Börjar det bli på riktigt nu?

Jag har vart aptrött hela kvällen. Har legat och halvsovit i soffan medan F har kollat på all sport som han kommit över. Jag satt och gjorde pärlplattor innan, kanske var det den koncentrationsstunden som gjorde mig alldeles mör, vem vet. Eller så beror det på att det hännt nåt knepigt inatt.
Jag vaknade av att jag låg på F sida av sängen. Vi la oss igår som vanligt på våra "vanliga sidor" men jag vaknde på fel sida. Hur kan detta ha gått till utan att någon av oss har vaknat? F har klurat på enmassa teorier under dagen. Antingen tror han att han har gått i sömnen, eller så har jag rullat runt och förbi honom på nåt knepigt sätt. Verkar fruktansvärt invecklat. Hujeda mig om det händer inatt igen, då blir jag orolig.

Iallafall har jag vart trött ikväll, men var tvungen att vakna till lagom till Idol. Är glad över att Viktoria åkte ut igår. Hon är den som jag tycker minst om bland tjejerna. Jag vet inte riktigt vad jag tycker om kvällens tävlande, men det var inte så många "halleluja moments". Hoppas på förbättring. Annars kunde jag gjort det bättre själv...;p

Har suttit och planerat morgondagens lektion som jag ska ha med treorna i idolpauserna. Gick jättebra och snabbt! Jag har verkligen kommit in i planeringstakterna känns det som. Inte alls svårt att lägga upp pass längre. Bara man tänker igenom vad gruppen behöver så är det lätt som en plätt.
Det känns som att det börjar bli på riktigt nu.
Och det känns också som att jag är riktigt kär, så kär att jag nästan spricker. Och så är jag lite galen med, men det hör väl till! =)

myspace glitter

Tillbaka

Nu är jag tillbaka här igen. Har varken haft tid eller ork för att lägga ner tid på att fixa ett blogginlägg.
Med mig är allt bra! Helgen i Lund var wonderfull! Jag och F åkte ner till Lund fredag eftermiddag. Vi kom fram strax efter fyra, checkade in på hotellet, stoppade i oss lite  mat och begav oss iväg till Olympen där Jason Mraz konserten skulle hållas. Vi visste inte var det låg, var vi var, inte ens om det var inomhus/utomhus konsert. Tillslut fick vi kontakt med en snäll pocketshopsnubbe som hjälpte oss med väg/bussar och så kom vi tillslut fram till Olympen, som för övrigt var en gymnastiksal, hehe. Det var ett förband, en tjej med gitarr och piano, och sen var det Jasons tur. Heeeeelt fantastiskt bra! Jag blev såld. Han var en grymt bra publikfriare och han bjöd på sig själv i mängder. Publiken var på topp och alla jublade/sjöng om vartannat. Ja, det var bra drag! Efter konserten var vi lyriska och bestämde oss för att ta oss ner på stan för att ta en öl. Hittade ett mysigt hak med liveband där vi satt och fick lugnat våra nerver.
Lördagen tillbringade vi i Lund stad där vi gjorde lite shopping och njöt av det fina vädret. Hade en kanonhelg helt enkelt!

I söndags jobbade jag vilket gick bra! Alltid kul att träffa jobbarkompisarna igen!
Annars rullar det på som vanligt. Jag är på gymnasiet och jobbar och trivs som fisken i vattnet. Känns skittrisst att sluta där om en och en halv vecka! Men sånt är livet! Jag har iallafall haft en kanonpraktik och är nöjdare än nöjdast!

Ciao!

Time for Jason!

Sitter och väntar på att Fredrik ska komma hem från jobbet. Såfort han kommer hem så drar vi iväg till Lund! Ska se Jason Mraz där ikväll och så ska vi bo på hotell en natt för att sedan ha en mysig dag i staden imorgon! =) Ska bli jättekul att få komma iväg och se andra vyer! Känns lyxigt att bo på hotel med, inte varje dag. Ser fram emot frukosten imorgon, den brukar inte vara så dålig på hotel!

Tvättade min bil i nästan 3 timmar igår, både invändigt och utvändigt, så det skiner som aldrig förr. Känns som att åka i en ny bil. Tog två år för mig att få tummen ur och fixa det där på egen hand...dåligt, men nu vet jag hur man gör. Såklart fick pappa hjälpa mig med det.

Var precis i stan och luncha med mamma och pappa,  blev dagens på bratt! Det skulle vara snitzel men den var slut, typiskt nog. Så det fick bli nån fläsknoisette, inte helt fel det heller. Bättre än väntat!

Ciao!


Jason Mraz


Whoopa Whoopa!

