Ahah det ligger i luften...

..nånting är på gång...
Ja, det kan man verkligen säga. Känner mig lite konstig. Har haft kraftig huvudvärk all day long och känner mig disträ. Inte min typ av dag helt enkelt.

Var i stan och mellandagsreashoppade lite med mamma vilket var trevligt. Köpte med oss semlor hem...mmm, det var gott! Sen har jag bara haft en lugn hemmakväll med mami och papi. F har vart i gbg hela dagen och kollat hockey. Känns inte alls kul att sova ensam. Har blivit så van vid att ha nån jämte när man sover. Mycket trevligare att vakna ihop med någon, än själv.

Igår var jag och min fina Sara på hennes jobb på Björn Borg och hade inventering/sortering/städning/röjning av deras lager. MY GOD vad jag avundas hennes jobb med alla dessa snygga skor omkring sig. Fatta att jag hade att göra när jag gick igenom varenda låda;p Ja, det var skoj...hade skitkul faktiskt! Sara hade hand om papper/avprickning och uppstyrning medan jag klättra runt bland pallar och byggställningar och flytta kartoner. ATT jag fått armmuskler som heter duga är inget att hyckla med. Det var tungt och jobbigt men samtidigt kul att få jobba med kroppen. Dessutom älskar jag höga höjder så jag njöt av att hoppa omkring på de skrangliga pallarna högt uppe i luften. Dessvärre var det otroligt lätt att trampa snett och ramla ner i betonggolvet, men det hände aldrig, som tur var! Som belöning för hårt jobb fick jag plocka med mig några pjucks hem. Det var som himmelrinket och nu har jag världens snyggaste skor=)

Gårdagskvällen bestod av middagsbjudning. Jag och F hade bjudit hem lite folk på middag, älg/festaost biffar med ugnsgratinerade rotfrukter toppad med färsk timjan, kryddig bearnaisås och en hel drös rödvin till detta. Efterrätten bestod av vitchokladpanacotta med jordgubbar. Mmmm. Dessvärre kom gästerna tidigare än beräknat och jag kom hem senare från BB än beräknat så snälla F fixade maten som var kvar att fixa...typ allt utan panacottan. Han är grym i köket min man...Hell yeah!
Hade en trevlig kväll i gott sällskap med god mat.

Imorgon är det nytt år. Kan det vara därför jag är lite konstig i kroppen?
Det kommer bli ett hejdundrande år, det vet jag, men samtidigt är det ovisshetens år. Jag har inte en jä_la aning om vad som händer efter den 29 maj. Det är då jag är färdigutbildad dramapedagog. What to do? Ska bli enormt spännande. Jag kan inte annat än att hålla tummarna!

Nu ska jag kila iväg och krypa ner ensam i min stora kalla säng. Har redan sovit några timmar idag p.g.a huvudvärken, men hoppas kunna somna iallafall.

Ciao Ciao Italia...


Farligt gott.
Vår panacotta serverades i stora coctailglas
och inte i sånna här små snappsglas. Här ska det inte snålas inte...

Hejja Falkenberg och Team Wells!

Imponerande att Falkenberg är med i körslaget!
Ännu mer imponerande är det att just Falkenberg i gårdagens program av körslaget tog hem de flesta rösterna.
Man kan ju inte annat än att vara stolt som en tupp!
Dessutom är det kul att se enmassa bekanta ansikten i tv-rutan. Man blir lite mer rakryggad då!;)

Ikväll blir med middag hemma med familjen och svägerskan.
Förresten ska jag bli faster=) Världens stoltaste! Ohh vad jag längtar!!!

Var ute och gick innan jag och F. Otroligt kallt är det, fyfabian!
Ändå är det bara nollgradigt, I Storvik (gävle) var det flera minus och ändå frös jag inte så.
Fy för denna kalla,blöta västkustkyla.

Har haft en produktiv efttermiddag och skrivit min andra praktikrapport. Har bara en sida kvar och den kommer gå av bara farten men just nu måste jag ha en paus.



Falkenberg, Team Wells

Slappfis

Jag har verkligen tagit mig friheten till att vara en riktig slappfis dessa dagar efter jul. Har inte gjort många knop. Det kan verkligen vara skönt att ha sånna dagar ibland, men det värsta är att jag inte blir av med mig energi. Så detta resluterade i att jag inte kunde somna inatt. F som var uppe tidigt igårmorse för att jaga somnade som en stock direkt när han la huvudet på kudden, men jag låg bara och vände och vred på mig. Så jag togpå mig F:s stora morgonrock, kröp upp i soffan och tittade på reprisen av stjärnor på slotten och sen var det ett par avsnitt av scrubs. Efter ett par timmar kunde jag tillslut somna, men då var klockan nästan tre. Det är inte så bra. Så idag ska jag försöka göra av med enegin. Vi ska nog ut och gå en promenad nu. Behöver frisk luft, för det har inte blivit mkt av den varan de senaste dygnen. Har mest legat i soffan och slappat.
Igårkväll kollade vi på körslaget och tillagade en julskinka=) Mmmm. Så det blev en god frukost.

