi tänkt. Ska låta  F sova en timma till, men sen har vi en del att stå i. Bla.a. ska vi till Fynda och köpa ett par adventsljusstakar och nån julgardin till köket. Sen blir det julskyltningen i stan. Ska kika på lite julklappar hade jag tänkt, men de flesta blir förhoppningsvis köpta imorgon i gbg. Ska möta upp min vän Marta som bor där, efter mitt möte och så ska vi ta en sväng på stan! =)

Nu vet jag inte vad jag ska göra, magen börjar kurra lite.
Ha en fin första advent!

Babybomb!

Idag har jag ägnat förmiddagen på spädbarnsrytmik ute i skrea. Det var otroligt häftigt att se dessa små barn hänga med så bra i musiken och rytmerna. Ja, jag blev förtrollad. Efterår blev det pirat/prinslek med bebisarnas storasyskon inne i lekrummet. Jag var inte sen på att hänga med inte, hehe.
Och snart är det ju min tur att få ta del av en liten bebbe. Jag ska nämligen bli faster. Gissa om jag ser fram emot det?=)

Det pissregnar ute, inte min typ av väder. Nej, fy katten. Pratade nyss med min lärare Nina i telefonen och hon sa att det var solsken i Falun. Hua, vad avis man blir. Som vanligt vid denhär årstiden så är det mestadels regn,grått och mulet på västkusten. Är det verkligen en så bra idé att bo i Sverige när man vantrivs med detta väder? Fast samtidigt så tror jag att man hade saknat det om man bott på ett ställe där det ständigt var 30 grader varmt och sol. Man måste ju få krypa ner under duntäcket med tända ljus och en bra film. Så jag får väl bara bita i det sura äpplet och försöka få fram den optimistiska sidan av mig själv.

Nu ska jag dra iväg till Sara. Ska mysa med bebiskossor och baka lite. Ikväll blir det idol och mys! =)
So long!

Nya Alshammar på ingång...

Jag har hittat en ny favvohobby = simning!
Jag vet, det låter väldigt tråkigt, långtråkigt men det är verkligen skitkul!
Jag har aldrig förut i mitt liv gillat vatten, har rent av vart rädd för vatten. Har alltid hatat att simma. Inget större "fan" av att bada, men nu jäklar händer det grejer. From. nu så ska jag simma minst en gång i veckan, 1000 meter/gång. Det låter sjukt långt, men det är faktiskt inte så farligt. Idag tog det 38 minuter. Var så skönt att simma idag för det var bara jag och två medelålders gubbar i motionssimningsbassängen så det var inte direkt trångt. Ja, detta har blivit en morot till min blödande tand. Motivation är inte alltid så lätt att få, men nu har det nog ta mig tusan lossnat. Iallfall vad det gäller motion.

Igår var min lärare Nina på besök här i falkenberg för att se hur det går för mig med praktiken. Jag ledde två pass på slöingeskolan som hon fick vara med och se på, vilket var kanonbra! Hon är grymme bra på handledning och kluriga frågor. Dessutom fick jag så mycket respons och possitiv kritik. Smilebanden sprack nästan när dem mötte örsnibbarna...;p
Har bara en veckas praktik kvar...13 veckor har gått i formel1fart..läskigt, och snart är det jul...
Jag gillar de där stora yviga mjuka prynadstomtarna, jag tycker om att köpa och ge bort julklappar, och visst är det också kul att få en och annan, men annars är julen ganska...jag vet inte vad jag ska säga, men det känns inte längre lika speciellt. Det är väl som med födelsedagar...

Ska lägga mig snart och sova. Vill bara lägga mig när jag är så trött att jag är säker på att somna. Hatar att ligga och vända och vrida på mig och tänka enmassa...
Imorgon väntar spädbarnsrytmik och mys med Sara, min Sara, för övrigt världens finaste vän!

Kram!


Tittut!