Egentligen har jag ingen tid till att blogga men ibland känner jag att jag måste skriva av mig och hålla bloggen uppdaterad.
Idag har jag vart i skolan och jobbat. Det har varit en bra dag, men jag är dessvärre trött och yr vilket jag tror beror på min förkyldning. Men den börjar släppa nu och jag börjar få tillbaka min energi. =)

Igår var min lärare Tomas från västerberg, gävle på besök hos mig och ville se hur det går för mig. Jag hade ett pass med teatertreorna som han fick obsevera och sen hade vi ett tvåtimmars samtal om mitt ledarskap, osv. Det var väldigt roligt att höra vad han tyckte och jag blev otroligt smickrad och glad...resten får ni lista ut själva! =)
Han var bara hos mig över dagen sen skjutsade jag honom till tåget igen på eftermiddagen. Trodde att det skulle kännas nervöst att ha en obsevatör där men nej, det var bara roligt! Jag var nog inte alls nervös och eleverna skötte sig exemplariskt!

Annars rullar det på...dagarna tillbringas i skolan och kvällarna hemma hos F i soffan framför tvn. Vi har både kommit in i en "trött tidigt på kvällarna" -period vi´lket innebär att vi går och lägger oss otroligt tidigt, mot vad jag är van vid. Jag känner mig utvilad när jag vaknar, så antagligen är det väl bra antar jag!

Nu ska jag gå hem med min punkterade cykel och fjäska med pappa om att han ska laga den fortast möjligt. Har kommit in i en cykelperiod och vill inte köra. Dels för att det känns otroligt onödigt när man kan cykla och dels för att det är så fint väder!

Hej så länge!


Hur skriver man uppsats?

Här sitter jag igen, lite mer förvirrad än vanligt, men ändå lite lugnare. Jag håller på och fixar med min uppsats som just nu känns som en tvättmaskin som vägrar stanna. Den går bara runt, runt, runt, inget händer, det går inte att öppna luckan och få ut tvätten. Den  har lisom hakat upp sig. Som tur var hittade jag min supersnällasilversara på msn vilket gjorde mig lite lugnare. Hon fick mitt PM och POFF så skickade hon tillbaka det med lite anmärkningar och frågetecken. Sicken hjältinna hon är min Sara! Så nu kanske det har lossnat lite i varje fall. Det gäller bara att jag får lite ork för att ta tag i det som ska göras.
Mitt största problem med min uppsats är att jag känner mig helt lost i hur man skriver en uppsats. Jag har sjuttioelvatusen böcker här som beskriver hur man ska göra, men det går ändå inte att förstå. Just nu känns det som at jag har för lite kött på benen för att detta ska gå runt helt och hållet. Men jag tror ändå någonstans att det kommer fixa sig. Med en spark i baken eller nåt...

Nej nu är det dags att fortsätta...

ps. Såg nästan (!) en film igår, Varg hette den och Stormare är med i huvudrollen. Dessvärre blev klockan för mycket och sömnen drog över oss så jag och F ska se klart den idag. Är lite svag för den norrländska dialekten och bitterheten. Det är nåt visst med den, hehe. ds


Snörvel

Förkyldningen har inte släppt. Jag snyter och snyter, men det tar aldrig slut. Jag funderar skarpt på att skicka in en fråga till hjärnkontoret om vart allt snor kommer ifrån. Bildas det i näsan, eller har det med halsen att göra, eller är det hjärnan man fräser ut?;p Vore kul att veta, för det är otroligt vilka mängder snor jag har gjort mig av med det senaste dygnet.

Min helg har varit väldigt lugn. Vi kom aldrig iväg på bio igår med tanke på att jag var helt slut. Sov hela eftermiddagen men var ändå som ett vrak hela gårdagskvällen. Så jag och F käkade räkor, kollade på tv och lirade enmassa gitarr. Jag försöker lära min kära F att spela gitarr, och han är skitduktig, men blir dessvärre lite stressad över att inte kunna allt direkt. Dåligt tålamod...precis som jag...Men det gick faktiskt kanonbra! Hade skitkul och skrattade galet mycket.

Idag har jag inte vart allt för produktiv. Skulle vilja gå en promenad, men har inte haft tid/ork. Har lite släktingar från Trollhättan på besök nu så vi har fikat lite och snackat. Men jag bara snorar och nyser hela tiden så jag är inget vidare sällskap.

Imorgon är det studiedag vilket innefattar uppsatsskrivande för min del! Ska boka in en intervju också. Blir nog bra. Vet inte hur man ska göra bara...sådär bra! Ja, det ordnar väl sig!

Måste kila...


Aaaaaatjo!

Hujeda mig var jag har gått och blivit fökyld! Är bombtätt i min näsa och nyser konstant. Kände mig lite fökyld igår men idag har det verkligen brytit ut på riktigt! Det är väldigt många som är sjuka/förkylda just nu. Speciellt alla elever som jag dagligen träffar i skolan. Så jag får väl helt enkelt skylla på dem. ;)

Idag har jag sovit ganska länge, vart i stan med mamma och ätit naccoplate från torggrillen. Det värsta var att den inte smakade så mkt p.g.a förkyldningen, men ändå...
HIttade en superfin stickad klänning i stan som jag kommer att införskaffa mig inom kort. Riktigt nice!