Juldagskvällen var mer än lyckad. Började med "vip-fest" på affes med mat, dryck och trevligt sällskap. Sen pendlade jag mellan grand och affes. Var galet mkt folk på grand, så det var skönt att kunna smita ner till affes. Träffade enmassa folk jag inte sett på länge så det var skoj=)

Nu ska jag hoppa in i duschen, sen blir det promenix!
Ciao!


God Jul!

Då var det julafton då!

Dagen började med att klockan ringde 09.30. Första gången jag har ställt klockan en julafton...det är inte längre som förr. Åt en skinkmacka och gjorde mig iordning innna det var dags för att hälsa på mormor. Fikade, mös och öppnade lite julklappar där. Fick välbehövda pengar av mormor! =)

Sen åkte vi hem och hade julklappsutdelning med familjen här. Jag fick ett Tomas Sabo armband och två berlocker och en knallrosa I-pod. Gissa om jag är glad=) Wiiieeee... Så nu ligger den och laddar. Kommer ha mycket att pyssla med imorgon om jag känner mig själv rätt!

Åt julmat och drack snaps och sen var det dags för Kalle Anka och självklart somnade nästan hela familjen framför tv:n. Mmmmm. Har legat och slumrat även en bit in på "Kan du vissla Johanna", vilken är en av mina julfavoriter på tv. Och så har man ju träffat Per Oscarsson in real life..;p

Kl. 18.00 far vi iväg till frabror+fru+kusiner+kusinbarn och enmassa så då blir det julfirande som heter duga. Ska ha julklappslekar och gissar på att det blir mycket bus med Emma och Teo, mina små smultronfisar.;p

Fick julklapp av Fredrik igår = weekend i Sthlm inkl. två nätters övernattning och en biljett till Bounce, en streetdanceshow. Kommer bli mäktigt! =)

Ha en fortsatt bra dag!
Julkramar!

SKÄMS på dig påve lilla!

SKÄMS gör jag över att självaste påven inte kan se alla människors lika värde. Det ska inte spela någon roll om du är transexuell, bisexuell, heterosexuell, homosexuell, ALLA har precis lika mycket värde, oavsett sexualitet. Vi är alla människor vare sig vi gillar tjejer eller killar. Tycker att det är sjukt att världen inte kommit längre och insett att det är på 2000-talet vi lever. Fy skäms på dig påven! Ryck upp dig, klipp dig och skaffa dig ett jobb!


 

Publicerad: 2008-12-23
Foto: reuters


Påven: Rädda världen från homosexualitet

Det är lika viktigt att rädda mänskligheten från homosexualitet som att rädda regnskogen.

Det anser påven, som framförde åsikten i årets jultal.

Nu rasar de kristna homosexuella mot uttalandet.

Påven Benedict XVI, 82, rör upp starka känslor med årets jultal.

Han beskriver homosexualitet som "förstörelse av Guds verk".

- Totalt oansvarigt och oacceptabelt, säger Rev Sharon Ferguson, ledare för den kristna homosexuella rörelsen, enligt Sky News.

- Det är sådana kommentarer som rättfärdigar homofobi.


Emot Guds vilja

Enligt påven måste människan respektera Guds skapelse och de förutsatta rollerna för män och kvinnor. Han förtydligade att traditionella äktenskap är det enda rätta och sa att homosexuella handlingar är emot Guds vilja.

I sitt tal sa påven att kyrkan förutom miljön även måste skydda människan mot att förstöra sig själv, rapporterar Daily Mail.

- Regnskogen förtjänar vårt skydd, men människan som varelse förtjänar inte mindre.


Transexuella

- När religiösa ledare gör den här typen av uttalanden känner anhängarna att deras aggressiva och våldsamma sätt är berättigat eftersom de utför Guds arbete genom att befria världen från dessa människor, säger Rev Ferguson till Sky News.

Påven fördömde även transsexuella i sitt tal.

- Det är inte människan som avgör vem som är man eller kvinna, utan Gud.


Me goes drunken rehab silvia

Skrev ett inlägg i eftermiddags men det har fortf. inte dykt upp här på min blogg, så jag vet inte om detta heller blir publicerat. Tänkte bara visa mig från min finaste sida...Hade showtime på skolan i onsdags och jag var drottning silvia i ny tappning. Nämligen den Silvia som smygsuper och är på rehab. Lookilooki...


Psst, ser ni flaskhalsen i morgonrocksfickan...

Då var det jul igen!

En händelserik vecka med allt vad det kan innebära.
Skulle åka hem med tåget från gävle till fbg i torsdagskväll men missade det p.g.a. en försenad buss. PANIK!
Fick köpt(!) en ny biljett och åka dagen efter istället.
Så man kan ju inte direkt påstå att min julledighet började bra...
Kom tillslut hem på fredag eftermiddag och kom knappt inanför dörren innan Sara och Gibson (hunden) kom och hälsade på! =)

Sedan har dagarna bara gått av farten. Har umgåtts mkt med Fredrik, vart och shoppat med Sara på Gekås, slagit in alla julklappar, vart i halmstad på shoppingrunda, vart på glöggfest, haft återträff med tjejerna från högstadietiden, festat med Elin på harrys m.m. Så det har varit full rulle.

