Sista mars

Snart är det den 1:a april och då är det bara två dagar kvar tills jag kommer hem till Falkenberg. Har nog aldrig längtat så mycket som jag gör nu. Har en känsla av att jag skulle kunna "gå under" vilken sekund somhelst om någonting skulle rubba min tidsnedräkning. T.ex. en tågförsening eller ett segdraget slut på denna skolvecka. Jag vill ha lov nu nu nu.
Åh, om jag bara kunde somna och vakna och så var det fredag eftermiddag. Kan inte koncentrera mig på annat just nu, tänker bara på att få komma hem. Måste kanske aktivera mig för att inte ha tid att tänka så mycket...

Imorgon är det genrep på förmiddagen. Då ska allt sitta (inkl. min monolog som jag enträget mumlat på hela kvällen...)
Och så är det taccopaj till lunch imorgon med, ser verkligen fram emot! Har för en gång skull god mat hela veckan. Påsklunch på fredag...ATT jag ska trycka i mig mat, mmmm=)
Tåget går inte hem förrän strax innan fem på fredag..pissigt när man slutar tolv. Men så är det, hinner fixa enmassa bra grejer innan jag åker hem, hem, hem!!!

Längtar till Prag med...inte långt kvar nu...

Fick gjort en del grejer som skulle göras idag. Sprang 50 min, men kroppen var inte alls sugen på träning idag. Hoppas den inte håller på att bli sjuk eller nåt.
Har läst lite, ytterst lite. Gjorde mig en god fruktsallad med russin nu ikväll, det är livskvalité!

NATTI NATTI!


Turn on the light

Satt precis här och var så glad för att det var sol ute idag. Fick energipåfyllning för att solen tittat fram. Så plötsligt försvann den, puts väck. Snacka om bakslag. Men jag tror att den finns där bakom ett moln, så önskar jag riktigt mycket att den ska komma fram igen så gör den nog det.

Har jobbat med föreställningen hela dagen. Har satt ljus, ljud och scenerna. Nu är det satt, så det känns skönt. I eftermiddag blir det sista rep och fix innan genrep imorgon. På torsdag är det föreställning för hela skolan i teatern. Ska bli najs.

Så, nu kom solen igen, wiiieeee. Ska ut på löprunda efter skolan. En lång sådan. Sen ska jag bara slöa i sängen med en bok om barns skapande innan det är sovdags. Får se hur mkt av detta som blir gjort...återstår att se...

3 dagar kvar....lycka...

Upp till bevis

Jag har haft långa diskussioner med nära och kära ang. min tro.
Jag tror inte på någon allsmäktig Gud, men jag tror inte heller att allt är påhittat.
Jag tror att Jesus/Gud var en klok medicinman/heelare som levde på den tiden då bibeln skrevs. Och att han har blivit så stor p.g.a. att det har "pratats om honom från öra till öra" i flera hundra tusen år.
Jag tror inte att någon har kunnat gå på vatten, bota dössjuka och uppstått, men jag tror däremot att det finns en himmel, dit man kommer när man dör och möter alla andra döda människor.
Jag respekterar dem som tror på Gud.
Jag respekterar också dem som tror på Allah, Brahma, Vishnu, Shiva, Buddha, Djävulen och Fan och hans moster...

Hur jag kom in på detta var egentligen att jag skulle testa om det funkar att be till Gud om nåt, så nu ska jag göra det.

Käre Gud!
Låt dessa sista dagar här uppe i Storvik gå fort.
Låt denna vecka gå fort.
Amen.

Så då, upp till bevis!

Kuddkrig

Hade jag haft dessa kuddarna i min soffa så hade jag inte bara kännt mig som nils karlsson pyssling, utan även varit ständigt sötsugen. Och idag är en sån dag...då jag vill äta allt sött jag kommer åt.
Tog några bitar av min chokladkaka innan, kunde inte motstå frestelsen. Dessutom var apelsinen jag åt före inte alls någon hit, torr och ful med kärnor. 
Måste se till att tänka mig för. Blir så lätt sockerberoende, och det är inte bra.
Därför är min godis/läsk-regel att bara unna sig sött på helgen.
Tycker annars det går bra, men visst kan man inte motstå ibland.



*NYHET* Kudde/sittkudde CHOKLADBOLL - Bombadill *NYHET* Kudde/sittkudde DAMMSUGARE - Bombadill *NYHET* Kudde/sittkudde KANELBULLE - bombadill
Chokladbollen, dammsugarna och kanelsnäckan är inte helt motbjudande direkt...

Only four days left

Tiden går fort när man har roligt! Det måste vara därför helgerna går så otroligt fort, för att man bara gör saker man vill då.

Solen skiner, snön smälter bort och jag är på bra humör. Ställde klockan på nio men när den ringde så bestämde jag mig för att sova hur länge jag ville. Hade en tanke på att ta en löprunda innan skolan idag, men just nu känner jag inte alls för det. Idag får det nog bli en vilodag för mig kropp. Det behöver den ibland också!

Ska snart bege mig till matsalen och äta pocherad fisk med vitvinsås och potatis...lät inte helt fel.
Sen blir det nog en promenad i det fina vädret innan det är dags för skola. Idag ska vi sätta vår föreställning och då krävs det energi.
Hua, vad hungrig jag är, magen knorrar och vill ha mat. Om fyra dagar tar jag tåget hem till fbg, amazing!
Puss

Snapphanar

Ikväll blev det mys i soffan tillsammans med frida, jenny och anna. Vi såg filmen Snapphanar och den var kanonbra, över förväntan! Även om den var över 2½ timma så kändes det som att tiden gick fort, och det är ju ett bra betyg!

Nu ska jag sussa! Ska faktiskt ställa klockan, även om vi inte börjar förrän 13.30 på måndagar. Måste hinna med en del saker imorgon innan skolan börjar. Har en lite monolog som jag gärna vill sätta till morgondagens rep.
Imorgon är det bara 4 dagar tills jag kommer hem. Känns fantastiskt! Längtar verkligen mycket nu. Men jag ska inte tänka så, för då går det bara trögt. Man har ju börjat lära sig nu, efter ett par år...
Men snart är det slut och det ska bli så befriande!

Ringde mormor innan förresten! Hon lät pigg och glad, det värmde.
Synd bara att optimismen sviker ibland. Ska bli fint att träffa henne när jag kommer hem. Vet att det betyder så mycket för hene, och för mig med såklart!

Drömmer mig bort till en varm plats. Vill bli fräscht sommarbrun, kunna bada i havet, cykla längs strandpromenaden i bara kjol och linne och grilla vid klipporna...snälla ge mig sommar!
Såg förresten att här skulle bli bättre (och varmare) väder i veckan. =)

Sov gott!