Ikväll pratade jag och F om att åka nånstans och se den nya Arn filmen. Just nu känner jag mig helt slut och yr i kolan, men det kanske lugnar sig om jag får vila under dagen. Får se...
Vill gärna se den!

Ha det gott, igelkott!


Den ser inte så rolig ut såhär på bild, men den var jättesöt på!

Händelserik vecka

Nu var denna vecka över igen och det är bara en lång, skön, lång helg som står och vänar på att få träda in.
Jag har lett många lektioner denna vecka. Många mer timmar än jag gjort förut, och det har gått kanonbra! Är så stolt över mig själv att jag klarar av det. Det blir inte sämre av all cred jag fått av elever+lärare. Ahhh, jag är så glad över att jag valt denna utbildning, jag vet precis vad jag ill göra, jag vet precis vad jag ska bli när jag blir stor! =) Känns så rätt!

Igår blev jag väckt kl 7 av att Helena (min handledare) ringde och frågade om jag kunde vicka åt henne, två klasser i kulturhistoria, teaterdelen. Jovisst sa jag och fick lite basinfo om vad som hände med teatern under romatiken. När jag lagt på var det en och en halv timma kvar till lektionsstart, och där satt jag och skulle ha ett ämne jag eg. inte vet nåt om. Men vad gör man? Ville ju inte precis missa ett tillfälle att få agera lärare "på riktigt". Jag la upp en planering och googlade fram mig till enmassa info om naturalismen, symbolismen och expresionismen och WOLLA hade jag gjort ett pass som jag trodde skulle funka bra.

Väl framme i skolan öste det in med elever. Fick en smärre chock när jag fick reda på att första klassen (dans, teater, bild) var 30 st. Men lektionen gick kanobra! Mycket bättre än vad jag någonsin kunnat drömma om. Och det kändes som att eleverna var nöjda och fick med sig en hel del info trots allt. Andra klassen (musik) var också 30 st men det gick också kanon. Tror jag har en fördel i att jag är ung och lägger mig på samma nivå som eleverna. Är stolt som en tupp över min insats, det måste man få vara ibland, och ge sig själv en klapp på axeln!

Idag har jag eg. uppstatsskrivning hela dagen  men alla teaterelever skulle ha akrobatik i tre timmar med en snubbeoch det ville man ju inte precis tacka nej till. Så mellan 8-11 var det full fart. Jag jonglerade, gjorde gymnastiska grejer, stod i pyramid, höll upp folk och stod på ryggar och grejer. Sjukt kul. Gick även på lina vilket inte var så lätt som jag trodde.
Efter det åkte jag hem till min kusin och hennes barn och åt lunch och lekte hela eftermiddagen. Underbara ungar alltså! Ikväll ska jag och Fredrik äta älgfärs (som F släpat med sig hem efter sin  jaktvecka i norrland), kolla tv och ta det otroligt passivt!

Jason Mraz - en vecka kvar...

Du sjuka värld

Det är en konstig värld vi lever i.
Vi kan inte styra över mycket, vi männsikor.
Det liv vi lever kan vi inte ens styra över.
Det är orättvist, fruktansvärt orättvist.
Det ordnar sig inte alltid.
Det kan också gå käpprätt åt helevete, men ändå lever man på hoppet.
Men om det tar slut? Hoppet är kanske hopplöst....
Ändå finns där en gnista, ett ljus i mörkret.
Man måste tänka possitivt i alla lägen.
Var optimist!
Ibland är det faktiskt hopplöst.
Ibland går det åt fel håll.
Vem är det som bestämmer över vad som ska hända?
Vem är det som kan göra någon så illa?
Vem är den den kraften, eller vad är det?
Livet är inte rättvist, men det ska inte vara såhär.
Det får inte hända, det får inte, det händer inte.
Nyp mig i armen så att jag vaknar, säg att det bara är en mardröm...


Oförutsedda utgifter

Jag brukar alltid tänka som så att det är bra att ha lite pengar till övers för oförutsedda utgifter. Det är sånt man har hört mamma och pappa prata om sedan man var liten -"jamen tänk nu på att det kan hända nåt som du helt plötsligt behöver pengar till. Någonting kanske går sönder, eller vill du iväg på nåt. Då är det bra att ha sparat pengar till de där oförutsedda utgifterna".
Jag har alltid varit bra på att spara...på allt, inte bara på pengar. Jag sparade nästan allt mitt lördagsgodis när jag var liten för att sedan sälja det vidare till min storebror som ständigt var sugen på nåt gott. Jag sparade på alla små platsgubbar man fick ut cornflakespaketen, på hockeykort, på spice girlskort, spice girls affisher, kritor, snäckor, sniglar, troll m.m. m.m.  Det knepiga med mig är att jag alltid sparar enmassa pengar men jag köper det jag vill ha. Jag kan inte alls förstå hur det går till. Iofs. är jag bäst på att fynda, ja det är jag. Hittar (nästan) alltid det jag vill ha till bra pris. Hur det kommer sig vet jag inte men jag är inte så kräsen och har ofta många idéer för t.ex. en tråkig tröja/knepig sjal. Det brukar alltid funka med rätt stil!
Hur kom jag in på detta nu...jojust, jag och mamma begav oss iväg på en spontantripp till vbg i eftermiddags då jag var urtrött på min uppsats och mamma var lite rastlös. Jag skulle kolla på ett par snygga finskor hade jag tänkt.

