På besök i Skövde

Sitter hemma hos Karro nu efter en eftermiddag på stan.
Är ganska sliten efter nattens bravader.

Igår eftermiddag kom jag hit. Vi började med en runda på stan för att införskaffa lite mat förkvällen. På vägen till affären råkade vi passera Make Up Store som hade 20% rea vilket gjorde det hela livsfarligt...
Fick med mig en fylld påse hem med compactpuder, puderborste, ögonskugga, mud mask, nattkräm och sminksvampar. Man får ju passa på när det är rea.
Vi lagade thaigryta, mkt gott och så drack vi vin och tjötade hela kvällen.

Sen begav vi oss ut i snöyran, till husaren, ett uteställe. Det var bra för det var tvåställe i ett. I källaren var det rockbar med liveband och i huset var det mer "vanlig" musik med DJ. Så vi växlade en hel del mellan ställena. Men tillslut fastnade vi hos liverbandet med alla rockers. Vi stod längst fram och headbangade och studsade runt, precis som vana rockare gör. Hade skitkul! Bandet var...extraordinära på många sätt. Scenkläderna var inte så samspelta då en hade typisk rock-stil, en hade glittrig klänning, en hade beige rock och gympadojjor, en hade glittriga byxor och väst och en hade sklettdräkt. Man kan säga att det var en upplevelse! Vi blev kompis med killen i klänning så vi fick va uppe på scenen och testa alla effekter (rökmaskinen). Fantastiskt spännande! ;p
Kvällen blev lång men mycket lyckad!

Idag sov vi ganska länge men åt en lång god frukost. Sen tog vi en runda i stan. Har mått lite halvkasst hela dagen med lite yrsel, huvudvärk, svettningar och nackspärr, hahaha, ska aldrig headbanga igen!

Ikväll blir det myskväll med räkor, avocado, bakad potatis, baguetter, ailoi, film, godis och cola.
Karro är lite av min själsfrände då vi har väldigt samma smak i allt vi gör. Same Same som jag brukar kalla henne. Hon fick det smeknamnet i Thailand efter att vi alltid beställde samma mat.

Nu ska jag hoppa in i duschen och göra en hårinpackning. Sen ska vi göra ansiktsmask och skrubb å sånt, riktig tjejkväll!
Ha en trevlig fredagskväll!

Like the good old days

Tja!
Bra dag idag! Mycket bra dag idag!
Började dagen med havregrynsgröt och the voice. Blir verkligen glad av att vakna med dem (the voice).
Efter frukosten åkte jag iväg och simmade. 2000 meter blev det, 2 km i runda slängar;) Men det var jobbigt, ja fy fasiken. Speciellt när dem inte hade satt på radion. Det är lättare att simma till musik för då kan man hålla simtakten med musiken eller sjunga med lite. Men när det är hel tyst, förutom sportlovsglada barn som skriker så är det inte speciellt rofyllt eller uppiggande. Nej diss till klitterbadet som inte förstår vikten av musik vid träning.

Efter simningen åkte jag hem en snabbis och fixade iordning mig. Sen tog jag en promenad in till stan och mötte upp Sandra på Ståhlboms. Blev en lunch där och enmassa tjötande om allt och ingenting. Sen tog vi en runda i stan där jag införskaffade mig ett par korta jeansshort, e t-shirt och örhängen. Orkade inte prova. Väl hemma kändes jeansshortsen inte så snygga och tröjan för stor. Så det var ju typiskt!

Snart ska jag iväg och träffa Frida och Hanna på Stantons. Blir kvällsmat där. Ska bli riktigt kul att träffa de f.d klasskompisarna då det inte händer så ofta tyvärr. Frida bor i sthlm och Hanna pluggar i Vbg. Men nu jäklar ska det bli som förr, like the good old days.

Imorgon blir det att packa och fixa för vid middagstid drar jag till Skövde för att hälsa på Karro! Ska bli fantastiskt skoj, bara jag kommer fram! Hejja SJ, kom igen!

Nu måste jag kila!
Tjoflöjt!

