Processer processer

Ska bli så otroligt skönt att få åka härifrån imorgon. Har vart en hård dag med mycket processer, vilket jag kan bli galen på. I vår klass är det så att vissa vill göra allt till en jä_la storprocess medan andra (exempelvis jag) vill försöka få en del ganska oviktigt överstökat lite fort sådär i förbifarten, men BIG NO NO. Vänta, stanna upp, tänka, reflektera, tänka, tänka igen, processa..blir jäkligt trött på detta. Det tog många långa timmar för att komma fram till hur morgondagens lektion ska se ut. Hur svårt är det?
Inte nog med det så var det klassresemöte sen direkt efter. Jag höll mest käft och tog mina beslut vilket gick bra. Halva klassen ska flyga och halva åka tåg till Prag. Gissa vilken hälft jag tillhör? Vem f_n orkar sitta på ett tåg i 22 timmar, nej  fy fabian. Dessutom blir priset ungefär detsamma. "Men tänk på utsläppen", ja...jag tänker på dem, men det där flyget går väl ändå vare sig jag är med på det eller ej?!? Ok, jag vet att jag är radikal i mitt tänkande. Egentligen är jag inte såhär hård, men det måste ju ut nånstans.

Mår illa, åt för mycket innan. Panerad fisk, potatis och remouladsås fick jag slängt ihop. Nej fy, måste dricka vatten, så, känns genast mycket bättre.
Har hittat en ny serie jag gillar som går på fyran, Samantha. Ja, den är småmysig! ;)

Nu ska jag krypa till kojs, är urtrött!
Natti!

Möte möte möte

Alla dessa möten...det är inte klokt med möten vi har i vår klass. Dessutom pågår möten i alla hörn och vrår där inte alla är med. Möten möten möten överallt. Idag ska vi ha möte om klasjobbet i Ludvika =20´000 kr till klasskassan! =)
Imorgon ska vi ha möte om prag-resan.
Idag är jag dessutom med i mötesgruppen vilket innebär att jag ska vara med och ha hand om dagens möte.
Tror jag har allt under full kontroll, men det kan ju gå käpprätt å h med. Det finns många kritiska ögon och många starka viljor.
Nu måste jag kila iväg och planera mötet....suck suck.

Förresten fick jag skrivit ut mitt första utkast av uppsatsen idag. Min handledare kommer nog bli chockad när hon för några veckor sedan fick två a-4 ark i  sin hand, och idag var det visst 21 st.
Men den är inte färdig än. OJ vad mycket jobb, men det var roligare än vad jag trodde...

Tschüss!

MAMMUT

Har nyss kommit hem från Gävle. Jag, Jenny, Sofia och Ingrid åkte in efter skolan för att shoppa lite och sen gå på bio och se Lucas Moodyssons nya film, mammut. Den var otroligt vacker, gripande och bra! Kan inte släppa den Se den!

Hittade en del skoj på H&M, mer hann jag inte.
Skoldagen har varit bra med fyra ledarpass vilken är otroligt påfrestande, men kul! =)

Nu ska jag sova!
Natti!


Reda ut begrepp

Det är mycket som kretsar i huvudet nu. Jag tänker och tänker. Men det är bra! Jag växer och växer samtidigt som jag tänker och tänker, och jag märker hur mina grenar börjar lyfta sig mot himlen och sprida sig. Min kunskap börjar bre ut sig och komma fram till ytan. Det är kanske såhär det ska vara sista terminen? Jag börjar känna mig tydlig, självklar. Jag vet vad jag kan och att det är bra! Jag kan vara rakryggad, säga vad jag tycker, fråga utan att skämmas. Jag är jag nu och jag vet att jag kan. Jag har mina verktyg, mina grenar och dem kommer alltid att växa.

Jag är stolt, jag är glad, jag är nöjd, jag är lycklig, jag är vetgirig, jag är fundersam, jag är skeptiskt, jag är öppen, jag är instängd, jag är ledsen, jag är arg, jag är besviken, jag är förvånad, jag är upprörd, jag är lugn, jag är harmonisk, jag är frammåt, jag är glädje, jag är sorg, jag är ljus, jag är mörker, jag är jag! Och det är jag ta mig fa-an stolt över!
Tänk på det, att du är du, och var stolt över den du är!

Shit vad pretto, men va´fan, jag är en liten poet. Vad gör man inte för kulturen? Du konstiga estet...

Kroppsanalys

Har precis kommit hem från en kroppsanalys. Fick reda på att jag har väldigt bra värden och att min kropp mår bra! =) Det var ju roligt att höra! Kroppens ålder är 20 år, vilket är ca 3 år yngre än vad jag faktiskt är. Det skulle visst vara positivt sa hon, hehe. Sen hade jag väldigt lite bukfett vilket var bra! Ja, fick hem ett papper med enmassa siffror på. Spännande var det iallafall!