PROGNOS FÖR SANDVIKEN

måndag 30. mars
Halvklart till mulet men uppehållsväder.
4°C 7 m/s

tisdag 31. mars
Övervägande soligt och uppehållsväder.
7°C 6 m/s

onsdag 1. april
Övervägande soligt och uppehållsväder.
6°C 5 m/s

torsdag 2. april
Övervägande soligt och uppehållsväder.
10°C 4 m/s

fredag 3. april
Halvklart till mulet men uppehållsväder.
10°C 2 m/s

Se, det ser ju riktigt bra ut.
Dock var det här på passagens sida som vädret var bäst.
Man är ju optimist;)

Sommartiden hej hej sommartiden

Så var den här, sommartiden. Oj vad jag har längtat. Det känns ju så viktigt att vi flyttar fram och tillbaka klockan en timma vid sommar och en vid vintern. Väldigt nödvändigt, eller snarare idiotiskt, enligt mig. Men det känns ändå bra att det är sommrtid nu, då går det åt rätt håll så att säga.

Idag vaknade jag vid tio, trodde jag och tänkte att "idag ska jag få gjort mycket"...
plötsligt var klockan visst elva...sommartid ja. Så då blev det eld i brallan. Eller njee, det är ju trots allt söndag.
Slappade framför tv:n en stund, men blev lite rastlös. Fick storstädat mitt rum i ett huj. Skönt när det är rent och fräscht!
Efter det begav jag mig ut på en lång löprunda. I en timma sprang jag, tror det blev ca en mil. Har kommit igång på riktigt nu! Känns bra!

Pratade med F innan, suck vad jag saknar honom. Vi har verkligen fixat det bra nu i fyra veckor utan varandra. Possitiva telefonsamtal, peppat varandra! Ja, han är verkligen lite för bra för att vara sann.

Tänkte ringa mormor och se hur det är med henne. Hon har varit lite dålig nu i veckan och vart på sjukhuset bla.a. så hon behöver nog ett positivt telefonsamtal från barnbarnet.
Sen blir det räkmacka till kvällsmat. Håller på att tina bröd och räkor. Ska bli mums!

Pusshej!


Mumsigt

Ny bloggdesign

Inte helt fel, eller vad sägs?

Earth hour

Slappdag i all sin ära. Det har inte hännt allt för mycket idag.
Tog en powernap i eftermiddags för att palla med en myskväll i soffan, men min mobilväckarklocka ringde aldrig. Därför vaknde jag inte förrän halv sju. Hade inte riktigt planerat att sova bort halva lördagen. Fast samtidigt, vad skulle jag annars ha gjort? Imorgon ska jag läsa har jag bestämt mig för. Och ta en lång löprunda. Behövs efter denna helg, hehe.

Vi har lagat taccos här och haft det mysigt framför robinsson.
Glämde inte av earth hour utan släckte ner hela huset mellan 20.30-21.30. Fuskade dock lite med att ha tv:n på. Fick aldrig riktigt rett ut om man "fick" ha den på eller ej.

Känner för att byta bloggdesign nu när det är sommartid (inatt) och vår.
Ciao bella!


Partejtajm i gävle

Igår blev det inte många knop gjorda under dagen.
Men på kvällen däremot så kom man igång.
Lagade kanongod mat ihop med Sofia. Frida och Natalie grillade marinerad fläskfilé och grönsaker, otroligt gott.
Måste göra det också någon dag framöver, kanske över påsk?!?
Sen så hade vi lite förfest hemma innan vi tog bussen till gävle. (hann med att äta lite marängschwiss med)
Hade en kanonkul kväll i gävle. Var på heartbreak/slick city och dansade röven av oss. Ja, herre, det var längesedan vi dansade så mycket. Sista timmen var jag och Sofia hetast på schlagergolvet. Vi bjöd på show kan man säga hehe.
Se drog vi till en pub för att möta upp sandvikengrabbarna. Sa hej, snackade lite gojja och tog bussen hem kvart över två.
Hade en kanonkväll ihop med tjejorna!

Ikväll blir det lugnt och skönt. Robinsson, räkbaguette, cola och godis om jag får välja!
Ska ner och göra mig en stor och maffig omelett nu! =) Mums



Fredag hela veckan

Just nu känns det som att det alltid är fredag! Jag kan inte fatta vart denna vecka har tagit vägen. Nu är det helg, igen, och jag förstår inte. Läskigt när tiden går så fort!
Har haft ett kanonslut på denna skolvecka med produktivt teaterprojekt vilket resluterade i att vår grupp tog ledigt idag! Ja, så är det när man har jobbat hårt. Så idag gick jag upp, åt frukost, tog bussen in till sandviken 08.30 med sofia, åkte till badhuset och solade. Jag passade även på att simma 500 meter, hann inte längre, för kortet gällde bara i 1,5 timma och eg. får man inte bada på solkortet. Så det var en liten luring. Hade det inte varit kö till solarierna hade vi haft god tid på oss, men man kan inte alltid ha tur.
Åkte tillbaka till skolan och år lunch, sen har det varit lugna gatan. Sov en timma, har kollat på en film och slappat.
Ikväll ska vi ut och partaja. Får se vart vi hamnar!

Vill än en gång TACKA alla fina vänner och bekana för uppvaktningen på födelsedagen! Och alla fina födelsedagskort från beundrare, vänner, familj oh hundar;)
Jag trodde att allt födelsedagsfirande var slut efter skolan. Åkte in till Sandviken med Sofia och gick bananas i gosedjursbingen på dollarstore. Hittade världens coolaste mjukisdjur, uggly doll heter dem och har varsinn historia om vilka dem är. Köpte med mig fem st hem. Det var ju trots allt min födelsedag. Har gjort en bård av dem på väggen. Låter lite knepigt kanske, men jag får väl fota och visa nångång. Vi gick till en krog och åt jättegod mat, nåt mexikanskt med enchiladas, drack vin och åkte tilbaka hem. Jag gick upp en kortis på rummet och pratade i tel, när jag kom ner i alrummet var det ballonger överallt och serpentiner och champagneglas och bubbel och paket!!! Mina husmöss hade fixat ett överasknngsståhej som hette duga! Fick enmassa "frida-saker" och ett memory som Sofia gjort med kort på oss två. Världens roligaste spel kan jag säga! =) Sen åt vi marängschwiss, kollade på utvalda delar ur rena rama rolf och skrattade kvällen lång. Hade en kanonfödelsedag!!!

Nu ska jag kila ner i köket och laga mat ihop med Sofia. Blir thailändsk kycklingcurry med bulgur.
Tjolahopp!


Ugly dolls

Jag må jag leva!

Idag är det min dag. Idag blir jag 23 år gammal...eller ung.
Känns riktigt bra att bli 23 år, känns lite mer moget och vuxet än 22.

Dagen började med två skönskungande grannar utanför dörren, vid namn Sofia och Jenny.
Drog upp persiennen, SOL! Det är kanonfint väder ute idag, och jag är lycklig. Hade beställt sol och fick det. Glömde dessvärre att beställa värme, men jag är nöjd ändå, även om jag inte för vanan firar födelsedagen i 14 minus.

När jag skulle gå till frukosten hittade jag små lappar överallt, utanför dörren, i mina skor, i köket, i kylskåpet, överallt. Frida B hade skrivit små dikter och söta meddelanden. Så fint att jag blev rörd.

När jag kom till skolan så sjöng båda dp-klasserna för mig (ca 40 pers). Blev generad och tårögd...var så fint.

När jag satt i matsalen så kom ett blombud och vile lämna över en blomma. 3 röda rosor, en nalle och en hälsning från F, världens finaste! =) Så då blev jag rörd igen.