Nu ska jag snart dra mig in till stan och låna om böcker som jag måste ha till uppsatsen. Sen ska jag hem till Fredriks familj och ha lite julfirande. Ikväll ska jag och F byta julklappar...ska bli riktigt spännande för det har visst målats upp en bild om julklappen som jags ka få. Hmmm...

Imorgon är det julafton med allt vad det innebär. Undrar vad jag får av tomten...
Kram


Energiöverskott ska bort

Jag vet inte vad som har hännt men plötsligt har jag blivit pepp på träningen igen. Har kommit igång riktigt bra här. Inte så svårt kanske när gymmet ligger 100 meter ifrån ytterdörren. Skulle egentligen gå ner och göra mig en kvällsmat innan men blev plötsligt medveten om att jag hade för mkt energi i kroppen för att slappa med. Så jag ila iväg till gymmet och cyklade 1,5 mil. Sen blev det lite andra övningar och lyftande av vikter innan det var dags att gå hem igen, efter en timmes träning. Tycker att jag är duktig som verkligen tagit tag i detta nu, och när man dessutom fått en personlig tränare som gett mig tips på hur jag kan förbättra min träning så är det plötsligt mycket roligare.

Nu har eftersvettningarna släppt och det är dags för en lång dusch.

Frida goes paket

Imorgon ska vi ha årets stora julshow på skolan. Självklart är man sugen på att hitta på nåt, men det får inte ta för mycket tid och inte heller bli för seriöst. Därför är det nu bestämt att jag ska vara drottning silvia i en dramaövning som avslutas i kaos. Jag kommer även vara med och inleda hela showen med att vara utklädd till ett stort paket och sjunga en paketsång med Sara, Frida och Malin. Så eftermiddagen har tillbringats i en mörk källare med papper, tejp, saxar och kartonger överallt. Tillslut blev mitt paket färdigt och det kommer hänga på mina höfter. Jag har däremot inte övat dans/sång med paketet på, så det kan nog hända lita av varje i stundens hetta.

Idag fick jag faktiskt läst en bit ur en skitbra bok om mobbning. Fick även gjort några utdrag ur texten, så kallade "citat", så min uppsats börjar bli lite mer matig.

På tal om mat gjorde jag pannkakor igår och det blev över några så dem ska snart ner i magen. Mmmm
Är ganska hungrig. Inte så konstigt kanske med tanke på att det under lunchen i skolan samtidigt var diktläsning av några tjejer från skrivarlinjen. Det handlade mycket om ond bråd död...typ, eller om depression, svarta hål, klaostrofobiska tankar, skrik, blod, tårar, ångest och desperata handlingar. Ja, det var fruktansvärt sjukt och jag satt precis jämte en högtalare. Mm, tack alla fina tankar för min matro. Svårt att svälja mat när man hör att någon skriker och gormar. Nej tacka vet jag solskenshistorier. Dessutom bestod dagens måltid av en färg och smak -lös grönsakssoppa.
Men brödet var gott!

Somewhat soft

Idag är min stora softadag! Jag gör inte många knop utan myser mest runt i mina mysbrallor. Det är skönt att ha sånnahär dagar ibland. Man behöver inte bry sig. Håret i en slapp toffs, ett par mysbrallor, en stor t-shirt, ett par ugg:s och gårdagens överblivna mascara på fransarna.

Just nu har vi uppsatsskrivande och det går sådär bra idag. Har istället skrivit alla fyra julkort som snart ska läggas på lådan. Sen bär det av till teatern där vi ska repa inför morgondagens showtime här på skolan. Jag ska antagligen göra en efterlängtad comeback som drottning silvia. Eller blir det en parodi på Britney när hon mådde som dåligast. Fick inspiration av en rosa peruk... Men vi får se.

Lunch

Efter lunch är det möte om den stora frågan klassen ska bestämma sig för. Tredje mötet gillt får man väl hoppas...
Sen har jag individuellt samtal med mina två huvudlärare Tomas och Gunilla. Får se vad dem har på hjärtat. Alltid kul tt se på sin utveckling från andras ögon.

Nu ska jag så smått börja läsa en bok om mobbning. Hinner nog med en liten bit innan det är dags för samling.
Hejsvej!


Fyfan vad jag är bra!

Ja det är jag faktiskt. Har suttit med min uppsats nu i flera timmar. Ja, i snart tre faktiskt. Har fått fixat till den med radavstånd och fyllt i lite förord m.m. så nu är det plötsligt 2 sidor längre, WOLLA! Har även skrivit ner min intervju, för hand så nu har jag 12 sidor intervju som ska sammanställas och läggas in i uppsatsen, så snart utökas den med ännu fler sidor! =) Men det ska jag nog inte göra idag. Måste ta en paus i allt uppsatseri. Måste vila, pausa. Har samtidigt haft lite konversationer på msn med fredrik, sara och lite annat löst folk;p Alltid kul att höra vad andra har för sig. Men nu vill man nästan bara hem och kramas. Men det blir ju så...