Mr Moon

Mr Moon, Mr Moon, maybe your time is coming
Mr Moon, Mr Moon, what's happening in that room
Well search your heart, before you die, before your time fades away
It was given as a promise to each and every man

I wanna love you but I'm growing old
ten little soldiers' screaming in my soul
Will she come over when it's time to go
Come on and show me little drummerboy, Mr Moon

Sad but true, sad but true, you're telling me what to do
I've learned my lesson, that stupid question, now it hurts my pride
And you're a girl, a serious girl, showing me the world
Oh my love, you're so tired, but you must think quiet

I wanna love you but I'm growing old
ten little soldiers' screaming in my soul
The day is using up its final breath
I've never been so sure I've never doubted you, Mr Moon

//Mando Diao

Inget ont som inte för nåt gott med sig...?

Jag tror nästan att det ligger en sanning bakom detdär ordspråket.
Eller så är det så att när det händer nåt hemskt så tror man aldrig att nåt kan bli bra. Så därför blir man kanske mer glad för små saker.
Fast nu är det så att denna sak inte är speciellt liten...
Min mamma har fått jobb! Jag är så lycklig så jag spricker.
För ett år sedan blev hon uppsagd från sitt jobb där hon arbetat i över 30 år p.g.a. att dem "inte behövde henne längre". Skitsnack om ni frågar mig. Falkenbergs tryckeri är ett jävla hyckleriföretag ska ni veta. Där säger dem upp personal som dem vill bli av med utan att eg. ha någon anledning till varför. Och så är hon ju kvinna med... Det är viktigt att benämna. För alla de som blivit uppsagda hippsomhapp är konstigt nog av det kvinliga könet... Visst är det skumt?
Nog om det. Vill inte ödsla mer energi på att vara arg på det där skitstället.
I vilket fall som helst är jag sååå lycklig över att hon fick jobbet på västra bageriet. Hon behöver verkligen få komma ut och jobba igen. Ingen mår bra av att vara hemma hela dagarna och klättra på väggarna.

Ikväll blir det lugnt och skönt med en stor påse godis och idol har jag tänkt. Ibland blir det ju inte som man tänkt sig, men jag hoppas verkligen att det blir så, för jag måste ta det lugnt ikväll. Ska jobba hela helgen. Har inte en ledig sekund över förrän måndag morgon. Ibland blir det så. Imorgonkväll ska vi på 25-års fest då min svägerska fyller år. På söndag efter jobbet ska jag med Fredrik och hans familj/släkt till kyrkan där dem ska tala om att Lasse har gått bort. Jag missar dessvärre begravningen vilket inte känns bra överhuvudtaget, så därför känns det extra viktigt att få vara med på söndag.

Idag har jag varit på skogstorpsskolan tillsammans med en konstpedagog. Jag fick vara med och se hur man kan jobba med konst/bild på ett pedagogiskt sätt i skolan. Skitspännande! =)
Börjar få lite ångest för min uppsats...

Tack å hej!


Onsdag 19 nov-08

Tiden går så fort. Jag hinner inte med någonting känns det som.
B-uppsatsen ligger på hyllan och jag vet att jag måste damma av den innan tisdag. Måste försöka sätta igång på riktigt. Måste skärpa mig. Men det är så mycket annars nu som måste få ta tid. Den senaste tiden har jag mestadels tillbringat med Fredrik. Hans pappa Lasse gick bort i söndags i cancer. När sånt händer känns en b-uppsats väldigt oviktig. Så den får nog ligga och damma ett tag. I värsta fall får jag köra ett snabbrace med den sista månaden uppe i gävle. Det går ju faktiskt det med.

Praktiken rullar på. Denna vecka leder jag ett fantasipass som jag snickrat ihop. Otroligt spännande att se hur olika samma övningar kan bli med olika grupper. Barnen är fantastiska och det känns äntligen som att jag börjar få den personliga kontakten. Jag jäklas rätt mycket med de små skitungarna;p Men dem ger igen ska ni veta...
Dessvärre är det lössinvation i skolorna nu och det kliar överallt på mig för att jag går och tänker på det. Vill inte drabbas av småkryp i håret, fy tusan!

Jag har ju inte skrivit på länge så jag får väl ta och uppdatera lite. I helgen var jag på kalas hos Sara. Det var släktkalas med god mat, mycket vin och trevligt sällskap. I lördags var jag och F hos Eva och Jonas på inflyttningfest. Innan den bjöd vi hit Sara och Lasse. Vi käkade lite ihop och såg dansbandskampen där vi gjorde allt för att hejja fram Nizeguys. Men det hjälpte tyvärr inte. Hade för övrigt en mycket trevlig helg!