Och alla dessa fina sms och hälsningar på facebook.
Det var längesedan man kände sig såhär bra, hehe.
Ibland behöver man verkligen upskattning!
Känns verkligen hur bra som helst just nu!

Tack alla för att ni har gjort min födelsedag så fin!
Omtanke och kärlek är det bästa som finns!
Tack!

Rena Rama Rolf

Är nisse alltid hungrig
Carina lagar ett ägg
kom hem till
Så går vi då
så går vi då
så går vi då
så går vi då
Följ med hem till Rena Rama Rolf, vilken Rolf!
(jingeln för programmet, för övrigt hur mkt nödrim somhelst)

När vi i huset Vallen inte har nåt att göra brukar vi slänga på ett avsnitt av Rena Rama Rolf.
Ikväll har jag och Frida B skrattat hejdlöst åt Robert Gustavsson och gänget.
Vad lite kan pigga upp! =)

Dagen har vart intensiv och vi har jobbat hårt med vår föreställning.
Efter skolan var det kören vilket jag från och med idag har ingått i. Skitkul och förlösande!
Efter det tog jag en kortare löprunda på 30 min, för det var svinkallt ute. Nu är här -11 grader.
Imorgon fyller jag år. Ska överraska "husfamiljen" med lite gottig fika!

Nu ska jag krypa ner och läsa lite innan det är sovdags.
Kram


Optimism hjälper

När jag vaknade imorse tänkte jag att det skulle bli en bra, positiv dag.
Inte nog med att jag bestämde mig för att vara positiv, dessutom var det sol ute!
Som om någon från en högre makt läste gårdagens blogginlägg!
Bara bara det är sol imorgon, på min dag, då vore det toppen!

Håller på med teaterprojektet nu. Vill inte avslöja för mkt p.g.a. att någon i klassen kanske läser detta. Men, det går bra och vi har nog hittat ett sätt. I eftermiddag/kväll ska jag försöka jobba fram en dans som jag ska göra i vår föreställning. Ska bli najs att få jobba lite med koreografi!

Till lunch var det korv, fjärilspasta och tomatsås. Inget vidare, men det gick ner. Funderar på att ta en löprunda idag med, för snön är halvborta från marken nu. Får passa på innan det lägger sig mer. Samtidigt kanske jag bode vila. Fast imorgon har vi klart både friskvård och byalagsjympa och så ska jag bjuda mina grannar på nåt gott, det är ju trots allt min födelsedag då.

Nu ska jag vila i tio min innan det är dags för lektion!
Puss


Motstånd

Jag kan inte slappna av. Jag är egentligen jättetrött, men jag kan inte lägga mig och sova. Har en konstig känsla i magen. Känner mig orolig över något, men jag vet inte vad. Känns lite ledsamt, men jag vet inte varför jag är ledsen. Det kanske är så att jag bara vill hem just nu. Jag tycker att det kan bli jobbigt att vara hemifrån för länge. Får en konstig känsla i magen av att tänka att det är 11 dagar kvar. Det kommer gå jättefort. Men jag vill faktiskt hem nu. Jag vill inte ha snö och mulet väder, jag vill ha sol. Jag vill inte fylla år här borta, jag vill fylla år hemma och bli firad som vanligt med nära och kära.

Jag försöker verkligen vara stark, ge så mycket jag klarar av och fixa allt så bra det går. I två veckor har det gått jättebra, men nu känns det inte lika bra längre. Helt plötsligt känns det så tungt. Som att jag har gett upp all energi och bara väntar på att tiden ska gå. Men inte redan...det får inte bli så redan nu. Jag måste ju hålla ut de sista dagarna med. Det kommer bli intensiva dagar. Det kommer att krävas mycket, kanske det jag är orolig över, att inte kunna ge allt vad jag kan. Jag vet att jag kan och att det finns energi i mig, men ibland gömmer den sig och vägrar komma fram. Då blir det såhär. Jävla snö. Om det ändå bara vore sol ute, då hade allt varit så mycket lättare!
Konstigt hur vädret kan påverka mig så mycket.

Ska ge mig fan på att vara positiv varenda dag nu, varenda dag i elva dagar. Ger man upp så sjunker man ner och blir seg, disträ, energilös, uppgiven, ledsen och nedstämd. Och vad hjälper det?
Nej nu får jag rycka mig i kragen och samla energi.
Ska våga mig ner i sängen och försöka sova. Det är ju egentligen det jag behöver, men ändå så finns det ett sånt stort motstånd.

Don´t worry, be happy!

Vart tog våren vägen?

Idag sov jag länge. Vaknde först kl.06.00 och var pigg som en mört, men tvingade ner ögonlocken. Vaknde vid 08.00 och gick upp och kissade, somnade om och vaknade inte förrän kvart i tio. Har inte sovit såhär länge på väldigt länge. Var utvilad, på bra humör och kände för en lång löprunda.
Drog upp persiennen...SNÖ!?!? vad nu, det var snö på marken, vit mark. Det har ju vart vår i en vecka... Blev otroligt besviken och lite förbannad också.
Åt frukost, pratade med Sara och surade lite.
Efter två timmar hade faktiskt snön på marken smält bort så jag drog på mig kläder och skor och stack ut på en löparrunda. Sprang i 50 min vilket jag har börjat med. Idag hann jag springa längre än förra gången, så det går frammåt.
Sen var det dags för skola, 13.30.
Vi planerade vårt teaterprojekt och hittade en historia, en metod och enmassa idéer för hur vi ska gå till väga. Ska bli skitkul! Imorgon ska vi ha oömma kläder vilket innebär att vi ska jobba fysiskt! =)
Blev oerhört trött i skolan och fick ont i kroppen så det var skönt när äntligen skoldagen var över, strax efter fem.
Nu ska jag slänga in halva pizzan som blev över från gårdagen, africana med kyckling, bananer, jordnötter och curry. Riktigt god!
Ikväll blir det lugnt. Ska lägga mig tidigt.

Bara 11 dagar kvar...
Ciao!

I min i-pod

Har lagt in lite ny och fräsch musik i min i-pod.
För tillfället lyssnar jag på:


* Lady Gaga - skön musik med bra tempo. Perfekt för löparrundan.
* Melissa Horn - vacker röst, underbara texter. Passar bäst innan läggdags.
* The killers - medryckande och väldigt musikaliskt. Passar alltid.


Pensionärsparty med sju sorters kakor

Ja, vilken kväll, vilken natt!
Igår var det 75-års kalas med tant/gubb tema hemma hos Signe i skogen.
Dem hade gjort så fint och inrett hela huset som om det bodde ett äldre par där.
Sju sorters kakor fanns på fikabordet och mängder med kaffe, och bål!
Det sjöngs sånger ur allsångshäftet så som Änglahund, Du är min man och bullfest.
Alla var otroligt snygga i sina outfits. Det kändes nästan som att vi var pensionärer.

Jag var den typiska "chicka" tanten med svarta smala ögonbryn, knallblå ögonskugga, alldeles för mycket rouge och spolar i håret. Jag hade en vit mönstrad blus instoppad i en brunblommig kjol. Självklart hade jag bleka strumpbyxor och nerkasade strumpor. Bruna finskor och en brun liten handväska hade jag med.