Fick tillslut somnat igår, men det tog tid. Vädrade ut rummet så det blev lite kyligt innan jag kröp ner. Det är lurigt det där med powernaps. Dem ställer verkligen om kroppen. Vaknade vid 09.30 och k'nde mig utvilad. Ska snart ner till köket och äta lite lunch innan det är dags för skola. Idag ska Signe,Karin och nån mer ha sina ledarpass. Det innebär att vi inte slutar förrän kl. 18.00 idag. På tok för sent för en skoldag tycker jag. Visserligen börjar vi halv två idag och har eget arbete imorgon, men ändå.

Snart kommer jag hem till falkenberg, bara 4 dgr kvar. Tiden går fort...
Ska vara riktigt duktig med min uppsats nu i veckan och få det mesta avklarat. Väntar bara på att få en intervju godkänd av personeni fråga och en intervju besvarad. Det kan ju ta sin tid, men känns jobbigt när man blir så låst till andra människor. Kommer ingen vart om jag inte får deras svar snart!

Hej så länge!

Inga fler kvällspowernaps

Var så trött efter att jag hade tränat och ätit så jag tände enmassa ljus i hela lägenheten och la mig i sängen för att läsa lite psykologi som jag kanske ska använda i min uppsats. Efter ett tag så blev jag så trött att jag släckte sänglampan. Vad hände? Jo, jag somnade såklart och vaknade efter en halvtimma av att jag svettades. Hade enmassa kläder och ett stort duntäcke på mig. Gick upp, bortsa tänderna, ringde F och la mig igen. Kunde inte somna, gick inte. Låg i 40 min och vände och vred på mig. Tillslut hämtade jag min laptop, satte den i sängen och svepte om mig mitt täcke. Har suttit här i över en timma nu. Ska försöka sova, igen. Är så varm bara...undrar om jag har feber? I veckan har nästan alla i klassen vart sjuka = förkylda, halsont och feber, men vi får inte missa ledarpassen så alla har varit i skolan vilket har resulterat i att alla smittat varandra. Så nu är det kanske min tur? Fan i såfall. Måste vara frisk nu denna vecka. Speciellt till helgen.
Nu ska jag krypa ner igen.
Andra försöket!

Två månader kvar

Idag är det den 25 januari vilket innebär att jag om exakt två månader fyller 23 år! 23 låter väldigt mycket mer vuxet än 22, vet inte varför, men jag har fått för mig det. ;p
I födelsedagspresent önskar jag mig det jag inte fick i julklapp+ lite annat smått och gott, bla.a ny träningsskor, tandsmycke, tomas sabo berlocker, sol/sim kort på klitterbadet och upplevelser! Amen

Idag håller jag på med min uppsats och upptäckte till min förvåning att det inte är så mycket kvar att göra.
Jag har verkligen varit flitig i helgen. Självklart kommer det finnas saker att göra under skrivarveckan också, men jag behöver nog inte bli sådär hyperstressad och BARA ägna tiden åt uppsatsen. Det är skönt!

Snart ska jag kila iväg och träna lite. Man mår inte riktigt bra av att sitta inne framför en dator en hel helg. Blir lite skadad av det och så får jag grymt ont på näsan av att ha glasögonen på mig så många timmar i sträck. Är inte van vid det, jag som i vanliga fall bara använder dem när jag sitter framför datorn, kollar på tv, läser eller kör bil. Och det gör man ju inte hela dagarna, men nu blir det ju så.

Gårdagskvällen ägnade jag och Jenny framför tv:n med god mat och godis. Vi kollade på filmen "offside" och jag kände verkligen igen mig i hur det är att vara "fotbollsfru"...haha, njee inte riktigt. Men jag har fått för mig att jag ska börja spela fotboll igen. Är grymt sugen på det och tror att det kan vara ett roligt sätt att hålla igång. Ska nog ta tag i det när pluggandet är över och jag har skaffat mig ett jobb.

Pratade med enmassa goingar igår med.
Marta, som jag ringde och grattade på hennes stora dag. Blev ett långt samtal med mycket skratt.
Mormor, som undrade hur det var och ville uppdatera mig om hur päronen hardet i spanien, min fina fina mormor!
Helena (min praktikhandledare och vän), som undrade om jag hade tid att titta förbi på gymnasiet. Sjävlklart sa jag och bokade in en liten info.lektion som jag ska ha för treorna om utbildningen jag går nu .
Sofia som saknas här i huset ringde och bubblade om enmassa. Hon ville att jag verkligen skulle få höra hur hon pratar på riktigt när hon är i hemmatrakterna. Istället fick jag prata med nån gubbe som pratade mer danska än svenska, hehe.
Valon som undrade när vi ska ses nästa gång och parta ihop. Vi prellade nästnästa helg. Skulle va skitkul!