Efter några timmar var vi på väg hem igen med bagaget fullt av kassar. Fick med mig hem en hel del. T.ex. en skitsnygg röd yllekappa som jag ska ha i vinter. Hade bestämt mig för att ha en röd vinterjacka i år och jag letade i alla affärer, och så POFF dök den upp där mitt framför mig. Kappan är i "little red riding hood" stuk vilket är supersött. Ska lägga upp en bild på den nån dag! Köpte även en tunika, tights, en polotröja, en big size mjukiströja (skulle vara stor) och en vanlig knallrosa långärmad bomullströja. Och så ett par örhängen och ett par trosor. Är väldigt nöjd med mina inköp. Det roliga var att när vi på vägen hem satt i bilen så utbrast mamma -"Men...skulle inte du ha skor? Vi har ju inte vart inne i en enda skoaffär!?". Sen började vi garva och resten får ni lista ut själva.
Har haft en bra shoppingdag med lilla mamsen iallafall. Åt grillad kycklingfilé med potatisgratäng till kvällsmat. Optimister som fam. Möller är så ska man grilla till första snön faller...inte riktigt, men nästan;p

Nu ska jag kila bort till min säng. Imorgon är det dags för jobbet! Känns sådär...
Tjoflöjt!

Då var det "helg" igen...

Jag kallar denna helg för "helg" p.g.a. att det för mig innebär ledighet och vila om det är en "riktig" helg. Nu är det så att jag ska jobba både lördag och söndag och därmed försvinner min helgleddighet. Känns trisst, fast kanske inte lika trisst den 25:e när lönen kommer. Det är verkligen värt att jobba en helg, för vi får 100% vilket innebär en timlön på nästan 225 kr. Inte helt fel. Det är som att jobba i Norge, fast man slipper flytta;p
Jag kommer att jobba varannan helg nu fram till jul vilket är kanon för mig som studerar och behöver pangarna.

Idag väckte mamma mig strax efter nio och hade dukat upp mumsig frukost! Snacka om vardagslyx! Nu har det dessvärre gått en timma sedan jag åt färdigt men jag har inte fått gjort ett jotta. Jag har nämligen uppsatsskrivning på fredagar vilket innefattar att jag ska komma någon vart med min uppsats. Jag har gjort klart mitt PM och det blev ju godkännt men idag ska jag jobba med metoforumlering, datainsamling och analys vilket jag inte riktigt har förstått mig på helt och hållet. Det här är helt nytt för mig och jag blir lite snurrig i skallen av alla fina ord och knepiga tankesätt. Men det är väl bara att köra på antar jag. Skriva har jag ju inget proböem med, men hade hellre skrivit en bok än denna uppsats, som måste vara korrekt och inte för personlig. GAH!

Det är strålande sol ute idag, så det får bli en långpromenad i halvlek tänkte jag. Nej, nu får jag ta tag i dethär så jag kommer ut nångång.
So long!

Solskensdag!

Idag har det inte bara varit soligt väder. Utan jag har också haft en mycket bra dag!
Först fick jag sovmorgon för jag har egentligen alldeles för många timmar praktik. Så jag hoppade över första lektionen vilket var väldigt skönt. Var nämligen på mysfika igårkväll hemma hos barndomsvännen Sofie vilket var otroligt mysigt. Vi kollade gamla kort från alla våra galna upptåg som glada ungdommar(!) och så fikade vi och pratade gamla minnen. Efter några timmar kom också Zandra som jag umgicks med förr vilket var superkul. Vi skrattade åt minnen och händelser så vi nästan grät. Ujj, och sent blev det. Kom inte hem förrän halv tolv. Galet. Får bli en sån kväll snart igen lovade vi varandra heligt! =)

Efter skoldagen idag så var jag på Solteatern och kollade till det gamla härliga gänget. Det blev många långa samtal med sköningarna och jag blev även inbjuden på enmanskosert i en timma med en underbar filur vid namn Björn. Han var fantastiskt duktig på att spela piano. Han har abslout gehör vilket är få förunnat. Hade gåshud många ggr ska ni veta.

Nu är det idol och jag vill inte missa för mycket.
Måste kila!

I said that I would die for you, was it in my head?