I måndags var jag på flamenco workshop i halmstad. GALET kul må jag säga. Är så danssugen nu att det riktigt kliar i mig, eller är det kanske lössen, hehe. Nej men faktiskt, vill verkligen börja dansa igen...

Nu ska jag krypa ner i soffan jämte min favorit och se lite fotboll!
Pusshej

Farväl

Livet är så förbannat jävla orättvist.
Vem bestämmer när livet ska ta slut?
Varför? Varför? Varför?
En stor klump i halsen, en i magen.
Är förbannad, ledsen.

Vila i fred Lasse

Image hosting codes

ps.foton...

Tack Sture för ditt inlägg. Jag försöker lägga upp bilder här nu men det vill inte fungera.
Får försöka en annan gång. Jag förstår mycket väl att du vill ha lite bildbevis på två snygga brudar i lyxförpackning. ;)
Vi saknade dig under resan. Trodde du skulle dyka upp som gubben i lådan, men icke! Hehe

Höstsnuva!

Nu är jag tillbaka igen. Har haft några ganska intensiva dagar...eller ja, jag har iallafall inte haft någon tid för att blogga. Får väl erkänna att det inte är min först och största prioritering. Finns så mycket annat vettigare(!) att lägga tiden på. Men ibland är det skönt att ha bloggen. Ibland måste man få skriva av sig lite. Det är iallafall mitt sätt att lägga saker på sin plats i hjärnbanken...att få sortera lite och lägga saker på hyllan.

Jag kör på med min praktik på lågstadieskolorna i kommunen. Det är roligare för varje vecka som går, för man kommer mer in i det och man börjar få en bättre relation till barnen. Denna vecka har jag haft mina första egna lektioner vilket har gått över förväntan bra. Man kan aldrig vara nog förberedd när man jobbar med barn. Iofs. valde jag att testa på de "lättaste" grupperna, men nästa vecka så släpper jag nog mer på det. I vilket fall är praktiken otroligt rolig och jag och min handledare har det kanonskoj vilket inkluderar många, långa diskusioner om ditt och datt. Vi pratar otroligt mycket och maler i allt. Det är inte ofta jag träffar människor som jag kan mala och diskutera med i timmar.
Barnen är fantastiska (ja, de flesta iallfall, hehe) och jag älskar deras geniala komentarer de ideligen kläcker. Ibland skrattar jag utan stopp, och för att inte visa det så måste jag tänka på nåt annat medan magne hoppar av skrattattacker. Puh, det kan man kalla magträning, hehe.

Annars rullar mitt liv på.
Jag har börjat vänja mig vid regnet, vilket är min största ovän.
Solbrännan har lagt sig och sakta börjat försvinna...(ska sola imorgon och se till att den stannar ett tag till.)
Praktiken tar upp den mesta tiden av min vardag.
Jag jobbar på gekås varannan helg.
Jag är mestadels av min lediag tid hemma hos F och tillbringar kvällarna med guitarrspelning, matlagning och deg framför tv:n.
Jag har åkt på höstsnuva...jag bara väntade på den. Så mycket barn, bakterier och snor man träffar på nu måste ju bara ge utslag...och det gjorde det!
Jag har druckit min första mugg glögg för denna säsong.
Jag ska ta tag i träningen igen, efter ett vad med F om att han ska sluta snusa...vad gör man inte för att slippa den illaluktande jorden han stoppar i sin mun!?!

Imorgon är jag bjuden på kalas hem till Sara. Hon fyller år idag, världens finaste Sara! Så jag ska dit och träffa släkten hennes, äta gott och umgås! =)
På lördag ska Eva och Jonas ha inflyttningsfest vilket också ska bli riktigt kul. Har sett fram emot det länge nu! =)

Nu ska jag snart krypa ner..är väldigt trött!
Snoriga Bamsekramar!


Alla dessa borden...