Är så glad över mina fina vänner jag har! Ni är guld värda, allihop!

Nu ska jag borsta tänderna, hoppa i träningskläderna och bege mig ut i snökaoset.
+ med snön är att den är fin och lyser upp
- är att det blir halt och att plogbilen väcker mig k. 04.30 varje natt

Bye bye


Jag hugger i sten

Men jag tror att jag sakta börjar se en kontur.
Och så lite blåsorkester på det.

Det är en klump i halsen men den ska väl finnas där om det är nåt jobbigt man grubblar över. Jag är både lycklig, orolig, ledsen, upprymd, nöjd och besviken på samma gång. Känslostorm brukar det väl kallas. Och nu är det min tur igen. Varför kan inte livet bara vara rosenrött med små rosa fluffiga moln överallt? Det känns som att min snuttifierade bild av livet inte gör mig lyckligare, för när motgångar kommer blir jag alltid lika chockad. Tror inte att det kan bli fel. Men ändå ställer man till det för sig. Jag vet att det är lugnt, jag vet att jag inte behöver vara orolig eller ledsen, men ändå så är det något som ständigt påminner om att man ska passa sig, för livet, för det ska inte vara lätt. Det har blivit bättre, defentivit. Jag är tillfreds med mig själv och jag mår bra, men så fort minsta lilla sak kommer upp så förstoras det och blir som en atombomb i mig. Och alla dessa tårar...vart kommer dem ifrån? Jag har nog en flodkanal i likhet med Amazonfloden. De där tårarna har ingen hejd när dem väl börjar sippra. Är det bara salt vatten? Jag tror att det är bra att gråta, för mig är det det iallfall, för då rensar jag ut det dåliga. Men ibland kommer dem av lycka också, eller av ingen anledning alls.

Nu ska jag ta en promenad med Jenny in till byn. Måste ta en paus i uppsatsskrivandet. Har gått kanonbra idag. Har sammanlagt strykit 10 punkter och lagt till 2. Andra intervjun är godkänd och ivägskickad. Har defenierat och gjort utdrag ur olika lagar och bsetämmelser kring likabehandling m.m. Nu finns det faktiskt inte så jättemycket mer att göra. Ska fixa syftet och sen är det diskussionen som kommer bli awesome...

Snökaos

Oj vad gott jag har sovit. Vaknade halv elva och kände mig otroligt utsövd. Det har jag inte gjort på länge...
När jag drog upp persiennen möttes jag av snökaos. Det är jättemycket snö och dessutom snöar det konstant. Hela himlen och luften är vit. Det blir nog inte en tanke på att gå ut idag inte. Nej idag blir det innesittardag. Kanske kan pallra mig iväg till gymmet, men inte längre.

Gårdagen blev lite både och. Jag fick inte gjort så mycket på uppsatsen, men däremot fick jag hittat en del info. som jag kommer att behöva till uppsatsen, så det var väl bra ändå. Fick mailat iväg intervjufrågorna för godkännande till min handledare och hoppas att jag får tillbaka dem idag, för jag vill ha gjort intervjun nu i helgen. Ska försöka få gjort allt i helgen som jag kan göra. Jag känner att det finna energi och vilja till att faktiskt göra klart den där uppsatsen. Det lokar mig bara mer och mer att få vara ledig hela v.6 istället för att råplugga. Visst kommer jag ändå ha att göra enmassa men jag fixar inte mer "sista minuten"-inlämningar. Det är inte längre min grej. Vill ha lite framförhållning, och jag börjar väl lära mig.

Igårkväll var Sara, Daniel och Frida här hos oss och mös. Vi åt enmassa godis, kollade på let´s dance, kollade på ett par avsnitt av "en fyra för tre" och så såg vi en film. Men jag somnade i slutet av filmen. Synd, för den var väldigt bra. Men jag var också väldit trött. Så jag stupa i säng. På tal om "en fyra för tre" så var det otroligt roligt att se den. Hittade en box med alla avsnitt nere i allrummet. Finns en del filmer där. Herre vad dåliga skådespelarinsatser och vilken handling. Men jag kom ihåg att jag gillade den när jag var yngre. Kan inte riktigt förstå varför, men samtidigt kunde jag inte låta bli att se mer av den. Haha, kommer lätt bli en såndär box jag slänger på då jag behöver komma på andra tankar och bara garva lite.
Som igår...