Vår present från vallen (jag, frida, sofia och jenny) var en dans som vi övade på i fredagskväll. Det var till låten signed sealed delivered med Stevie Wonder. Den började väldigt lugnt med att vi pesnionärer gjorde en pensionärsdans. Sen bjöd vi upp de tre födelsedagsbarnen  på stolar (under dansen) och sen så började vi klä av oss. Under våra kläder hade vi nämligen tantunderkläder, hehe. Sen gjorde vi en lite mer vågad dans till näst refräng och skämde bort de tre på stolarna. Det blev succé. Folk jublade och skrattade och nästan grät och vi bjöd på oss själva. Det var kul och Signe sa att det var den finaste present hon kunnat önska sig. Så det var ju ett gott betyg. Det var nog inte direkt någon som var beredd på detta, så därför var det extra kul! =)

Kvällen fortlöpte med öppen scen, dans och sång. Vid ett-tiden traskade vi hemmåt i natten och var nöjda med kvällen. Det var längesedan man hade så roligt ihop med klassen och det var roligt att alla var så snygga i sina outfits.

Idag vaknade jag redan vid nio och hade ingen ro att ligga kvar så jag gick upp och satte mig här. Snart ska jag ner och göra frukost. Imponerande att jag mår såhär bra, dagen efter. Jag är mer orolig över hur det blir i eftermiddag, för jag brukar alltid bli mer dåsig då. Beck ikväll! Kan hända att det blir en pizza med, är grymme sugen på det!

Tack och hej!


Jag och Sofia alias Vivan och Herbert

The oldies night

Uhhh, vaknade redan kl.08.00. Fybubblan, jag som skulle använda denna helg till att sova och bara ta det lugnt. Men men, börjar jag bli morgonpigg? Hade ingen ro att ligga kvar heller. Efter en kvart steg jag upp och drog på mig myskläder (min favoritoutfit). Tänkte passa på att blogga nu när jag ändå inte har nåt vettigt för mig. Ska äta en god frukost också och låta den smälta, sen drar jag nog till gymmet en sväng.

Igårkväll hade vi myskväll i vallen, jag, Frida och Sofia. Vi åt gott, massvis med godis och kollade let´s dance samtidigt som vi zappade över till så ska det låta. Vi sjöng och gjorde snygga danser och garvade i flera timmar. Vi slängde på oss tant/gubbkläderna som vi ska ha ikväll då vi är bjuda på 75-årskalas (3x25 år) med tant/gubb-tema. Sen fixade vi en grej som vi ska göra ikväll, men det ska bli en överaskning så jag vågar inte avslöja det här. Får göra det imorgon istället. Hade verkligen kul och freakade loss som de glada pensionärer vi var.
Innan jag somnade hade jag ett långt samtal med F som verkligen var upplyftande. Skönt att det går så lätt att vara ifrån varandra..."allt handlar om inställning" kom vi på, och den har vi verkligen haft med oss. Bara 13 dgr kvar...

Ikväll är det somsagt 75-årskalas hemma hos Signe. Ska bli otroligt roligt att umgås och parta ihop med klasskompisarna. Var väldigt längesedan det hände sist. Ja, det var väl i ettan om jag inte minns fel. OJ....tiden går fort. Jag ska vara en söt liten tant i mina bästa år. Har en blå outfit och en i brunt, men som det ser ut nu så blir det nog den bruna. Det var den jag "övade" i igår iallafall.
Har ni tur så kanske jag lägger upp lite bilder imorgon från kvällen. Jag tror att alla har gått in för detta till hundra procent. Ohh, ska bli så kul! =)

Puss puss


inbjudan

Fem+ för fullkornsskorpa!

TIPS!
Köpte osötade fullkornsskorpor sist jag var och handlade. 
Köpte Pågens Krisprolls och det var det mest spröda jag ätit. 
Hur gott som helst! Har verkligen blivit fast för dessa skorpor!
Köp köp köp, skorpor är kraftigt underskattade!
Mums





Dagens outfit

Nu är det helg!!!
Har iofs. 1½ timma kvar i skolan men har ändå fått starka helgvibbar!
Ikväll blir det myskväll i vallen (huset där jag bor).
Blir godis, let´s dance, god mat och gitarrspelande (har frida utlovat).

Var med i opponentgruppen i morse, men hade nog inte riktigt vaknat så jag var inte med på den andra opponeringen (en är valfri). Istället skrev jag mail och ringde min fina Sara. Var skönt att få prata med henne! På tok för längesedan.

Vi har en kul grej i vår klass vilket innebär att vi varje fredag har temadag. Det innebär att dem som man ska opponera på (2 st) bestämmer ett gemensamt tema för dagen. Det kan vara att ma ska ha på sig en speciell färg, eller ha gjort nåt annorlunda med håret, eller framhäva någotning m.m.
Idag skulle man framhäva någotning man tycker om med sig själv. Så jag sminkade mig mer än vanligt och fixade håret. Känner mig riktigt snygg idag, inte varje dag man är så piffig i skolan precis, hehe.
Så då fick jag en idé om att jag skulle lägga upp ett kort på "dagens outfit". Det är så många andra bloggare som gör det, så jag tänkte hänga på trenden, iallafall idag.

Så varsågoda, detta är jag idag!


Oversize t-shirt,  lindex
Ljusblå kofta med broderier, H&M
Kort jenaskjol, Cubus
Glasögon, specsavers
Halsband+berlocker, Thomas Sabo

Fysisk teater på schemat

Yes, idag hade vi gruppindelning inför det kommande 2-veckorsprojektet. Vi ska göra en teaterföreställning för valfri publik. Valde Grotowski gruppen vilket innebär att vi ska jobba fysiskt. Så då är det bara att träna kondisen nu då. Ska göra en föreställning som inte har så mycket text utan budskapet uttrycks med hjälp av kroppen istället. Ska bli riktigt spännande! Kul att få jobba med en teaterföreställning och få visa upp nåt! Me like! Sen blir det väl mycket rep. och träning men det är bara kul. Jag tycker om att ge mig in i ett arbete djupt så att man riktigt blir insnodd i det. Att det är fysiskt gör det ännu mer spännande. Jag älskar att använda kroppen som uttrycksmedel.

Imorgon är det sista skoldagen för denna vecka. Tiden går läskigt fort, men just nu är det bara possitivt med tanke på att jag snart ska hem. Nu är det 15 dgr kvar. Har inte varit hemma på 11 dgr. Men det ska gå, jajamän, så är det! Positivt tänkande!

Annars rullar det på. Idag spelade jag och Frida badminton efter skolan. Det var riktigt kul, även om Frida vann. Men så är det. Nästa gång tar jag henne! Hehe.
Det är fina vänner man har här, tack och lov, annars hade jag inte stått ut...

Framtidsplaner, framtid, framtid?...just det, det finns ett liv efter detta med...
Men ja oroar mig inte, nej inte för framtiden, det gör jag inte. Litar på mig själv såpass mycket att jag vet att jag löser det!

Nu ska jag läsa Annas uppsats. Opponering på den imorgon och där ska jag ingå!
Nattti puss!