Dagen har varit bra. Har gått en timmes promenad som en del i den dagliga motionen. Ska inte träna idag, för jag kände att det blev för bra att träna både lördag och söndag. Hade inte så mycket ork igår och dessutom hade jag fortf. enormt ont i röven. Man får det av den där spinningscykeln. Så rumpan ska få vila ett litet tag. Ska träna imorgon, men då kanske(?) det blir simning, för vi har kvar ett par pluppar på vårt (mitt och sofias) badkort. Måste göra av med det innan året tar slut. Får göra det imorgon eller på onsdag.

Annars är allt bra. Jag mår bra och har motivation i kroppen! Jiiiihaaaa får se hur länge man kan rida på denna vågen!
Blöt puss!


Jag och Sofia rider på vågor i Noosa, Australien-08

Good Night

Dear little lullaby angel
Can you do a little favour, for me?
Please keep my baby out of danger
Comfort her with a simple melody

And sing Laladidadida
Take her to heaven with this lullaby
And sing Laladidadida
Kiss her good night
And sing Ladidadidadi
Baby goodbye

Watching her dream
Makes me wonder
Tell her 'bout the secrets
She ought to know
Show her the way over yonder
Bring her the colours of the rainbow

And sing Laladidadida
Take her to heaven with this lullaby
And sing Laladidadida
Kiss her good night
And sing Ladidadidadi
Baby goodbye

Dear little lullaby angel
Dancing on the milky way
Let me know
Will you take care of my baby?
Jupiter is calling
Can I let her go?

And sing Laladidadida
Take her to heaven with this lullaby
And sing Laladidadida
Kiss her good night
And sing Ladidadidadi
Baby goodbye


SlöSlaskigSunkSöndag

Ja det kan man verkligen kalla denna söndag. Och inte har jag fått nåt gjort heller. Suck...

Har slöat framför tv:n och sett Bonde söker fru reprisen. Sen gick jag och Jenny till gymmet och tränade en timma. Men jag orkade inte cykla mina 1,5 mil. Bara 1,0. Känner mig lite orkeslös och slö idag. Men det är ju söndag, och dessutom världens tråkigaste väder= Grått och mulet. Kl 14.00 började det skymma. Kl 15.30 var det kolsvart ute. Det är detta som är det sorgliga med att bo högre upp i landet. Dessutom är det mildare ute idag, bara -2 grader. Igår var det -14.

Ikväll blir det nog mys i allrummet. Ska se Wallander och gluffsa popcorn ör min tanke. Imorgon börjar vi kl 13.30 så det blir sovmorgon!=)
Nu ska jag hoppa in i duschen, eftersvettningarna är över!

Tschüss!


Ett foto från gårdagen!

Om fyra dagar...

Detta blogginlägg skrevs kvart i elva i förmiddags, men blev inte publicerat p.g.a. krångel, men nu fixar jag det.
* * * * * * * * *
God Morgon!
Hoppas ni har sovit gott! Själv vaknade jag för en timma sedan. Har suttit med användarhandboken till min mobil oh försökt reda ut hur allt fungerar, men jag är inget vidare på att läsa mig till saker. Tänkte lägga in lite musik på mobilen nu, för mina ringsignaler är otroligt hardcore. Känns bra att ha en mobil som fungerar även om man slä'nger den lite lätt på sängen eller har den i väskan en kylig dag.

Nu ska jag snart ner och äta frukost. Sen blir det väl till att plugga lite hade jag tänkt. Ska nog bege mig iväg till gymmet och träna lite med. Alltid skönt att få svettas lite och få fart på endorfinet.

Känner mig söndagsslö och seg. Vill att det ska bli jul. Om fyra dagar kommer jag hem igen och det ska bli jätteskönt. Har vart ganska intensivt här, även om helgen varit lugnare är någonsin. Jag längtar inte hem, jag trivs här, men jag har ändå en känsla som drar mig hemmåt. Har ett långt jullov på 24 dagar och det är lyx! Ska njuta av dagarna hemma, men vill samtidigt inte åka ifrån all snö. Se så fint här är!

Krams


Sankta Lucia

Jaha, då var det luciadagen idag. Man märker inte av det lika tydligt när det är en helgdag. Knepigt.

Dagen har tilbringats i Gävle där det var julshopping. Dessvärre blev det inte så många julklappar inhandlade till mina nära och kära, utan fler åt mig. Jag kom hem med både krämer, spraybalsam, en klänningmoch en ny mobiltelefon. Ja, jag var tvungen, för min fungerar verkligen inte som den ska längre. Den stänger av sig när den vill, tål inga stötar och hatar vinterkylan. Så...ja, det var dags. Dessutom hade mitt abbonemang gått ut, så jag förnyade det och fick på köpet (nästan) en sprillans ny mobil. Den är lila och har jätteskojiga ramar som man kan trixa med när man tar kort. Ja, det är vad vi hållit på med de senaste timmarna hehe. typ...
Åkte till Ikea på väge hem från Gävle och inhandlade lite brahagrejer. T.ex. speglar, grenuttag och en jättefin julslinga med snöbollsimitation. Har hängt den längs med gardinen och är het frälst, mmm, stämningsfullt!