Fick tränat igår med. Behövde komma iväg och svettas lite. Har verkligen fått det behovet. Träningen gör faktiskt att jag mår mycket bättre. Cyklade 2,1 mil. Har aldrig cyklat så långt förut. Hade en speed på ca 30 km/h och cyklade i 45 minuter. Känner mig kanonstolt över min insats! Får se om det blir en repris idag. Känner mig pigg i kroppen utan träningsverk, det enda som är ömt är rumpan, men det får ta mycket "stryk" på en motionscykel.

Nu är det time för plugg.
Bye


Weekend

Så underbart skönt med helg. Inte bara det att man kan ta det lugnt och sova lite längre på mornarna, utan också det att tiden går och jag snart sitter på tåget till falkenberg. Jag trivs verkligen kanonbra här, men det är så fantastiskt mysigt att komma hem ibland och verkligen ta vara på tiden hemma. Dessvärre kanske det inte blir så snuttifierat som det låter. Dels har jag en uppsats som ska vara klar den 6 feb och dels så kanske F är iväg på skidsemester. Och är det så, så blir jag helt plötsligt väldigt ensam. För idag åkte mamma och pappa iväg till gran canaria. Dem ska vara iväg i tre veckor...så himla härligt, för dem!

Usch vad trött jag är. Hade egentligen viljat krype ner i sängen, men det går inte för dig. Håller på och grejar med min uppsats. Ska försöka få stryka ett par punkter till på den där listan. Jag tror det kommer gå bra. Har lovat mig själv att verkligen sitta med uppsatsen hela helgen. Ska se till att få så mycket som möjligt gjort, så jag slipper det under uppsatsskrivarveckan. Ska verkligen försöka att ha lite tid över till att hitta på saker. Vill t.ex. se två filmer på bio: "MAMMUT" och "Benjamin buttons otroliga liv". Hade vart så mysigt att kolla på bio. Har inte gjort det sedan jag såg "batman-the dark knight" i somras. Så det var ett tag sedan...

Ska försöka dra mig iväg till gymmet idag också, men vill få gjort det innan det blir för sent. Vill inte var där själv när det är mörkt ute, för det spökar där och man känner sig hela tiden iaktagen. Men inte alls på samma sätt när det är ljust. Jaja, jag har väl spöken i huvudet då, men det är nåt med den lokalen, eller ja, med hela skolan. Nåt skumt är det.

Idag for Sofia hem till sina trakter så det blir jag och Jenny i huset i helgen. Ska nog mysa till det ikväll med let´s dace, film och godis. Kom precis på att jag inte har något att äta som jag är sugen på...hmmm. Får fixa det.

Time for work!


Sleeping beauty

Varför går jag inte bara och lägger mig?
Det är knepigt detta, att även om jag är så trött att jag inte orkar hålla ögonen öppna så ska jag tvunget ändå sitta framför datorn och grejja. Varför lär man sig inte?
Dessutom måste jag upp senast 0645 imorgon, vilket är ett ännu större skäl till att bara lägga sig och sova.
Ska krypa ner nu...

SKIT att Sverige inte vann över Kroatien i handbollen. Är det någon som vet vad som händer nu? Är det helt kört för Sverige nu eller har dem en chans att spela sig vidare från gruppspelen? Blev väldigt orolig nu ska ni veta. Får ju inte sluta såhär abrupt, eller?

Nej, bättre är nog att sova på saken...
Natti!




Saw cinderella in a party dress

She was looking for a nightgown...
The killers senaste album är bara för bra för att vara sant.

Har precis kommit hem från byn. Jag och Sofia tog oss en promenad ner dit och handlade lite. Förr var vi där jämt och handlade men nu brukar jag handla en dag i veckan och istället köpa vad som behövs. Så idag blev det avocados, choklad/chili glass, youghurt, clementiner, juice, risgrynsgröt. Jag vette tusan hur jag ska få ihop alla veckans måltider på detta (och det som finns kvar sedan tidigare), men jag har mjölk, ägg och mjöl vilket innebär att jag kan äta mycket pannkakor, och det gör jag, nästan alltid!

Idag har vi haft planeringsdag i skolan vilket har inneburit att vi som inte haft ledarpass i veckan får klara oss på egen . hand, utan lärare. Så vi har gemensamt läst en bok, reflekterat kring den, jobbat fram en redovisning utifrån boken och ska visa upp den imorgon. Sen var det klassmöte om prag-resan vilket var kanonbra! Fanns enmassa bra förslag på både resa, boende och aktiviteter. =) Lång skoldag 9-17.30.