Det OSar medaljer

Ja OJ vad mycket OS det ha blivit.
Jag tycker om sport, tävlingar och stora arrangemang. Om Sverige ska delta så vill jag gärna se.
Men...ibland blir det lite för mycket av det goda. Inte nog med att jag är uppvuxen med en sportintresserad familj så har jag också skaffat mig en pojkvän som går i samma spår, vinterOS till ära;p
När alla runt omkring mig är alldeles urflippade över allt detta OS snack så blir jag istället anti. Då känner jag inte alls för att se så mycket av det.

Men...nu ska jag i ärlighetens namn erkänna en grej.
Så fort jag kommer in i lägenheten, vad händer då? Jo, jag sätter på tv:n och självklart blir det OS.
Jag tror att detta beror på hur jag blivit präglad till detta då det ständigt var sport på tv:n hemma.

Idag har jag kollat på curling sverige-canada damer, curling sverige-japan damer, skidskyttestafett damer, skicross damer och så alla mellansändingar. Så visst blir det mycket sport även för mig, när jag är själv, och väljer själv. OS är faktiskt(!) väldigt kul även om man måste verka lite anti!

Annars har helgen varit kanon. Jag och F har bara haft det lugnt och skönt och inte gjort många knop alls. I söndags fyllde bror år så då var det kalas. Mycket trevligt!
Mina dagar går mestadels åt till att träna, umgås med vänner och fixa enmassa grejer. Håller på och anordnar en ungdomsfestival som kommer äga rum i fbg om ett par veckor, så det tar en del tid. Men det är skoj!

Nej, nu ska gaddarna få sig en omgång innan jag kryper ner och kollar skicross. Anna Holmlund är grym!
HEJJA SVERIGE!




Pannkaksmonstret är här för att stanna!

Smeten står och gonar sig i bunken. Snart är det dags att steka lite pannkakor.
Brukar äta denna fantastiska måltid cirkus en gång i veckan. Blir ingen semla för min del idag så jag får helt enkelt nöja mig med pannkakor istället.

Igår var jag sjuk, i söndags med, och i lördagskväll. Men idag mår jag bättre, mycket bättre! Skönt att ha sovit gott hela natten och slippa vakna med igentäppta näsborrar. Bad till högre makter innan jag gick och la mig igår om att bli frisk tills idag då jag verkligen inte vill missa jazzdansen. TACK GUD!!! 

Alla hjärtans dag "firades" med min sköna. Vi åt tapas (som jag faktiskt knepat ihop själv) och chokladfundue till efterrrät. HERRE vad gott det var! Vi hade köpt allt möjligt att doppa i den härliga chokladen såsom jordgubbar, bananer, psyfialis (eller vad det nu heter. Sånna där små runda gula som har beige:t löv runt sig och ligger i små plastkorgar) och minimaschmallows. Vinnaren var jordgubbarna som dessutom smakade fantastiskt. Dem smakade verkligen sommar. Finns stor "risk" för att det blir detta till helgen med. Ja, det var en höjdare. Vi kollade på OS (F blev mkt nöjd) och bara hade det mysigt med tända ljus.
Bra slut på helgen helt enkelt.

Igår gav han sig av igen, min käresta, så nu lever man alena igen. Men han kommer hem redan på torsdag igen, så det är ju toppen!

Idag var jag iväg på morgonmöte med ungkulturcoachen. Vi kommer göra riktigt bra grejer i stan till våren, det är kul! Sen gick jag till hemmakväll och fyndade några filmer "tre för en hundralapp". En av mina nya hobbies som gör mig på utomordentligt humör. Förra gången fick jag tag i tre riktiga höjdare, men denna gång vet jag faktiskt inte alls. Fantomen på operan är bra, men de andra vet jag inget om. Kul!
Sen gick jag till biblioteket för att läsa dagens tidning. En fågel viskade om att jag kände någon i den idag. Men en tant som "läste den" eller vad hon nu gjorde då hon bläddrade om och om igen, satte stop för mina planer. Efter 20 minuters väntande gick jag därifrån och letade upp ett exemplar på gymnsiet istället. Alltid kul med känningar i tidningen.

Nej, nu är det dags för pannkaksstekning!
Puss å sånt!