Kan inte sluta tralla på Mando Diao´s underbara låtar. Hela resan upp till/ hem från Ullared bestod av att lyssna igenom deras tre album som jag precis införskaffat. Dem är ju helt galet grymma! Jag är såld!
Det började med att Malin droig med mig till Way Out West festivalen i somras för att hon skulle se bl.a. Mando Diao, som är ett av hennes favoritband. Jaja, sa jag, jag hänger la´ på! Det galna var att det slutade med att jag och Malin stod längst fram på deras konsert och studsade upp och ner som två stusbollar och att jag dessutom fick med mig en Mando Diao tröja hem. Jag som aldrig brukar köpa sånt där krimskram, en bandtröja, vad ska jag med den till? Jag blev frälst där tror jag. Och så blev jag såld i sångaren som jag en vacker dag ska gifta mig med (måste snacka med honom först kanske, sen ska det inte vara några problem tror jag...)
Nej men seriöst är deras musik helt fantastisk och medryckande. Jag blir lika lycklig varje gång jag hör vissa(!) av deras låtar!
Mando Diao is the shit helt enkelt!

Dagen har varit bra! Jag har haft tre olika klasser och ledde min första hela lektion helt själv...eller ja, iallafall nästan. Helt plötsligt skulle klassen iväg och ta skolfoto. Typiskt när man lagt upp en bra planering. Men så är det. Jag hade hand om uppvärmningen med den andra klassen och jobbade då med andning och styrka. Det var kul ochjag tror att tjejrna lärde sig en hel del om hur vi är funtade vi människor vad det gäller styrka/andning. Spännande! Det börjar kännas att man har lärt dig en hel del nu och jag blir bara mer och mer säker på mitt ledarskap. Känns kanonkul! =)

Förresten har jag kommit överens med mig själv om att jag inte får sitta vid datorn för länge. Jag blir trött och tung i huvudet när jag suttit här för lång tid. Så från och  med idag blir det ax en timma per dag (under hela dagen). Jag vet helt ärligt inte vart all tid tar vägen när jag sitter här men plötsligt har det gått en timma. Fy, nej vad är det för roligt med att slösa bort timmar framför en dövstum plastskärm?

Nu var det visst dags för fika!
Ciao!



Man blir trött av att agera skolfröken

Det är helt galet att jag kan vara så trött alltid när jag kommer hem efter praktiken. Jag är där nästan bara halvdagar, men ändå är jag helt slut när jag kommer hem. Jag skulle kunna lägga mig och sova just nu, trots att jag har sovit 10 timmar inatt. Det kan väl inte vara mänskligt?
Eller så kanske det beror på vädret, att hösten är på väg. Nej, jag vet inte.

Idag har jag inga större planer på vad som ska göras. Måste planera morgondagens lektioner. Imorgon ska jag ha min första, hela lektion helt själv. Ska bli spännande. Vill lägga upp en riktigt bra lektion så det kan ta sin tid. Ska dessutom ha hand om tvåornas uppvärmning.
Idag hade jag hand om treornas uppvärmning och det gick jättebra! Otroligt lätt grupp att jobba med. Känns bra att det är dem jag ska leda när min lärare Tomas från min utbildning kommer för att se hur det går för mig med mitt ledarskap. 

Igår var jag väldigt rastlös efter dagens lektioner så jag och mamma drog iväg till Gekås. Fick köpt lite braha-grejer. Hittade en otroligt mysig tröja också som kommer att bli en höstfavorit. Den är grå, tjock, varm och har en hög krage som man kan burra in sig i.

Jag läste ett skönt citat som Peter Stormare ska ha sagt om sin syn på forna hemlandet Sverige:
"Charterresorna förstörde jävligt mycket, vi var ett lyckligare folk innan vi såg att andra hade sol hela tiden"

Tänkvärt tycker jag och avslutar med de orden dagens inlägg...


Thailand


Så var helgen över

Usch vad fort det har gått. En hel helg har just precis nu försvunnit i en SWOSCH. Jag hade tänkt göra enmassa bra grejer i helgen men ska jag vara ärlig har jag inte fått gjort många knop. Har varit så trött och seg hela helgen.

Igår firades pappa med kalas på kvällen. Jag drog iväg senare på fest i Skrea där det var en jäkla massa kul folk. Flera av dem som var där kom från Gotland vilket var en höjdpunkt! Dem pratar ju så underbart underhållande! =)
Efter en galen förfest i en lada avslutades kvällen inne på Bratt där jag träffade på enmassa glada filurer. En trevlig kväll helt enkelt!

Idag har jag varit otroligt seg däremot och inte gjort mer än att ha sett Idol repriserna, gått en långpromenad och sovit. Ska sätta mig ner och planera morgondagens röst&rörelse lektion med ettorna. Sen blir det sängen. Jag är väldigt sliten, och trött, framförallt!

Var förresten inne på eferfesten.se :s hemsida och såg att jag var med på deras förstasida. GALET! Inte vad man hade räknat med precis.