Igår på byalagsgympan så fick man ett presentkort på kroppsanalys. Hon som har gympan håller på med sånt och erbjöd oss att få testa på gratis! Så jag ringde och bokade en tid, ska dit på måndag. Ska bli häftigt att se hur kroppen faktiskt mår och fungerar.
Nu ska jag ner och fixa kvällens käk. Jag och Sofia ska göra lax i nån god sås (kommer inte ihåg vad den hette) med färsk pasta till. Mums, är hungrig som en bjärn!
Sen blir det handboll.
HEJJA SVERIGE!

Mycket tankar i huvet

Idag började jag dagen med en härlig frukost och lite friskvård i form av träning på gymmet. Det var bara jag, en tjej till och en lärare där. Många passar på att ta sovmorgon när det är friskvårdstid, något som faktiskt hade vart rätt skönt, men jag är ju skötsam av mig, så...

Efter det samlades alla i aulan för att få reda på att en kille i allmän klass hade dött igår. Sjukt. Jag vet mycket väl vem Rickard var. Vi hängde en kväll på granliden ihop och har snackat lite och hejjat, men nu så är han plötsligt inte här längre. Hans hjärta stannade. Vila i frid!

Sen hade vi drogtemadag. Skitbra med tre snubbar från falun som suttit i skiten. Dem pratade och sjöng/spelade låtar om vartannat. Ett bra sätt att förmedla ett starkt budskap på.
Hela eftermiddagen tillägnades åt att prata om droger m.m. Hade delad klass med ettorna, det var kul! =)

Efter skolan sov jag ett par timmar, för jag var helt slut antagligen p.g.a. alla intryck. Sen satte jag igång och fixa i rummet. Har satt upp lite tavlor och tyger och tapetserat en vägg med enmassa svartvita bilder på dem jag tycker om!

Sen gick jag och träna byalagsgympa med Sofia.
Efter det gick vi hem, åt kvällsmat, kollade på tv.
Nu ska jag duscha, läsa lite inför morgondagen och sova.

Tack å hej!

Guldstjärna i kanten

Jag säger bara OJ OJ OJ
Ska det fortsätta i dessa takter så kommer jag inte behöva göra ett dyft under skrivarveckan, och det vore ju underbart!
Jag har verkligen varit flitig idag. Har suttit med uppsatsen mellan 1700-23.30. Har iofs. hunnit med att göra lite grejer emellan, men jag har alltid återvänt till skrivandet och gett järnet.

I fredags skrev jag en lista med allt som skulle göras med uppsatsen innan den är klar. Kom på 14 punkter. Bara under denna dag har jag avklarat 4 punkter och "halvavklarat" 3 punkter. Har fått mailat en dramaped. och frågat ang. intervju. Fått svar om att det gick bra, börjat skriva ett mail med intervjufrågorna, defenierat dramapedagogik i uppsatsen, sammanställt en hel intervju i uppsatsen, lånat böcker, utökat refernslistan, och läst mer ur en bok som jag ska ha med i uppsatsen. Det är ju galet bra! Jag är så stolt att jag nästan tappar andan. Och så är jag så trött nu med. Måste verkligen sova.

Så god natt nu allihop, och sorry för att jag skriver om skittrissta saker, men dessvärre händer det inte så mycket mer i mitt liv just nu.

"Good night sweetheart well it´s time to go"

Produktiva Frida är en flitig tös

Jaherrejävlar (förlåt för min dåliga franska) men OJ vad jag är duktig idag. Har kört på stenhårt med min uppsats vilket har resluterat i att mina fötter har somnat sjuttioelva gånger och att jag fullkomligt vräkt i mig choklad och lakrids för att hålla energin på topp. Men det är det värt. Ibland får man synda med lite godis på vardagen. Speciellt när man är på hugget med uppsatsen. Då är allt tillåtet!

Idag fick förresten vår klass klirrat ett jobb i ludvika. 4 timmars undervisning i drama på en gymnasieskola för flera hundra elever = 20´000 kr till klasskassan! Sjuuuuukt bra! Kul att vi kan dra in så mycket pengar på de jobben vi får, för då slipper vi lägga så mycket från egen ficka.

Nu ska jag fortsätta med sammanställningen av min första intervju.
Har pratat med mormor, Fredrik och smörjt in mig med brun utan sol så nu känner jag mig grymt fit för att fortsätta.