När vi kom hem stack jag och träna = 1,5 mil på cykel + lite annat. Sen blev det kvällsmat, bakning och slötittande på tv ihop med Jeny, Sofia och Frida. Nu blir det sängen. Är görtrött! ;p

Pusspuss

Grymt jobbat Kevin!

Ja, det blev som vi allra redan visste Kevin som tog hem årets idolvinst och det med självklarhet. Han var den värdiga vinnaren och den som vart bäst rakt igenom hela idolsäsongen.

Kvällen har varit till belåtenhet med apgod mat och mycket skratt! Dessutom bjöd Jenny på ett entertainerinslag där hon eldade på teaterbomull så det blev en låga i hennes hand. Ashäftigt. Jag blev som ett barn på julafton.
Nu slötittar vi på nån konstig film. Blir nog sängen snart. Ska sova tills jag vaknar, äta en stor frukost och kila iväg till gymmet sen. Måste komma igång med träningen.

Pusshej!


Mysmysmys

Ikväll blir det myskväll med Sofia, Jenny och Frida B. Ska först laga en god middag bestående av pasta med mögelostsås och bacon. Sen blir det idol, godis och mys!

Dagen har ägnats till mycket. Först hade vi skola, sen var det luciafirande i matsalen med världens coolaste luciatåg och sen skola igen och sne slutad vi kl 12. Efter det avnjöts en god lunch i trevligt sällskap och sen har tillbringat eftermiddagen åt att fynda på h&m shop online sida. Beställde hem både jacka, skor och några tröjor och summan av kardemumman blev inte mer än 500 kr. Kul att fynda. =)

Sen åkte hela galna släkten (jag, sofia, jenny, frida och daniel) in till sandviken för att köpa lite gott och handla lite hemtrvliga ateraljer.

Nu ska jag kila ner och hjälpa till med kvällsmåltiden!
På återseende!

Sov gott Lasse!

Ett sista farväl.
Idag var det begravning för Lasse.
Kunde inte var med, känns tråkigt, men det är som det är.
Det var fint att få träffat dig och börja lära känna dig.
Jag hoppas du har det bra nu, utan smärtor, utan cancer.
Bara lugn och ro.

Sov gott!


Länka

Hej alla fina och glada snögubbar!
Har just nu uppsatssamtal och uppsatsarbete, så jag passar på att sitta här, för jag vet inte riktigt vad jag ska göra. Ska träffa min handledare lö12.00, så då får vi väl se vad hon säger.
Länkar här en jultävling som min vän Charlotta har på hennes blogg www.charlottaz.blogg.se/dolce
Kika gärna in där och delta i tävlingen, men se till att inte vinna, för det vill jag, muahaha. ;)
Puss


Charlottas JULTÄVLING

Onsdag 10:e december,

Såhär i juletider med bara 2 veckor kvar till självaste julafton tänkte jag ha en liten tävling här i min blogg. Det man kan vinna är ett armband från Disney Couture (det som syns nedan på bilden)



Sova!

Ettorna bjöd oss på en hejdundrande rolig och mysig kväll i dramahuset innehållande magnifikt skådespeleri, kamratstödjarutdelning, glögg, godis och livemusik. Inte alla dagar man blir såhär bortskämd. Inte nog med avslutades kvällen med en massage av snälla Daniel. Otroligt skönt. Kom hem och satte mig i soffan  jämte Jenny och Sofia. Hade några djupa, intressanta diskusioner innan jag kilade upp på rummet, för att sova, för att jag var trött. Men vad gör jag? Jo, jag sätter mig vid datorn och fixar och grejar. Bokar lite tågbiljetter, skriver på facebook. Suck. Det är helt galet vad tiden går fort framför datorn.
Men nu är det dags för tandborstning och nedstopning under baotatäcket.
Natti!

ps. idag har jag köpt nya heta grejer av min klasskompis theresa som är designer. Hon gör ascoola grejer av konstiga saker. Ska lägga upp bilder en annan dag. ds


Shoppingmeckat Gekås i Ullared -Verkligheten

Här kommer en skön historia om hur det är på mitt feriejobb. Min kära vän och kollega Pontus skrev detta inlägg på sin blogg och jag kunde inte låta bli att klistra in det här (efter ett godkännande av honom såklart).
Så varsågoda, läs och njut...

Gekås!