Nu är det time

Rastlös!

Fy vad jag inte alls tar vara på den här dagen!
Får panik över att lördagen bara rinner iväg, och jag inte har fått gjort nåt klokt av dagen. Jag har verkligen inte gjort någonting! Så fruktansvärt tråkigt och så rastlös jag börjar bli nu. Får kanske bara ge mig iväg på en promenad eller nåt så det blir människa av mig.
Jag skulle kanske ändå ge mig iväg på friskis passet kl.16.00, men det dumma är att gästerna kommer hit kl. 18.00 och då ska man va på topp vilket jag inte kommer vara efter ett hårt träningspass. Ska vara med på step imorgon har jag bestämt mig för. Ska bli kul! =)
Näääee, vad ska det bli av mig? Hua, vad trisst det är att bara vara hemma och vara.
Usch

Femtiofemårskalas!

Vad ska det bli av denna dag? Än så länge har jag inte gjort många knop.
Gick upp kl. 10 och åt lite frukost. Sen har jag smörjt in mig med brun utan sol och suttit i sängen och läst "Den vita Massajen". Börjar bli lite irriterad över denna bok som bara hanldar om resor hit och dit på samma farliga väg med enmassa stenar, farliga djur och bilproblem. Kanske helt enkelt ska lägga ner den där boken och satsa på att läsa den nya Denice Rudberg boken istället. Har faktiskt börjar tvuvläsa på den och det känns som att den håller samma klass som hennes andra böcker. Jag har allihop!

Karro kommer tyvärr inte hit i helgen. Hon hade åkt på nån halssjukdom och kände sig inte alls kry. Tråkigt! Så vi får ta det en annan helg bestämde vi! Måste passa på nu när hon bor så pass nära.

Ikväll ska pappa firas som imorgon fyller 55 år. Det kommer hit lite släkt som ska äta gott vilket alltid är trevligt. Jag hade ju hoppats på en utekväll sen efter kalaset men nu blir det ju inte så i och med att Karro inte dyker upp. Får spara mig till nästa helg då vi "ungdomar" på belysningen ska ha vår humorkväll inkl. utgång. Ska bli mycket roligt! =)

Nej nu får jag rycka tag i mig, slänga av mig pyjamasbyxorna och vakna till liv. Det går ju inte att slöa bort en lördag!


New Design

ÄNTLIGEN har jag börjat förstå mig på det här med bloggdesign.
Jag har väldigt dåligt tålamod, speciellt när det gäller sånthär.
Jag vill kunna allt på direkten och sjävlklart ska det vara superenkelt! Men det är ju inte alltid det och det i ett sånt skede jag har hamnat nu.

Jag fick  tagit den enklaste bloggramen och sen fick jag bytt färg på text+bakgrund bara genom att skriva lite färgkoder men jag vet inte alls hur det gick till eller hur jag tillslut fick ihop det. Men det känns jäkligt mycket bättre än vad det gjorde innan och lite mera Frida.

En blogg är viktig att den är personlig och än så länge känns min ganka opersonlig, men det löser väl sig med den saken. Jag vet faktiskt inte om jag kommer bli en riktig bloggerska. Man ska ju ha tid och tålamod, två saker som inte riktigt kommer överens med mig.

Men nu har det iallafall blivit lite finare färger här vilket är kul!
Jag tänker på prinsesstårta när jag ser min blogg nu. Den där limegröna färgen som det oftast är på marsipanen, och så den knallrosa rosen i mitten,  WOLLA och hjärtligt välkomna till min nya tårtblogg..hoppas den ska smaka och att ni får en bit av kakan. Rosen, den tar jag! ;)


Hungrig som en bjärn!

Uhhh, det drar lite i magen. Farligt att vara hungrig när man känner matdoft nerifrån köket. Rostas med rösti och gratinerade rödbetor med getost. Min favoritmat! Gissa om jag är lycklig?!?=)

Jag trodde inte alls att det skulle bli nåt av denna dag men det har faktiskt hännt en hel del. Pysslade med mitt uppsatsarbete fram till ett, sen tog jag en promenad in till stan, köpte mig en räkbaguette på falkmanska, köpte en blomma till mormor och gick hem till henne med den. Passade även på att äta min baguette hemma hos mormor. Det är nämligen så att mormor har vart på sjukhuset i ett par dagar nu p.g.a. vatten i lungorna. Så hon har blivit tömd på det och är hemma igen.
Sen tog jag och mamma en runda i stan och kikade in höstnyheter. Fick köpt mig en otroligt fräsch scarf på Lindex som jag direkt fastnade för, "kärlek vid första ögonkastet". Så den fick följa med hem. Annars var det inte så mycket annat. Ska spara pengar och köpa lite höstnyheter i Lund när jag och Fredrik ska dit om några helger. Vi ska dit och lyssna på Jason Mraz. Ska bli otroligt najs. Har bokat hotell med, seriöst!
Nu är det snart dags för mat, sen blir det hemmakväll med godis och cola, mmm, är det helg så är det!