"Keep on rocking in the free world"

Jag kan köra snöscooter

Uppdatering

Helgen
Helgen blev inte alls som jag hade tänkt mig.
I fredags kväll sisådär vid halv elva så beslöt jag mig för att köpa en sista minuten biljett till sundsvall. Åkte iväg redan kl.0800 från storvik på morgonen efter. F mötte mig på stationen och vi åkte direkt hem till hans pappa, Maria och lillebror Albin. Åt lunch och begav oss iväg till Gimofors som ligger mellan Sundsvall och Östersund. Där bor F:s farmor och farfar. SÅ vi blev där tills på måndag morgon då dem körde mig till tåget i sundvall. Hade en kanonhelg med scooterkörning (+åkning), kortspel och enmassa sport. Vi slöade mest hela tiden och tog det jättelugnt. Helt plötsligt var det måndag och dags att åka hem. Kändes inte alls kul att åka ifrån F. Något gör att jag alltid vill vara med honom. Det är en slags abstinens som gör att det blir svårt att vara ifrån varandra. Så nu är det bara att genomlida 10 dgr innan vi ses igen. Tiden går fort, som tur är.

Oj, det blev visst kursiv text här, och det går inte att få bort....knepigt.

Skolan
Vi har påbörjat våra ledarpass i skolan vilket innebär att var och en i klassen har en 1-timmas lektion med de andra som gruppdeltagare. Man lägger sälv upp lektionen och planerar och genomför. Dessutom filmas lektionen av en lärare och ska sedan analyseras/diskuteras i grupp.
Jag har verkligen gillat vissa av passen som genomförts (de flesta), men det ger också prestationskrav på att man vill lyckas och genomföra det på bästa sätt. Men det är bra med krav ibland också! Jag har mitt pass v.7.
Annars rullar det på. Det är kul i skolan och jag trivs bra här.

Jag
Aningen stressad över uppsatsen men har fått en hel del avklarat idag genom att ha fixat literatur som ska användas i uppsatsen och även fixat en till intervjuperson. GÖTT! Ska ägna kvällen åt att skriva lite är det tänkt. Tiden går alltid så sjukt fort efter skolan. Jag fattar inte vad fritiden tar vägen. Dessvärre spenderas den nog mycket framför datorn. Får sluta med det.
Jag mår bra, lite snorig, men det är ju alla. Älskar frukostarna i skolan och att äta ASMYCKET gröt. Det bästa...
Tycker dock att det börjar kännas svårare att inte få vara hemma med dem man tycker om. Jag tycker visserligen om många här med, men nu är alla så inne i uppsats och ledarpass, så det blir ingen lugn myskänsla riktigt. Den saknar jag. Och så saknar jag F så galet mycket. Hua, vad strängt det ska vara att vara kär då, hehe.

Framtiden
Vilken? hahaa Det ordnar sig. Har fortf. inte börjat oroa mig.

Träningen
Kanske ska iväg och träna en snabbis sen. Skulle iväg igår men nån hade låst in nyckeln. Imorgon är det friskvård på morgonen så det blir gym eller bandy. Sen är det byalagsjympa kl. 1900, hell yeah!

Pengar
Hahaha...det ordar sig med skridskor bara det blir is.
Fick en inbetalning på hyran för dec. månad. Suck, vad det ska kosta allting...

Nej nu är det dags för uppsats.
pusshajj

Ta tillvara på helgen Frida

Jag älskar helger. Dels för att man ofta är ledig och kan vakna när man vill och dels för att det är ok att slappa, ät godis, dricks cola och kolla på tv. Ikväll är det flera som ska till Granliden och svänga sina lurviga, och jag trodde att jag var sugen, men just nu är jag det inte alls. Så antagligen blir det en lugn hemmakväll med nåt gott att äta, godis och sällskap i form av Frida B och kanske nån till?!?

Denna helgen kommer att ägnas i uppsatsens tecken, tror jag. Kan hända att jag beger mig iväg till Sundsvall imorgon eftermiddag i all hast, men det är verkligen inte säkert. Jag och F pratade löst om det innan när han ringde. Han är nämligen däroch hälsar på sin pappa. Så vi får se vad som händer och sker.

Kom nyss hem från affären...var där och köpte enmassa gottigt. Ikväll blir det räkbaguette, coca cola och godis, mmm=) Vi fick skjuts av Helena, vilket var kanonsnällt, för det är -17, 18 grader ute och jag fryser så jag tror jag dör...nästan.
Nu ska jag öppna mitt uppsatsdokument och lägga upp en planering för hur mycket som måste bli gjort i dagarna.

Ciao!

Processdrama, manifestation och innebandy

Idag har det varit full rulle.
Idag var också den första dagen jag inte försov mig sedan jag kom upp hit. Jag har dock alltid kommit i tid till skolan men missat en frukost och stressat till en.
Idag hade vi en gästpedagog från england. Han heter Allan Owens och är skitstor inom processdrama vilket är av inriktningarna i dramapedagogiken. Hittade ett utdrag om honom på google:

 Allan Owens
Expert of process drama, a PhD and a member of UK Royal Society of Arts; established and practices drama methods designed for personal insights and training; presented a National UK Award as one of the 20 best university teachers in the country.