Snövits kompis

Trötter.
Vad är det med mig egentligen? Jag är så trött varenda eftermiddag att jag kan lägga mig i soffan och stensomna, hur lätt som helst. Imorse när jag vaknade så kände jag mig lite krasslig, men efter en halvtimma hade det gått över och jag mådde toppen. Åt gröt och gav mig iväg till gymmet. Hade bestämt träff där med Joel. Körde ett lagom hårt pass, bara en timma. Sen åkte jag in till stan. Hälsade på mormor och fick nytt batteri i min studentklocka som jag nästan aldrig använt. Så nu ska jag börja med det. Fick nämligen för mig att jag önskar mig en klocka i födelsedagspresent då min mamma talade om för mig att jag hade denna studentklocka liggandes hemma. Det var ju bra, då kan man önska sig nåt annat istället.

Ikväll kommer F hem. Ska bli fint att få tillbringa ännu en helg ihop.

Nej nu ska jag faktiskt krypa ner i soffan och slumra till lite. Behöver det för att överhuvudtaget orka med kvällen.

Ciao!Trötter - en slutförare & integrator


Bakteriekultur

Goddag!
Lång dag, men inte stressig. Trots detta är jag seg, trött och känner mig lite småsjuk. Är det åt på gång? Jag iofs. inte varit sjuk på några månader, men jag brukar inte bli sjuk. Det är väldigt sällan iallfall. Orkar inte skriva så mycket så jag gör det enkelt idag:

Morgonen: Möte kl. 10 med kulturcoachen. Vi gick runt på stan och delade ut flyers och affischer till affärerna inför UKM som är en ungdomskulturfestival som kommer äga rum i falkenberg i mitten av mars.

Middag: Tränade på klitterbadet. Körde hårt på crosstrainern vilket jag tror stenhårt på! Beach-10, here I come! ;)

Eftermiddag: Sen lunch. Powernap i soffan.

Kväll: Thaimat med mamma. Svante+päron kom på besök. Bus och stök!

Natt: Sova!

Somsagt mår jag lite knepigt idag. Vet inte vad det är med mig. Jag har fått för mig att jag kanske är känslig mot mjölk så jag köpte yoghurt och fil med bakteriekultur (vad det nu ska innebära). Har hört att det ska vara bra. Ja, den var svindyr iallafall. Hällde i mig en stor skål med youghurt. Sen blev magen katastrof. Har aldrig varit så knepig i magen på mycket länge. Då börjar man ju undra om bakteriekultur är bra... Jag har en tanke om att det är enmassa dåliga bakterier i magen som vaknade till liv idag och som bara ska ut, så att säga. Får hoppas att det var så.

Nej, nu dags för tandborsten!
Ciao!


Tacka vet jag min eltandborste
som ger en "Tandläkarren känsla".


Drama, drama, drama...

Jag känner mig lugn, tillfreds och är fullkomlig utmattad!
Egentligen är jag mest sugen på att krypa ner i sängen med en god bok och choklad, men jag är så trött att jag inte ens orkar ta mig till toan för tandborstning.
Ok, dags att förklara sig.

Min dag började klockan åtta med uppstigning och frukost. ÄNTLIGEN har min goda morgongrötvana kommit igång igen. Jag fullkomligt älskar gröt med äppelmos, kanel och mjölk.
Iallfall...åt frukost, installerade min nya skrivare och förberedde lite inför kommande intervju.
Klockan tio befann jag mig hemma hos Svante som jag skulle passa. Så jag och han har lekt hela förmiddagen. Vi lekte med fotbollen som vi kastade till varandra, vi byggde torn och busade enmassa. Faster fick ha stenkoll på Svantisen som skulle göra allt han inte fick såsom stå mot saker, dra ner krukväxter, slå saker mot porslinsljusstakarna, rycka i pianopedalerna, dra i sladdarna, slicka på soffan, välta golvvasen m.m. Ja, han är i uptäckerstadiet nu som det så fint heter. Jag var helt slut enrfter en timma hahaha. Men det var också fantastiskt roligt. Svante är en glad skit som flinar och skrattar hela tiden. Inte en enda ledsen stund inte. Han är världens go´aste, det kan en stolt faster intyga.

Efter barnpassning var det iväg till gymnasieskolan för att lämna intyg på min utbildnig för att jag ska kunna få ut min lön nu i februari.
Sen var det vidare till Tångaskolan där jag och Helena geomförde vår första observation/intervju till c-uppsatsen. Först var vi med under lektionen som vi observerade och därefter hade vi intervju med pedagogen i fråga.