Som en hårt arbetade kille på Gekås i Ullared får man va med om allt och ingenting, i våran affär är det oftast djunglens lag som gäller. Det viktigaste när du besöker gekås är oftast att alltid ha minst en väninna med dig eller din mamma. Ni ska ha en vagn var och minst 2 korgar under vagnen som ni kan fylla med grejer. Ha gärna med era barn också, dom tycker det är så skoj att gå runt i 5 timmar och handla. Om barnet fortfarande bär blöja så byt gärna blöjan var som helst och lägg den sen nånstans där ingen ser den, gärna intryckt mellan massa lådor så den ligger där och luktar hela dagen. Om era barn dessutom skriker så ge dom något att hålla i, gärna en shampoo flaska som dom kan tappa i golvet så den går sönder och sen smeta ut allt shampoo över golvet så att vi i personalen sen får torka upp det. Om du dessutom är trött på ditt barn så se till att det somnar i vagnen sen ställer du vagnen nånstans medans du går och handlar, sen när barnet vaknar och skriker så är du långt borta och istället får vi som jobbar där stå i 20 minuter med barnet och vänta på att dom ska ropa ut i högtalaren att mamman/pappan måste komma till vagnen. Samtidigt som barnet ligger i vagnen så behöver du ju inte tänka på att någon tar fel vagn och råkar slänga i saker på ditt barn som sover. Dessutom gör det absolut inget om du sätter ditt 10 månader gamla barn på golvet medans du kollar på något och råckar sedan glömma av barnet och gå i väg, sedan hittar någon av oss i personalen barnet och får gå runt med i 10 minuter innan det kommer en kille springades och letar efter barnet! Om du dessutom blir törstig när du går inne i affären så ta gärna en flaska nånstans bara och drick upp innehållet och säg att du ska betala den senare medans du i själva verket lägger ifrån dig den på väg mot kassan, och om du inte har mod nog till detta så köp gärna en dricka i något av våra fik och gå runt med och när du blir tillstöt så tappar du glaset och spiller ut allt över golvet. Efter ett antal timmar handlande och ni är på väg mot kassorna, ställ er gärna då mitt i en gång och kolla igenom allt ni handlat med eran vännina för att bestämma vilka grejer ni ska ha och vilka inte, sen när ni väll bestämt er lägg gärna allt ni inte ska ha på en hög och låt det sen ligga kvar så är det säkert någon annan som tar undan det. Så glöm inte att vara så förjävliga det bara går så fort du kommer innanför gränsen till Ullared.
http://www.erikssonpontus.blogg.se/


Självaste VD:n Boris Lennerhov utanför affären

What to do?

Är helt slut i huvudet. Hade klassråd i över två timmar och jag var sekreterare...hade en hel del att skriva. Nu har jag gjort mitt för resten av detta läsår känner jag. Aldrig mer skreterare i två och en halv timma.

Annars har dagen vart...bra..
Började kl 9.00 imorse med friskvård, nåt som är obligatoriskt och ingår i vår utbildning. Då måste man röra på sig, så jag cyklade på gymmet en och en halv mil och sen styrketränade jag. Riktigt skönt att komma igång så tidigt på morgonen. Man får en skön energi efteråt.
Hade min praktikredovisning sen där jag mest bara babblade på om allt och ingenting. Gillar inte dessa redovisningar. GAH!

Sen hade vi klassråd efter maten fram tills slutet. Ikväll är vi bortbjudna till ettorna kl. 18.00. Undrar vad dem ska hitta på. Ska nog(!) bli kul att hitta på nåt ihop med dem, fast samtidigt är jag så slö just nu. Men det kanske får igång mig. Borde skriva på min upsats med, för jag ska ha handledning i den imorgon med Nina. Puhu... Men det får nog vänta. Tiden går...

Ska snart bege mig ner till köket och fixa lite kvällsmat innan det är dags att bege sig iväg.

TjingTjong!

"Tänk dig för två gånger och gör som du först tänkte"

Bedtime

Jaha, så var denna dagen också snart avklarad. Nej, skämt å sido så går tiden för fort för att slösas bort. För det är inte länge man lever om man tänker på hur länge man ska vara död. Ellerhur?!?

Har haft en kanonmysig kväll här i nya lyan. Jag, Sofia och Jenny (som är de enda tre från klassen som bor i samma hus. Det bor även fyra andra här, fast från andra klasser) bestämde oss för att göra en klinisk operation av kök och allrum. Man vill ju bo fräscht och det var allt annat är fräscht när vi kom hit. Så det var spraymedel, skursvampar, trasor och mycket slit men nu glänser det som värsta ajax-reklamen och det luktar ljuvligt. Vi städade även iordning och höjde mysfaktorn med levande ljus överallt och lite pynt. Så grabbarna fick sig nog en smärre chock. Men dem tog av sig skorna iallafall, hehe. Sen lagade vi en ljuvlig middag bestående av tagliatelle (pasta) med laxsås innehållande creme frische franska örter, salt peppar och färsk spenat. Superbt! Hade lite plats kvar i magen så fick lärt mig äta vinägerchips med. Onödigt, men inte alls så tokigt. Känns kanon att bo ihop med dessa tjejer, för jag vet att vi kommer ha det toppen ihop, om ingen annan lägger krokben. Och det är ju inte omöjligt. Men jag ska ta mig sjutton försöka härda så länge jag kan. Vem vet, det kanske inte blir så farligt som jag har tänkt mig.