Inte illa pinkat att vara en av de 20 bästa lärarana i england. Han är skitduktig och man lär sig hur mycket som helst. Man får hela tiden nya verktyg att lägga i ryggsäcken.

Min granne i rummet nedanför började precis spela ashög musik. Sjukt irriterande. Jag som hade tänkt krypa ner i sängen nu. Måste börja lägga mig tidigare, så jag inte är så trött på morgonarna, och försover mig. Men det blir ju inte precis lätt med denna ljudnivå. Helt sjukt högt. Dessutom är denna grabben en skön typ så jag vill verkligen inte behöva säga ifrån, för jag tycker att man borde förstå att det låter. Han måste få tinitus där nere på hans rum.

Efter skolan drog halva klassen in till Sandiken och gjorde en manifestation för alla de som dödats i kriget mellan israeler och palestiner. Det var fint med alla tända ljus som vi ställde på en lång rad för att hedra offren i kriget. Det kom förbi enmassa folk som  också fick tända ljus och fick flyers om vad det var som pågick därborta.
När vi kom hem var vi några som drog till idrottshallen för att ha "torsdagsbasket". Vi spelade badminton en stund och sen spelade vi innebandy. Var skitjobbigt att bara vara fyra på plan för man fick springa otroligt mycket. Men det var kul också! =) Sen gymmande vi lite innan det var dags för hemgång.

Nu ska jag sova.
So long baby!
Puss

Byalagsgympan are still going strong

Idag var det årets första byalagsgympa och självklart var jag på plats. Jag och 30 pensionärer. Ok jag överdrev, en hel del är medelålders kvinnor. Fastän att vi studerande på skolan inte längre får gå gratis utan blir tvugna att betala 300 kr. Men det är riktigt billigt, för 16 gånger gympa.
Allt var som vanligt.
Volleybollgubbgänget var där,
lustigkurren med sin handduk omsvept kring nacken var där,
70+ gubben som knappt kan gå på benen var där,
den ultrafit:a (ojn vad fel det låter här haha) var där iklädd sina tightaste träningsbyxor,
mattanten var där,
den lite smått sura kvinnan som alltid tittar snett på oss elever var där,
kvinnan som pratar sig igenom gympapasset iklädd små tighta byxor, en fin topp och ett par vita tennisskor var där, herbal-marita var där, d
en glada kvinnan med tjejmilen tröjan var där.
Och så var det en hel del nya ansikten med.
Den enda som jag saknade var kvinnan utan en hand. Hon var inte där. Men hon kommer säkert nästa gång.

Gympapasset leddes idag av en lite yngre tjej så jag tänkte "wow, fasen vad kul, då kanske det blir lite fartigare än vanligt.." Men så fel jag hade. Hon var inte alls speciellt duktig och körde mkt likt hela tiden. Höll räkningen gjorde hon inte heller. Men samtidigt är det charmigt, det är ju trots allt byalagsgympa i Storvik.

Efter gympan gick jag hem, åt en stor skål yoggi hjortron äpple med bananmüssli, en morot och tre riskakor med räkor på. Kollade på idoljurryns nya program med Sofia, Jerry och Jenny. Nu ska jag sova..
Pusshej


Jag till Prag

Ja då var det beslutat, vår studieresa kommer gå till Prag. Känns skitkul att åka dit och se hur det är det. Ska vara väldigt fint sägs det! =) Så nu har jag som uppgift att checka lite boende. Har hittat ett hotell och några vandrarhem som verkar bra. Jäkelsens så billigt det är att bo i prag. Och det är ju bra!

Är lite seg i kolan just nu. Ska nog inte sitta framför datorn nåt mer. Känner mig lite småsjuk, men det kanske är för att förkyldningen håller på att gå ur kroppen?!? Hoppas hoppas, vill inte va nå mer sjuk nu.
Tränade igår och då kändes det kanon, men nu vet jag inte. Hade tänkt kila iväg till byalagsgympan sen, men vet inte hur jag ska göra. Bara jag inte blir mer sjuk...hua.

Idag har F vart uppe i Falun och gjort polistest. Han klarade det! =) Grymt jobbat! Hoppas hoppas han blir kallad till sista testet nu bara!

Oh my vad jag är sugen på saltlakrids. Brukar ha som regel här uppe att inte äta godis på vardagarna utan istället frossa under helgerna. Det som är bra är att man inte heller orkar gå 40 min (fram och tillbaka till ica) för att köpa godis. SÅ det får vi nog hoppa över. Bra, klapp på axeln, hehe.

Idag har vi tränat på att filma med videokamra. Fick enmassa uppgifter på kortfilmer som skulle göras. Höll på med det hela dagen. Var skitkul. Hade klassråd sista timmarna och det var då vi kom fram till klassresa!