Grotowski

Tingaliin

Höjdpunkten på årets melodifestival var defenitivt pausnumret "Tingaliin" herre, vad roligt det var. Gillar när det verkligen blir en show av det. Skitkul svt! Låten i sig var väl ingen höjdare men visst satte den sig lite på näthinnan. Har gått runt och trallat på den hela dagen och dessutom kollat på den några ggr på youtube. Blir lika glad varje gång! hehe

Idag har vi börjat med ett nytt arbete i skolan. Vi ska "forska" kring en stor dramatiker och redovisa det imorgon. Jag valde Stanislavskij så jag har lärt mig en hel del om honom idag. Det konstiga är att man inte på något sätt kan hitta fakta om hans familjeliv vilket jag tycker är väldigt knepigt. Men så är det, och det ska han vara glad för, i graven
Så det är vad skoldagen har gått åt till att göra.

Vi satt ute en stund i solen under lunchrasten. Det var så varmt när solen gassade i ansiktet. Samtidigt pulsade petsson (michaelas hund) runt i snön. Här är fortf. mkt snö, men den smälter...och jag njuter...

Efter skolan pratade jag med F och njöt av solen. Vädrade ut rummet vilket var på tiden. Sen har jag suttit med personliga brev, cv:n och anöskningar och försökt komma fram till hur jag ska göra. Imorgon ska jag skicka iväg två jobbansökningar. Lite nervigt! Känns häftigt att kunna söka jobb och vara utbildad till någonting! Men jag har en plan B om allt skiter sig.

Är trött och sliten så ska krypa ner under täcket snart och stänga ögonlocken. Jag blir alltid trött när jag suttit framför dator för mycket.
Sussa sött!


tingelingmannen

Melissa Horn

Först köpte mamma hennes album.
Sen frågade Karro mig om jag visste vem hon var, att jag säkert skulle tycka om henne och att jag skulle kunna köra hennes låtar på gitarr.
Men ändå så flög hon förbi...
Tills i fredags kväll när vi satt på ett café i sthlm och jag plötsligt blev mer fokuserad på bakgrundsmusiken än på samtalet. Vem sjutton kan detta vara... Jag kände igen rösten men kunde inte placera den...
Så säger den ena cafépersonalen till den andra:
- Vem är det vi lyssnar på nu?
- Melissa Horn
Ödet!

Aha, tänkte jag!
Ikväll laddade jag ner hennes album och jag är helt betagen.
OJ vad ljuvlig musik, vacker röst och underbara texter.
Ny favorit i i-poden, helt klart!

Nu ska jag sussa. Har tännt ett ljus på mattduksbordet i min lilla vita porslinsuggla. Ska krypa ner med i-poden och somna till Melissa Horn.

Jag vill ha dig nu som jag hade dig förut...

Psykodramatisk helg

Solen skiner, jag har strumpbyxor på mig och fryser inte! Våren är här!!!
All snö smälter bort. Det rinner vatten från taken, dripp...dropp...
3 grader +. Hörde nåt om att det skulle bli ännu vamare imorgon!

Helgen tillbringades i sthlm tillsammans med Sofia. Vi åkte ner på fredag eftermiddag och checkade in på det lyxiga fyrstjärniga hotellet innan det var dags att bege sig till kursen. Kände oss aningen malplacerade på hotellet där det mest fanns lite "finare" folk. Eller sånna som pratade engelska, tyska, franska, japanska eller nåt annat språk. Vi beblandade oss inte så mycket med de andra hotellgästerna utan höll oss mest uppe på rummet eller i frukostbuffén. Ja, herre vilken frukostbuffé. Det var sjuttioelva bord med allt vad man kan tänka sig. Jag åt nybakt bröd, björnbärsmarmelad, äggröra, bacon, youghurt med färsk frukt...mmm. Ja den var verkligen kanon!
Rummet var litet men otroligt lyxigt. Hästensängar, fluffiga täcken, 2 kuddar var (olika sorter för olika behov), minibar oc enmassa små söta produkter så som schampoo, tvål, duschtvål, balsam och små kit med pads, fil, tops. Sånt där smått gillar jag verkligen! =)

Psykodramakursen var bra! Den gav mycket inspiration och många nya metoder som jag har fått med mig. Vi var en grupp på 7 st + två ledare så det var lagom! Vi blev en tight grupp och man fick bra kontakt med några i gruppen. Ska försöka hålla kontakt med ett par av dem hade jag tänkt. Jag och Sofia var (såklart) yngst. De andra var mellan 40-60 år och högutbildade inom psykiatri/vård. Men det var kul att det var åldersskillnad, man lär sig mycket av det! Ledarna var väldigt olika med kompleterade varandra väldigt bra! Det var värt pengarna, men jag ska ändå försöka söka pengar för kursen från skolans stipendie. Är ju alltid skönt att slippa lägga ut sånna kostnader själv!

Vi hann med att äta god mat och shoppa lite också. Köpte lite smått och gott, men inga större iköp. Behöver verkligen inte så mycket kläder. Garderoben går liksom inte att bygga ut här...
I lördags var vi så utmattade att vi köpte med oss ost, kex, päron och ben&jerrys(glass) till hotellrummet. Halvlåg i sängen och kollade på melodifestivalen som för en gångs skull var spännande!
Förresten är ben&jerrys guds gåva till glassälskarfolket. Herre vilken glass!

Idag gick jag faktiskt upp vid åtta för att äta frukost här på skolan. Sen gav jag mig iväg till gymmet men det var visst upbokat så jag fick gå hem igen. Börjar fila på ett cv. Ska söka lite jobb nämligen och måste ha gjort det denna vecka! Men det kommer gå bra! Käkade precis lunch i skolan. Lasagne, riktigt gott!
Nu ska jag kila iväg och påbörja dagens lektion!

Good Bye!


denna sort fick det tillslut bli, efter att ha stått och suktat länge nog...

Kålrotens genomslag

Jag har hittat min nya favvogrönsak, nämligen kålroten! Ja jisses vad gott det är med kålrot. Kan knappt vänta förrän det är dags att få testa den härliga rotfrukten med en god dip till. Det var Frida som introducerade den för mig, och nu är jag fast. Ja, jag åt typ upp halva Fridas kålrot...eller njaee, kanske inte halva, men en stor del av den. Mmmm

Annars har det inte hännt så värstans mycket idag. Har mest repat på "tribadernas natt" (Strindberg) och planerat klassresa. Har lite svårt att få tag på boende i centrala Prag, men hittade tillslut ett. Skulle bara prel. boka, men vad hände? Jo, plötsligt skulle jag betala 28´000 kr. Hade inte riktigt de pengarna på mitt ungdomskonto så det fick vänta;p

Efter skolan fick jag agera frissör åt Sara. Hon ville bara toppa sig lite, så det fixades snabbt och lätt. Tror att jag har varit frissör i mitt förra liv, för det känns så naturligt att klippa hår. Eller beror det på att jag ögnade hela min barndom åt att pyssla, klippa, klistra. Dagarna i ända kunde jag sitta på mitt rum och pyssla med saker och ting. Är väl fortfarande en pysselperson, men har dessvärre inte tiden och orken för att göra enmassa pyssel. Måste nog ta tag i det igen. Är ju riktigt kul att pyssla!