Min Scarf 149:-, Lindex

Klar med mitt PM

En lättnadens suck innfinner sig just nu i mig. Skickade precis iväg mitt PM till Nina. Hoppas hoppas att det är ok nu bara. Är lite orolig för att jag har gjort fel. Men då går det väl iofs. att ändra. Skönt att det är iväg iallafall.
Nu vet jag inte vad jag ska hitta på för det verkar folktomt hemma hos kusinen så det blir väl ingen påhälsning där.
Börjar bli hungrig...
Ska kanske dra mig hemmåt och äta nåt, sen blir det väl till att läsa gamla uppsatser om mobbning.
Blir kanske ett friskispass senare med.

hej hej

Frukostregn

God Morgon alla glada, eller god förmiddag kanske egentligen är att föredra halv elva på förmiddagen.
Idag har jag sovit lääänge. Gick inte upp förrän kvart i tio. Hade tänkt hälsa på kusin + kusinbarn idag men dem verkar inte vara hemma. Får försöka ringa senare igen.

Det spöregnar ute. Och så blåser det nästan storm med. Ett riktigt "sitta inne i soffan och mysa" -väder. Men det blir nog inte så mycket med det för nu ska jag sätta igång och finslipa på mitt PM som ska skickas iväg idag. Får nog bli ett och annat telefonsamtal till fina Sara för att se om jag överhuvudtaget har rätt hum om hur det ska se ut. Jag har redan skrivit det, det är nästan färdigt, men det känns fortfarande som att jag inte vet hur det ska se ut. Nina (handledaren) får väl isåfall säga ifrån om det blir för fel.

Idag, om en timma beger sig Fredrik iväg till Sundsvall. Han ska dit och jaga älg säger han. Har lite svårt att infinna mig i hans intresse, hehe. Skjuta älg i en vecka, hur kul kan det vara? Fast det är klart gemenskap och annat som också lockar antar jag;) Så snart blir man av med honom i en och en halv vecka. Känns trisst men samtidigt kul att han får komma iväg och göra det han tycker är roligt. Förhoppningsvis kommer Karro (min vän från sthlm) hit och hälsar på mig i helgen. Hon har flyttat till Skövde nu och pluggar Sociologi. Hade vart jätteroligt om hon hälsade på tycker jag=)

Min frukost bestående av pannakakor och jordgubbar har precis blivit uppäten så nu är det dags att lägga all energi på PM:et.

Hej så länge!

Pannkaksmonster

Pannkakor är bland det bästa jag vet!
Jag kan bli enormt sugen på pannkakor, ofta, även om jag har ätit det bara ett par dagar tidigare.
Som tur är tycker Fredrik också bra om pannkakor.
Idag gjorde vi en enorm pannkakssmet för Markus kom hit och skulle snacka planering inför jaktveckan i Sundsvall som dem drar iväg på imorgon. Så vi gjorde en pannkakssmet för 6 pers. Vi stekte pannakakor för kung och fosterland och det slutade i ett stort pannkaksberg. Jag fick t.o.m. "lärt" Fredrik hur man steker pannkakor för det kunde inte han, sa han. Men det gick hur bra somhelst, han tog över pannakaksstekningen och vände pannkakorna genom att kasta dem i luften och fånga dem i stekjärnet. Jaha, då var man inte längre bäst på det heller;p

Äntligen fick jag sett Idol! Även om det alltid är en besvikelse att det finns så många människor i vårt avlånga land som inte har någon självinsikt så är det ändå underhållning.

Imorgon ska jag skicka iväg mitt PM till min B-uppsats handledare. PANIK. Jag har skrivit ett PM men egentligen har jag ingen som helst koll på vad det är jag ska skriva. Alltså, jag tror jag har förståt men tänk om det är helt fel. Jag vet ju faktiskt inte hur jag ska få till det med den där uppsatsen. "Allt man inte kan är svårt..."

Sleep Well Cykelställ

Slut för denna vecka

Nu var det slut på parktiktimmarna för denna vecka. Jag spendarar otaliga timmar på min praktikplats, på tok för många timmar mot vad jag hade behövt. Men jag trivs bra, riktigt bra! Man har börjat komma in i det mer nu. Jag har inte själv börjat leda så mycket än, bara ett par övningar. Nästa vecka ska jag ha några lektioner helt själv + några övningar och hålla i uppvärmningarna. Ska bli kul! Jag ville lära känna grupperna först innan jag började leda dem. Och så vill man klart se vad det är för grupper och med vad man skulle kunna jobba med dem.

Igår var vi förresten på föreställning jag, och mina elever. Vi såg "kejsaren av Portugalien" som just nu spelas på Smedjan i Falkenberg. Det var en helt fantastisk pjäs som jag verkligen tyckte om. Ja den var verkligen kanonbra!
GÅ OCH SE!