Det är grått ute, jag har haft en lugn morgon och har egentligen enmassa saker jag måste göra.
Jag måste skriva min första praktikrapport innan det går för lång tid.
Jag måste skriva på min B-uppsats som för närvarande ligger på is och fryser häcken av sig, hehe.
Alldeles för många måsten som istället blir till borden när man kommit på andra saker att använda tiden till.

Gick upp vid tio idag och drog på mig F:s stora myströja....har blivit lite av min favorit. Sen bokade jag en 25 kr biljett mellan falkenberg och Gävle. Alla SJ-prio medlemmar kan resa för 25 kr hela januari på nästan alla sträckor. Otroligt förmånligt. Och den resan jag ändå skulle göra en fredag i januari fanns kvar som 25 kr resa. Så jag slog till. Galet billigt att åka 60 mil i tåg för 25 kr.
Snart ska jag hem till päronen där jag ska ta tag i mitt skrivande. Om det blir praktikrapport eller uppsats visar sig nog senare. Har bestämt mig för att köpa en stor påse godis till kvällen också. Mmmmm

Igår hade jag min sista praktikdag för denna vecka. Har så jäkla roligt på praktiken med Patrik. Det är inte många ledsna stunder. Vi tog en fika efter jobbet och diskuterade nästa veckas planering. Jag ska leda tre pass vilket ska bli skitkul. Patrik är grymt pushande och tror på mig till 110% vilket känns så bra det kan. Och i framtiden ska vi ju jobba ihop....sägs det;p Hehehe....
Igårkväll kom min svägerska hem till mig och klipppte mitt hår. Var i stort behov av att få klippt topparna och så klippte hon en rak lugg med. Blev kanonbra! Kul med lugg! =) Var väl inte direkt genomtänkt med jag är väldigt impulsiv av mig och gillar lite galna upptåg, så vafasen! Och mitt hår är jag inte speciellt "rädd" om. Det växer ju ut igen.

Nu ska jag platta min lugg, borsta mina gaddar, ta på mig "riktiga" kläder, och bege mig...
Ciao!

Det rinner av en...

Hejsan!

Äntligen fick jag lite tid (och ork) över till att blogga,
Kom hem från gran canaria i fredags där jag hade det kanon. Varma dagar, ljumma nätter, varma bad, god mat...vad mer kan man önska?
Jag och mamma hade en kanonvecka som vi båda är mycket nöjda med. Kom hem som tvåbrunbrända fräshingar. Dessvärre rinner färgen av en. Känns inte som att det finns så mycket kvar nu längre. Jag har verkligen kopplat av och tagit det lugnt under veckan så det känns konstigt att sätta igång med praktiken igen och dessutom har det blivit iskallt ute, bzzuhuuu...

Idag har jag haft praktik med barnen ute i skogarna. Ja eller rättare sagt de som går i ettan/tvåan på älvsered, okome och fagered -skolan. Underbara ungar! Det är inte sällan man får sig ett gott skratt i deras sällskap. =)
När jag kom hem var jag så slut att jag somnade och sov i flera timmar. Energipåfyllning tack!

Har trots allt varit ganska produktiv idag. Fick röjt undan på mitt rum, fyllt min tvättkorg, lagt var sak på sin plats, hängt in enmassa kläder i garderoben m.m. Blir så mycket lugnare och nöjdare när jag får sånna ryck. Är i behov av ordning och reda. Har betalt en räkning, skickat iväg några viktiga mail och fixat lite smått och gott. Åt krabba till kvällsmat hemma hos mor och far vilket var mycket gott.
Nu sitter jag hemma hos F och segar medan han tittar på Liverpool matchen, självklart. Så då får man ju roa sig själv så gott det går.

Igår var jag, mamma och pappa i halmstad och hade en liten shoppingtur. Mycket trevligt. Gjorde några rejäla fynd. Är ett måste när man är fynddrottningen No.1. Jomen så är det faktiskt. Är världsbäst på att hitta bra grejer till bra pris. Köpte en superfin klänning för 120 kr som jag är helnöjd med. Kanske ska lämna in den och få den en aning uppsydd, men har inte bestämt mig än. Kanske skulle kunna lägga upp en bild på den här...

Nej nu ska jag borsta gaddarna och börja tänka på refrängen!
Puss