God Natt!

ps. Dr house är inte så pjåkig han heller. Fick upp ögonen för serien idag när Jenny "tvingade" mig att se. Dessvärre var det nog säsongsavslutning. Typiskt!.ds


Dr House himself

Love for all

Är djupt imponerad och tacksam över att Björn Borg vågat ta ställning i vad dem tycker om homosexuellt partnerskap. Häftigt att våga sända en reklam på tv som jag tror (!) väcker stor uppståndelse bland den svenska helylle befolkningen. Det rycker extra i mungiporna att den dessutom är politiskt brännhet. Och så är den dessutom otroligt vacker! Kolla in den på: http://www.youtube.com/watch?v=JX4ug55rh5U

Anars så gör jag inte mpnga knop. Slutade skolan för drygt en halvtimme sedan. Har redovisningar om praktiken vilket tar sin lilla tid. Jag ska ha min imorgon. Vet inte vad jag ska säga eller göra, men det löser sig alltid. Bara jag inte blir nervös och pladdrig. Har råkat bli så ibland när man ska stå in för klassen. Får lite prestationsångest när det gäller klassen för alla är så grymma på det dem gör.

Oj nu kom Sofia och Jenny här så vi ska dra till byn och handla. IKväll blir det först röjning av sunkköket och sen blir det mys med tjejerna.

Pusshej

Tomten, jag önskar mig...

Snälla, snälla tomten...jag önskar mig...
En i-pod mest av allt. Speciellt denna snygga i rosa!



Amen

Det är visst nån som är tillbaka...

Jaha, då har man landat igen på den norra sidan av Sverige. Begav mig iväg strax efter kl.6 imorse och kom fram 14.00. Som tur var så sov jag nästan hela resan, så den gick smärtfritt. Lektionen hade redan börjat när jag väl kom fram hit så jag skyndade mig in och så var det full rulle. Slutade skolan kl.17.00 och begav mig "hemmåt" till min nya lya. Så hela eftermiddagen/kvällen har gått åt till att göra det fint här. Hade kvar det mesta i ett förråd så jag behövde inte släpa med mig enmassa prylar och sånt vilket var skönt. Så nu är jag klar med allt. Har tännt enmassa ljus i hela rummet och ätit lite kvällsmat. Ska snart krypa ner i den minimala sängen. Är inte längre van vid "90"-sängar. Var i byn och handlade lite mat innan. Passade också på att köpa en blomma vilket piggar upp här.

Annars är jag sådär nöjd med huset här. Jag, Sofia och Jenny från klassen bor här, men i andra uppgången bor det fyra grabbar som inte alls är så skötsamma och hänsynsfulla, så det kommer nog bli att bita i. Just nu är det dessutom några läkarstudenter som bor våningen under oss i uthyrningsrummen och hon som har rummet under mig går i högklackat och är antagligen rastlös för det låter ständigt av hennes fotsteg. Orka! Nej, jag vet inte om det finns energi till att ta tag i problemen här. Jag tror jag väntar, sköter mig själv och skiter i alla andra, så får vi väl se hur länge jag står ut. Inte för att jag är den som gnäller på alla andra, men det finns gränser för vad som är ok och inte. Speciellt när man bor ihop och har kök ihop.

Ne, nu ska jag sussa!
Puss

You Can't Steal My Love

Ännu en ny favoritlåt av Mando Diao "You can´t steal my love". Otroligt vad bandet levererar. Blir bara mer och mer säker på att jag verkligen gillar deras musik. Lyssnar på låt efter låt och bara älskar det!

Har precis kommit hem efter en lång dag på jobbet. Jobbade på julavdelningen idag tillsammans med Pontus och Simon vilket var riktigt roligt. Kan inte annat än att säga att jag har underbara jobbarkompisar. Har alltid så kul på jobbet! Blir samma gäng imorgon så då blir det rock´n´roll igen, hehe. Trodde vi skulle ha jättemycket att göra idag men det var faktiskt ganska lugnt. Eller, ja vi hann med att fylla på iallafall, och så är det ju inte alltid...

Ska snart äta god mat, sen blir det en slapp kväll i soffan med mamma och pappa. Kommer nog somna tidigt.
Imorgon är det jobb igen och förhoppningsvis(!) sista dagen på gekås. Kanske kommer tillbaka till sommaren, men sen får det nog vara bra!

Hej hej!

Sovmorgon!

Ohhjaa, vad jaghar fått ta igen alla dessa tidiga mornar.
Gick och la mig igår redan vid tio och vaknade självklart vid åtta i morse. Men icke att jag skulle gå upp då inte. Nehe, jag "tvingade" ner mig i sängen igen och tillslut somnade jag  faktiskt! =)
Vaknade 10.30 av att mamma väckte mig. Otroligt skönt. Har sovit i tolv timmar och känner mig ultrautvilad. Det var nog vad jag behövde. Ska jobba hela helgen så då blir det inte så mycket sömn. Sen bär det av mot Storvik (gävle) tidigt måndag morgon. Ska bli underbart att få mitt eget krypin igen. Och att få träffa Sofia....och de andra också såklart!