Nu ska jag snart kila iväg till byalagsgympan. Hoppas hoppas att det är Kristina som har dagens träningspass, för hennes pass är bra. Den andra kvinnan vet nog inte vad hon gör där. Bara det att lyfta nacken vid situps och inte överhuvudtaget lyfta med magen upprör mig. Vad är det för träning? Eller att göra samma rörelse om och om igen, en refräng, en vers, en refräng till...blir väldigt irriterad på sånt. Eller bara det att hon inte kan hålla takten, eller räkna in. Usch vad hemsk jag är som spyr galla över sånt här, men jag tycker det är farligt att ha en tränare som inte alls vet vad som är bra för vad och som ser till att "rätt" rörelser görs. Det är ju jätteviktigt. Speciellt för dem som går dit och tränar och inte har en aning om hur man faktiskt ska göra. Man kan ju skada sig.
Egentligen vill nog kroppen vila idag, för jag är oerhört sliten efter gårdagen. Kan knappt gå riktigt och har träningsvärk i exakt hela kroppen.Men lite gympa kan väl inte skada...eller?

Tjoflöjt!


Kålrot
Ser inte mycket ut för världen,
men herre vad god den är!

Innebandyturnering som resulterade i en fläskläpp

Idag har vi haft "lilla OS" på skolan. Det hela inleddes med en pampig show av dramaettorna. Det var tre andra skolor här på besök com också var med och tävlade. Fanns enmassa grenar bla.a. stövelkastning, knep och knåp, dragkamp, pingis, biljard, innebandy m.m.

Imorse bestämde jag mig för att delta i innebandylaget. Sagt och gjort. Vi var 6 lag tror jag som tävlade mot varandra i tjejligan. Första matchen gick sådär. Vi blev lite överumplade och tappade lätt fokus. Dock gjorde jag ett otroligt snyggt mål vilket jag är mäkta tolt över, såhär i efterhand! Matchen slutade 4-2 till färneboskolan och jag ska erkänna att jag faktiskt var lite besviken. Dessutom hade jag åkt på en fläskläpp i en het närkamp. Ja, jag är mycket för närkamper och jagande.
Efter matchen fick jag lite svårt att andas. Det liksom tog emot i lungorna när jag tog djupa andetag. Fick låna en killes astmamedicin och vips gick det över. Betyder detta att jag har ansträngningsastma då? Jag har aldrig märkt det förut, på det sättet. Får kolla upp det.
Andra matchen gick desto bättre, men jag spelade mest på mittfältet (i och med att jag helst kutar omkring och stör de andra spelarna) så jag gjorde inga mål, men jag gjorde istället assist till Fridas tre mål på raken, hattrick. Den tjejen är inte att leka med. Herre vad het hon var på plan! Matchen slutade 6-2 till oss tror jag det var.
Hade vi gjort ett mål till så hade vi tagir bronsmedalj, men icke. Känner mig ganka nöjd med min insats, men det sved lite att inte få gå upp på scenen och hämta medalj...1 mål ifrån....bittert!

Skoldagen var slut vid tre och då drog jag och Frida till gymmet. Hade en del energi som jag ville bli av med. Var gött som tusan, men kände mig lite sliten, antagligen efter innebandyinsatserna.
Annars har jag inte gjort så mycket mer idag. Duschade, åt, kolla på tv, babbla med Frida och...inte så mycket mer. Har bestämt mig för att lägga mig tidigt idag. Ska vara i säng senast 10. Igår kom jag inte i säng förrän halv ett. Det kändes i morse. Måste vara utvilad imorgon för då väntar Strindberg!

Sleep Well!


Spårlöst

Satt precis framför tv:n och såg Spårlöst på kanal 4.
Jag vet inte om jag är inne i en "extra blödig period" just nu eller vad det är med mig med jag grät, oh vad jag grät. Tårarna rann som floder och det gjorde ont i halsen och i magen. Att man kan bli så berörd av människor på tv.

Har redan fått lite hemlängtan. Eller rättare sagt känns det inte bra att veta att det är 25 dgr kvar tills jag kommer hem. Nej det känns verkligen inte bra. Jag trivs verkligen bra här uppe, men det kan bli så ensamt. De flesta har så mycket att göra just nu, så dem är mest uppe på rummen och så. Då blir det ju väldigt ensamt och det är ju oxå då man inte vill vara här. Hade jag haft saker att göra här hela dagarna så hade det inte vart någar problem. Är man aktiverad så går tiden fort. Men nu, nu blir man så ensam. Det oroar mig att veta att det kanske kommer vara såhär i 25 dgr till. Det känns inte alls bra.

Men jag försöker tänka positivt. Har skrivit små meddelanden till mig själv varje dag i min almenacka. Måste peppa mig själv för att inte bryta ihop, utan bita ihop. Jag vet att jag kommer fixa detta. Det är sista terminen, sista sista. Måste hitta mig en syselsättning. Har läst ut min bok nu så jag måste ha en ny. Måste ha nåt att göra hela tiden tills jag slocknar med huvudet på kudden. Är lite rädd för att bli ensam  för mycket och tänka för mycket. Jag är inte rädd för mig själv, men rädd för att jag ska bli ledsen och uppgiven. Blir lätt så när det finns så mycket 60 mil bort som man längtar till.

Till helgen åker jag och Sofia till Sthlm på psykodramakurs. Ska bli otroligt spännande. Hoppas bara att den ger mycket, så man inte slängt 2000 kr i sjön. Då skulle jag bli besviken...

Hoppade förresten av konfrecierjobbet...det känns så iallfafall. Orkar inte känna att jag måste lägga tid på nåt som jag varken får betalt för eller har energi till. Men jag har inte bestämt mig 100 än. Ska prata med en tjej imorgon och se vad hon säger. Det är några äldre kvinnor som anordnat en kvinnokväll för byns kvinnor. Och så behövde dem en konfrencier och tyckte att det hade vart käckt med nån från dramalinjen, "för vi kan ju sånt", sa dem. En av de äldre kvinnorna som har hand om det har jag i gympan, så hon frågade och jag sa att det lät intressant men att jag ville veta mer.
När jag väl kom till mötet, för ett par veckor sedan så var det "klart" att jag skulle vara konfrencier. Mitt namn fanns på papper och det var enmassa jag skulle sköta. Kändes inte bra alls, så blev ganska skeptisk direkt. Jag hade också förväntat mig lön för bördan men det hade dem nog inte en tanke på. "Jo, men mat ska du ju ha gratis iallafall" kom dem tillslut fram till. Åh, jag tackar jag.
Nej men seriöst blev det lite för mycket där på en gång. Dessutom skulle jag vara konfrencier ihop med en annan tjej, och nej ibland klaffar det inte. Det hade varit annat om man skulle göra det ihop med en kompis eller så, men att slänga ihop två vilt främmande människor och be dem göra en grej ihop är inte så lätt. När ska vi ha tid att förbereda allt?
Jaja, men nu blev det som det blev och det känns nog rätt ok. Jag hjälper gärna till men det blev lite för bra där. Läskigt...