Efter det åkte jag iväg till arbetsförmedlingen och pratade med dem där om hur jag ska göra med allt...krångel, krångel. Men jag tror dock det löser sig bra ändå.

Sen åkte jag hem, åt sen lunch och planerade inför kvällens dramalektioner. Åkte iväg till smedjan där jag haft dramalektioner mellan 17.00-20.00.

Kom hem för en stund sedan, åt mat som inte blev så god. Och nu...orkar jag ingenting.
Ska försöka pallra mig bort till toan som ligger två meter bort. Men jag vet inte om jag orkar...
Hahaha, vilken slappfis jag blev.

Imorgon blir det morgonmöte med ungkulturcoachen och så ska jag träna.
Ska ge järnet på crosstrainern, längtar!
Dags för F att komma hem nu...tycker jag!

PUSS



Sööööndag

Hepp hepp!
Nu är snart helgen över, igen. Det är galet hur fort en helg går. Iofs. så känns det som att helgen varit lite extra lång, men det beror kanske på att jag åkte till Växjö och hälsade på F i torsdags. Är van vid att bara ses över helgen, så nu har vi verkligen fått mycket kvalitétstid ihop. Det var trevligt i Växjö. Vi gick i stan lite och så fick vi gå runt och se hur det såg ut i skolan. Riktigt kul! F handlade enmassa vårkläder men jag har redan shoppat mycket nog så jag köpte enmassa godsaker inne i en väldigt trevlig lite butik. Köpte smaksatt wokolja, balsamvinäger med daddelsmak, minigrissinis, pesto och funduchoklad. Får avnjuta detta nästa söndag då det är alla hjärtans dag och det passar utmärkt att lyxa till det lite extra.

Annars har det varit en ganska lugn helg. I fredags satt vi hemma framför tv:n och åt god mat och massvis med godis. Igårkväll var vi ett gäng hemma hos en av F:s bästa vänner. Vi kollade melodifestivalen, spelade spel, tjötade, åt thailmat och drack vin. Mycket trevlig kväll!

Idag blir det slappesöndag. Ska hem till päronen lite senare och hälsa på. Nu ska jag kila iväg till gymmet och svettas lite.

See you later aligator!

SNOWOW!

En sak är säker, här har snöat frenetiskt i ett dygn. Det är totalt översnöat överallt och man ser knappt vilka ting som är var. Igår när jag skulle iväg till jazzdansen fick jag först borsta fram min bil som man blivit helvit och några decimeter högre än vad den ska. När jag väl borstat bort all snö var det dags att skotta fram den, annars skulle jag aldrig kunnat backa ut från parkeringsplatsen. Det var inte alls trevligt att vara ute på vägarna igårkväll. Jag körde i 20 km/h genom stan och vägarna var fulla av vallar, vilket gjorde det svårt att svänga. Detvar nästan som att köra farfarsbilarna på liseberg då man inte behöver svänga själv utan att bilen gör det istället. ej fy det var obehagligt. När jag väl var hemma hade det snöat ännu mer vilket gjorde det svårt för mig att parkera igen, så jag fick ta sats.

Är mest orolig för hur det ska bli imorgon då tanken är att jag ska bege mig iväg till växjö och hälsa på F. Får helt enkelt vänta och se hur det blir, för fortsätter det snöa får jag nog tänka om. Lite synd med tanke på att det fungerade så bra just dessa dagar, och så har jag aldrig vart där. Men men, i värsta fall kommer det väl fler tillfällen.

Hade tänkt åka iväg och träna nu, men måste nog kika på hur bilen ser ut först. För är den insnöad så kanske det inte är värt det. Har ätit en stadig frukost så jag känner mig fit for fight. Dock lite stel efter gårdagens danspass som var stenhårt. Kanske för att vi bara var nio st som hade möjlighet att pallra oss dit i ovädret. Men det var det värt! =) Ja, jazzdansen är det bästa just nu!

I eftermiddag blir det plugg med Helena. Förhoppningsvis får vi ihop våra intervjufrågor. Fick vårt PM godkännt igår så nu är det bara att tuta och köra.

CIAO!!