Nu ska jag snart åka till kliterbadet och simma mina 1000 meter. Sen ska jag hälsa på mormor innan det är dags för uppsatsskrivande. Ikväll blir det mys, ARN och god mat med F.

Hej så länge!

Sista praktikdagen, ever?

Jaha, då var mina fjorton veckors praktik över.
Tänk att tiden har gått så fort.
Fast samtidigt så har det hännt förskräckligt mycket under tiden jag vart här på västkusten i min hometown.

Hela min praktikperiod avslutades med en fika med Patrik (min handledare för praktikperiod no.2). Vi pratade kring mitt ledarskap och jag fick mycket att ta med mig på vägen. Och vägen är lång. För oss dramapedagoger innebär inte avslutade studier att vi är klara dramapedagoger, nej tvärtom. Vårt yrke är ständigt i rotation med tanke på att vi jobbar med människor och grupper. Vi har våra verktyg men man kan aldrig vara säker på hur man ska använda dem. I vissa grupper fungerar allt toppen från dag ett medan man i andra grupper måste arbeta helt annorlunda, och hitta nya vägar som man själv aldrig utforskat. Det är därför jag har världens bästa yrke där man själv ständigt utvecklas och får människor att utvecklas både personligt men också som medmänniskor.

Nu den sista veckan har jag nästan haft alla lektioner helt själv. Även lagt planering för alla vilket inte alltid är det lättaste. Men man kommer in i det. Tillslut lossnar det. Idag har jag haft fyra klasser med 18-22 barn per klass. Det är ganska maffigt ska ni veta. Det finns ju alltid en och annan liten spjuver i klassen som är mästare på att ordna kaos i rummet. Ofta är denna inte medveten över vad hon/han gör så därför är det också svårt att vara hård. Men det har gått bra.

Första lektionen gick käpprätt åt H. Kl.08.00 på morgonen, jag var fortf. en smula seg och barnen överhypade...dessutom kunde dem inte hantera lyckan över att få göra enmassa nya spännande övningar med mig som ledare. Ja, så det spåra ur...fast vi snackade om det och det kändes ok. Sen gick det bara bra resten av dagen. Hade några olika pass och även varianter på f.d. pass som jag testade. Har en grupp som det har vart mycket problem med och jag skulle göra några övningar med dem som jag vet kan vara svåra att hantera när man har lite för stor mun och för mycket spring i benen. Men det gick kanonbra!

Måste berätta en rolig grej...
Igår hade jag en grupp med sjuåringar ochs å gjorde vi en lek som jag kallar "klisterleken". Leken innebär att alla barn får "klister" (osynligt) på sina händer och att dem klistras fast på olika saker som jag säger...t.e.x "Händerna klistras fast på någonting rött, eller varmt, eller kallt, eller hårt, eller....ja, ni förstår. Iallafall så gjord ejag den leken igår och sa att händerna klistras fast på någonting mjukt. Då sa en kille: -"Jag vet någonting på dig som är jättemjukt" och på en sekund hade han lagt sina händer på mina bröst. Jag, min handledare och deras lärare kunde inte riktigt hålla oss men jag sa med skrattet i magen att min mage var mjuk också, så flyttade jag ner hans händer, hehe.Otroligt roligt tycker jag. Han hade ju rätt.

Känns skittrisst att avsluta praktiken nu men det är ju som det är. På måndag bär det av till Storvik igen då jag ska få flytta in i en ny lägenhet. Känns bra. Jag vill ju ha mitt eget och det har jag ju där.

Nu ska jag lägga mig i soffan och slappa. Är trött och kommer somna som en stock såfort det är dags för sängen.
Ciao!


Visst är barn alltid underbara?!


Känn ingen sorg för mig Göteborg...

För en timma sedan kom jag hem från en heldagsvistelse i göteborg.
Hade intervju med en tjej på friens som ska användas i min uppsats. Hann även med lite shopping och middag hemma hos vännen Marta (och Magnus). Var jättemysigt att få träffa henne igen, på tok för sällan den senaste tiden!
Är just nu helt slut och längtar bara efter att få krypa ner i min sköna säng.
Inatt har jag nog haft lite feber för jag har varit jättevarm. Vaknade imorse och var dyngsur över hela kroppen. Läskigt och inte alls speciellt trevligt.
Hade en fin helg tillsammans med F. Fick julfixat i hans lägenhet och gått på julskyltningen i stan. Alltid lite extra mysigt. Börjar få lite jul-känsla nu. Imorgon är det dags för praktik, sista veckan. Måste planera två pass tills dess. Tror jag har koll men är så trött just nu att allt bara surrar omkring i ett enda stort virrvarr i skallen.
Med de orden avslutar jag dagens inlägg.
God Natt!