Håller på att ladda upp lite bilder på facebook från helgen bravader men det går såååå lååångsaaaamt. Hinner nog tvätta mig, borsta tänderna och krypa ner innan det är klart!
Nej jag vet, jag har verkligen dåligt tålmod, en last som är väldigt mycket jag!
För vem har gjort av med mest playwood i hela tullbroskolans historia?
Jo JAG. Inte hade väl jag tid med att slipa och fixa alla hyllor jag gjorde, åhhh nej. Varannan vecka kom det hem en ny, halvslipad hylla. När jag väl fått upp alla de där hyllorna jag släpat hem märkte jag ganska fort att det hade vart bra att ge dem lite mer omvårdnad innan dem fick följa med hem. För...när jag dammade hyllorna fastnade det blöta dammet i träflisorna som jag inte orkat slipa bort.
Ja vad säger man "man lär sig av sina misstag". Men inte fan har jag blivit mer tålmodig. Nej sån är jag!

God Natt!



Baluns till 100!

Back in bigbay! Kanonhelg i falkenberg!
Åkte med tåget hit imorse kl.05.38. På tok för tidigt för att vara bra. F som är en hjälte skjutsade mig till stationen men jag tror inte vi sa nåt på hela vägen. Var så fruktansvärt trötta. Fy nej aldrig mer tåg vid fem...kommer nog inte bli så heller. Nästa gång jag kommer hem blir till påsk och då blir jag hemma en vecka. Sen är det inte "meningen" att jag ska komma hem nåt mer. Vi får väl se. Det blir trots allt åtta veckor efter det...Hualigen

Var hemma en snabbvisit fre-mån(morgon) för att F och hans tre vänner hade 100 års kalas (4x25).
Temat var svartvitt och alla gäster var snyggt svartvita. Det bjöds på tre rätters asgod middag, liveband, lekar, uppdrag, dans, groggbuffé och trevligt sällskap.

Grabbarna hade verkligen lyckats med de "små sakerna", ja dem som gör det där lilla extra. T.ex. var det röd matta till ingången och det hängde oxå en giganstisk discokula i ingången. Sen var det svartvit mat, svartvit dukning och svartvita ballonger på golvet. Grabbarna själva hade färgglada skjortor. Alla hade ett uppdrag på en lapp under talriken. Jag skulle låta som ett djur efter varje skål. Galet, men askul! =) Vissa hade fått i uppdrag att servera dryck, mat, avec. Vissa skule ha koll på ljusen och andra skulle ta bort borden när det vardags för dans. Så grabbarna var verkligt smarta för dem slapp själva jobba häcken av sig!

Det dansades, det sjöngs, det skuttades, skrattades och skålades hela kvällen!
En kanonkväll som var lyckad till 100!

Nu ska jag snart ner till köket och fixa min kvällsmat= Pasta med örtsås lax och spenat i en god röra. Mmmmm.

Ciao!

Bloody powernaps

Nu ska jag snart sova hade jag tänkt. Känner mig inte så trött som jag gjort de senaste kvällarna, men det kanske beror på att jag tränat på kvällarna och varit helt utmattad när det väl varit dags för sängen.
Idag har jag inte tränat. Var på väg bort, men hindrade mig själv. Har lite ont i kroppen idag, så den måste vila tyckte jag. Så istället har jag kollat på svt play, 183 dgr, tvättat kläder, stekt pannkakor, pratat med mamma i tel och fixat lite med smått och gott.

Idag har vi jobbat med dramatiska verk i skolan. Alltså med text, manus. Jag, Erika, Fredrik och Helena är i en grupp och vi valde att jobba med Strindberg vilket kommer bli väldigt intressant. Vi satt först och läste igenom manuset, jag hann somna ett antal ggr (hoppas hoppas ingen i gruppen läser detta, för jag låtsades som att jag var vaken när jag väl vaknade) och sen skulle vi börja jobba kring bilder från manuset. Det slutade med att vi fyra hade konsert i rummet där vi satt och spelade på enmassa extraordinära insrument som jag inte ens vet namnet på. Men kul var det. Vi gjorde pippi långstrump, blinka lilla stjärna och björnen sover i ny tappning a´la´sarek/folkmusik. 
En jäkla rolig grupp man hamnat i iallafall, inte varje dag! =)

Nu ska jag somsagt krypa ner och kolla på andra avsnittet av 183 dgr. Tänkte att jag skulle somna till det! Imorgon bitti tar jag tåget hem till fbg. 8 timmars resa står på schemat. Åker örebrohållet nu så det blir lite extra tråkig väg, och dessutom utan platsbiljett. Men så är det när man är fattig student! 

Förresten så lämnades min uppstas ut idag till klassen+lärarna. SKa ha oponering på den nästa fredag! AHHHH!
Really looking forward...

Byes byes!
 

Spara VS Slösa

Jag har alltid varit en ekonomisk person, fråga mig inte på vilket sätt, för jag köper alltid det jag vill ha, men samtidigt så sparar jag alltid pengar och försöker inte göra mig av med nåt i onödan. Jag kan inte riktigt förstå hur det går ihop, men det är väl kanske något man är född till, eller nåt.
Nu märker jag dessvärre att det börjar bli kris i ekonomin. Kris kanske är att ta i, men jag känner att jag inte längre har 100% koll på min ekonomi. Detta beror på att jag pluggar och inte tar studielån, vilket är otroligt bra gjort, men mitt problem är att jag ser att mitt sparkonto sinar. Får panik om jag inte har en viss summa på det där kontot. Men jag får väl börja vänja mig vid att det är så. Kanske skulle försöka jobba lite när jag är hemma eller nåt?!?
Jag är glad att min hyra ligger på 3800 kr/månaden inkl frukost och lunch. Att dessutom skolan ligger ute på vishan underlättar mitt shopingberoende, och jag gör inte av med pengar när jag är här. Men det blir lätt att jag spenderar enmassa när jag väl har chansen, t.ex. när jag är hemma eller reser.

Jag och Sofia bokade precis en weekend till Sthlm om två veckor. Vi ska bo på fyrstjärnigt hotel, få lyxig frukostbuffé och gå på psykodrama kurs. Helt plöstligt så var 2000 kr borta. Varför var ni så jä_la dumma att boka ett fyrstjärnigt hotel undrar ni säkert då? Jo, för att vi ville ha lite lyx i vardagens studentliv....Nej, inte riktigt så. Det var så att vi hittade några hostel som kostade 600 kr/natt för två. Ringde och kollade men det var fullbokat så dem tipsade oss om att det är billigt att bo på hotel på helgerna. Så vi kollade upp det, hittade ett hotell som låg nära platsen där psykodramakursen håller till och bokade det. Kostade oss 1379,84 kr för två peroner två nätter i dubbelrum inkl. frukost. (689 kr/pers). Tycker att det var väldigt billigt. Det var ren tur att hotellet var så lyxigt, för det var inte det vi efterfrågade. Men det är ju inte helt fel precis! =)

Fick en idé om att söka pengar för resa+boende+psykodramakursen från skolans stipendiefond. Tror att det kommer gå igenom! Dem brukar uppmuntra till att söka kurser och sånt inom det ämne man läser, så jag får hålla tummarna! Isåfall blir vistelsen helt plöstligt väldigt billig!