Efter skolan gick jag in till Solteatern och fixade ausultationsplats vilket kändes kanon! Då var det också fixat! Annars vet jag inte vad som händer idag. Ska iväg på ett friskispass senare med step up eller vad det hette. Verkade kul iallafall. =)
Kanske skulle bädda  ner mig i sängen med en bra bok...risken finns att jag somnar. Vågar jag ta den risken?


Ett gott skratt förlänger livet

Har suttit framför datorn nu en bra stund och skrattat hejdlöst. Dels för att jag har pratat med Joel och Valon över msn vilket alltid gör att man får sig ett gott skratt. De grabbarna är de roligaste människorna jag känner och de är dessutom mina arbetskamrater vilket inte gör det sämre. Man ska ju ha roligt på jobbet har jag hört...

Iallafall skickade Joel över en youtubefil till mig innehållande ett litet barn (tror det är en flicka) som håller i en stor plastgitarr och går loss på System of a Downs låt Chop Suey. Denna lilla krabat är otroligt charmig och dessutom helgrym på det hon(?) gör. Herre vilket harcore barn. En såndär ska jag också ha när jag blir stor, haha. Kika in på
http://www.youtube.com/watch?v=nojrb4sBH20 för att kolla in den lilla tuffingen.

Annars har dagen vart under kontroll. Hade först IVP-tjejgruppen där vi mestadels sysslade med röstövningar. Sen hade vi ett röst och rörelsepass med tvåorna. Sista passet för dagen hade vi teatertreorna i skapande verksamhet och dem fick då genomlida tiden med att se den slutproduktionen jag var med i;p Nej men dem behövde lite idéer inför deras egen slutprod. och då passade det ju ganska bra att se filmen och samtidigt kunna fråga mig om hur vi gjorde/tänkte/genomförde vårt arbete.

Efter arbetsdagen kom jag hem och fick ett tråkigt besked om lilla mormor som inte mår så bra. Dessvärre hinner jag inte följa med till Halmstad sjukhus idag för att hälsa på henne, för ikväll ska jag på teaterföreställning med alla elever.
To be continued

Into the wild

Tomhet, en stor klump i halsen, tårar i ögonen, det var vad filmen Into the wild lyckades åstadkomma med mig. 
Filmen är otroligt vacker innehållande väldigt många vackra vyer.
Det är en djup film, en film som kräver förståelse för det olyckliga men vackra, för det poetiska, det djupa.
Jag är betagen, jag är dödstyst, finner inga ord.
Det är knappt att jag vågar andas, andetagen tar emot.
Vackert.
"Ensam är inte alltid stark..."


I en saccosäck med en gitarr

Detta var nog precis vad jag behövde. Jag har saknat stunderna ihop med Glenn, mitt akustiska hjärtbarn. Har varit en alltför lång tid med påtok för lite gitarrspelning. Ja, jag har haft abstinensbesvär och tänkt många ggr att "ikväll tar jag mig tid..." men icke, det har inte blivit av. Men ikväll tog jag mig faktiskt tid och det känns underbart. Äntligen en kväll i en saccosäck med en guitarr i famnen. Har klinkat enmassa sköna låtar bla.a. green day, håkan hellström, oasis m.m.
Nu är det däremot time for bed innan jag slockar och innan mina fingrar försvinner av nedslipning
.
Nu kan du få mig så lätt

Dom är uppe på taken alla är högt över staden
Sommaren snurrade fort, när vi bara snöade bort
Och jag vågade aldrig hålla din hand
Vi är inte såna som i slutet får varann


Och alla bara pratar "är det sant" och "jag har hört om dig"
Jag kommer aldrig tillbaka hit igen
Neonskyltar på gatorna sänder ljus till mig och skatorna
Alla dansar och jag tänker är du också själv, var är du ikväll


Nu kan du få mig så lätt -Håkan Hellström

Vackra vackra ord


SeptemberSommar!

Idag har jag haft en bra dag! Det är soligt, varmt och allt har bara flytit på...än så länge!
Var först i skolan mellan 8-12.00. Hade hand om två övningar med klass.1 teater vilket var väldigt roligt! Ska nog ta mer tid att leda i den klassen. Efter skolan åkte jag hem och åt spagetti och köttfärsås. Sen begav jag mig in till stan för att möta upp Malin. Vi gick runt och kikade i affärer, jag hittade en skitsnygg svart kjol på JC. Sen mötte vi upp Valon och gick till Falkmanska. Åt enmassa gott och snackade "minnen" från gekåsfesten. Många goa skratt fick vi oss iallafall. Sen drog vi runt på stan innan alla drog sih hem till sitt igen.

Nu ska jag åka och handla räkor. Jag och Fredrik måste bli av med fyra avocado, så vad passar inte bättre än lite räkor till det?=)

Ciao