Tjoflöjt!

Mitt nya sunda jag

Idag har jag bestämt mig för att verkligen ta tag i mitt liv!
Ja, från och med idag så börjar mitt nya sunda liv!
Detta innebär att jag måste träna minst 3 ggr/vecka.
Godis och coca cola förbud på vardagar! Inga kakor, tårton etc. heller, men det är jag ändå inte så förtjust i.
När godissuget kommer är det frukt som gäller, inte en endaste chokladbit ska få slinka ner!

Däremot får jag unna mig helt andra vanor på helger! Då är det godis och cola, men aldrig annars!
Måste sätta upp sånna här mål för att jag ska må bra! Får i mig ialldeles för mkt socker annars, är ju en godisgris, och jag har börjat inse att jag inte mår bra av för mycket socker! Så nu är det slut med det för ett tag, så får jag se om det känns bättre!

Idag har vi haft impro med Lotta, sista dagen med henne. Har varit jättenöjd med hennes lektioner, verkligen kanonbra, har gett hur mycket som helst! Vet inte vad som händer resten av veckan, för jag kan inte hitta mitt scehma. Tror vi ska ha Mats och jobba med dramatiska verk.

Nu måste jag sätta mig med uppsatsen och läsa igenom den en sista gång. Den ska tryckas upp på fredag och lämnas till alla klasskamrater +lärare! SCÄÄÄÄRY!

Börjar bli orolig för mitt huvud. Har haft ständig huvudvärk hela dagen. Är orolig för att det har med migränanfallet att göra. Det släpper liksom inte. Borde eg. krypa ner och sova, för det gör bara ondare när jag sitter framför datorn. Var på gymmet innan och cyklade mina 2 mil. Trodde nämligen att det var spänningshuvudvärk och att det skulle släppa genom träning, men icke. Känns värre nu...inte bra alls. Har friskvård imorgonbitti men funderar på att hoppa över den. Äte frukost i lugn och ro och kolla på uppsatsen då istället....låter som ett klokt val!

Ciao!

Du, underbara helg

Min lovvecka är över och skolan är igång igen. Jag trodde att vi skulle mjukstarta med mys-Mats men istället blev det pang på med gästpedagog i Impro. Lotta som hon heter ska även ha oss imorgon så hon sover över här på skolan. Därför slängde hon ihop en workshop för oss ikväll. Alltså slutade skoldagen 20.40. Det är inte alla dagar man slutar så sent och det är jag glad över. Jäklar vad tröttt jag är nu, men måste fixa med lite innan jag kryper ner.

Sitter och kollar tågbiljetter nu. Har abstinensbesvär vad det gäller kärleken. Vill vara i fbg så mycket jag kan men samtidigt så är det ekonomiskt omöjligt med tanke på att SJ tar enorma pengar för att resa hem över en helg. Ska hem nu till helgen på F:s och hans vänners 100-års fest, men sen dröjer det 26 dgr innan vi ses igen. Känns nära på dödligt. Men det är inte det värsta. Efter att jag varit iväg på påsklov så dröjer det 7 veckor innan jag kommer hem igen. Och när jag kommer hem så är det dessutom för gott, för det är då jag slutar här. Ska bli skönt faktiskt, för jag hade inte klarat en termin till så långt hemifrån. Har inte tyckt att det varit så jobbigt förut, men nu börjar det verkligen bli svårt. Just nu lägger jag ner all energi på skolan och ser till att jag får med mig allt jag kan härifrån. Dessvärre drabbas min sociala sida av detta beslut, men det är smällar man får ta. Är det så att jag ändå ska vara här så många helger framöver så finns det ju tid för det då.

Min lediga vecka bestod mest av uppgivenhet och irritation. Jag hade en snuttifierad bild av att det skulle bli underbart att få komma hem och umgås med alla vänner och ha det mysigt ihop m.m.
Men istället blev jag rastlöst, ingen var hemma, ingen kunde göra nåt och blaha blaha.
Nu såhär i efterhand så märker jag klart och tydligt att jag visst hunnit med enmassa, men det kändes inte så just då. "Det blir aldrig som man tänkt sig..."

Men det blev ett obeskrivligt bra slut på veckan. Jag och F tog tåget upp till Sthlm tidigt i lördags morse. Såg Bounce streetdanceshow, åt gott, shoppade, var på bio, träffade Karro, mös, tog det lugnt och hade det hur bra som helst. Bodde i en lägenhet i centrala sthlm som vi fick låna av F:s släktingar. Hur mysigt somhelst! Bounce var otroligt bra och jag rös i inledningen och blev tårögd över hur jävla bra dem faktiskt är. Det är otroligt att dem kan ge så starka känslor genom att dansa.  Gissa om jag blev sugen på att sätta igång med streeten igen....ohhh ja!

Nåt läskigt som hände igårmorse var att jag fick ett migränanfall, tror jag det var, för jag har aldrig fått det förut. Det började med att det flimrade framför mitt vänstra öga, sen flimra det mer och mer och tillslut såg jag ingenting på det. Det höll på så i en timma och jag blev yr och trött. När det släppte i ögat så gick det istället över till mer yrsel och dunkande huvudvärk. Mådde inte alls bra. Kändes som att jag fått en blanding av hjärntumör och influensan. Jävligt olustigt faktiskt! Fick letat rätt på ett apotek och köpt panodil zapp. Tror att det är snabbare, på riktigt! Gick på sånna hela dagen och tillslut släppte det, efter några timmar.
Idag har jag varit extra noga med att dricka vatten. Vill inte att detta ska ske igen, såklart!

Ledsen attt detta inlägg blir alldeles för långt, men det blir så ibland. Ska bli bättre på att uppdatera fler ggr istället för att skriva långa romaner som blogginlägg.

Fick shoppat en hel del skojsigt med. Ett par ljusljusa slitna jeans med lite hål i fick jag med mig ut från Zara. Gillade dem skarpt och tror att dem blir überfräscha till sommarn. Köpte även en turkos linnetunikaskjorta, ett coolt korallfärgat linne med ett peacemärke på, en col randig tischa, en svart snygg topp, lite accesoarer m.m. Detta får bli min vårshopping, för jag måste spara lite pengar. Jag och F planerar en resa efter jag är färdigstuderad. Drömresan skulle gå till Anafi i Grekland där Mamma Mia spelades in, men vi nöjer oss även med lite snorkling/dykning i egypten eller en romantisk weekend i barcelona.

Har framtidsvissioner.
* vill flytta ihop med F,
* få det perfekta dramapedagogjobbet på västkusten,
* börja dansa igen,
* gå med i en teatergrupp,

Känns så ovisst just nu. Vad händer om 12 veckor då jag är färdigutbildad, hör ni, färdigutbildad. Det är ju hur sjukt som helst. Eller ska jag plugga vidare kanske? Kanske mer imon skådespeleri? Mer teater, mer sceniskt. Eller sminkös, teatersminking, eller nåt inom dans, kanske en ettårig utbildning i dans, eller...
Hua...

Ska nog krypa ner nu innan jag bli knäpp på riktigt!
Sussa sött!


Vackra Greta Garbo
Skådespelerska, man kanske skulle bli som henne...