Nu vet jag inte vad jag ska göra, men borde verkligen ta tag i uppsatsen.
(Fick brevet idag förresten mamma.)
Men jag vet inte om jag orkar. Är inte så sugen på det. Men till helgen MÅSTE jag vara sugen på det, annars är det kört. Njaa

Nej nu är det dags att kila bort från datorn.
Tjipptjopp!


Prag

Are we human, or are we dancers?

Första skoldagen på den sista terminen på dramapedagogutbildningen. Det är ta mig fan hur sjukt somhelst. Vad händer? Vart tar tiden vägen? HERRE, hjälp mig jag fattar inte...
Men jag är lycklig, oh så lycklig. Fyfabian vad jag gillar det jag gör här och det denna utbildning gör med mig.

Det var  skoj att träffa klassen idag. Vissa var verkligen saknade! Dagen var underbar med underbara övningar, mycket fysiskt vilket jag gillar skarpt. Och så var det inte så mkt lek utan istället rena dramaövnigar. Mycket sammarbete, koncentration, fokus, och många hysteriska skratt, som vanligt.
Vi ska ha ledarpass då vi ska leda hela klassen i en timma i dramaövningar, ja som en lektion man ska lägga upp själv. Jag ska ha tis. v.7 vilket passar mig perfa. Under lektionen kommer jag bli filmad och sen ska vi i mindre grupper i klassen se och diskutera/utvärdera. Ska bli skitspännande och liiiite nervöst. Men det känns som att det är nästa steg innan jag är färdig dramapedagog.

Ikväll var jag och Sofia på gymmet. Jag cyklade 1,5 mil på 30 min och körde lite styrka. Vi har friskvård på onsdagsmornar så eg. ska jag upp och träna kl.9 imorgon, men kanske hoppar det för att jag var så duktig ikväll. Får se hur mkt det värker i kroppen imorgon när jag vaknar. Kvällsmaten bestod av en halv grillad kyckling och pommes. Så nu är jag mätt som en bjärn.

Sitter och lyssnar på the killers senaste album, fy sketan vad bra det är! =)

Nu ska jag krypa ner. Har blivit på tok för lite sömn de senaste dygnen.
Puss


Blondinbella VS Moi

Blondinbella skriver på sin blogg:

Åh jag är så frustrerad och arg! Just nu känner jag bara hur PolitikBella bankar inombords och vill jobba för en bättre skolgång! Idag fick vi våra nya scheman inför vårterminen. På fredagar har vi endast fyra timmars estetiskt-val, alltså ska jag sitta och måla under en lektion i bild i fyra timmar. Det är det enda jag gör den dagen. Jag valde sam-sam för att slippa så mycket matte, estetiska val som det bara går och ändå blir det såhär. Likaså med filosofi! Varför ska jag behöva ägna timmar åt att fundera över livsfrågor som ändå inte finns något svar på, där det inte finns något rätt eller fel.

Istället för att ha idrott i gymnasiet, ha estetiskt val, mental träning, filosofi etc skulle jag kunna läsa ämnen som jag faktiskt är intresserad av. All den tid jag lägger ner på att måla hela fredagen, skulle jag kunna läsa politisk historia, retorik, "samhälle D", "svenska D", entreprenörskap. Ämnen som jag vill läsa och känner att jag får användning för i framtiden. Istället är skolan färgad av detta socialistiska samhällle vi har levt i alldeles för många år, där alla ska stöpas i exakt samma form,

Varför kan man inte ha som på universitetet där man kan skräddarsy en egen utbildning och sedan ta en examen. På gymnasiet borde man få välja vilka kurser man ska läsa, sedan är det upp till var och en att man väljer rätt antal poäng och de kurser som krävs för att man vill komma in på det program som man vill läsa. Jag behöver inte mental träning, idrott eller bild för att komma in på juristlinjen, däremot påverkar de ämnens betyg mitt slutgiltiga poäng för att komma in på juristlinjen. Det är så otroligt fel!

Ett motagrument brukar vara att de är "bra att få pröva på allt" eller "de är skönt med lite avkoppling såsom bild när man har så tunga ämnen" Men hallå! Prövar ämnen gör man i högstadiet och om bild är avkopplande eller ej bestämmer väl jag. Skulle man få välja sina ämnen skulle skolgången bli mer intressant och vi skulle få fram fler talanger i Sverige. Jag kan inte läsa mer samhällskunskap än C kursen i min skola, men jag måste ha estetiskt val och filosofi. Hade jag fått välja hade jag läst mer samhällskurser, mer företagande och mer svenska och då hade jag blivit bättre på de området också. Medan en annan person som älskar matte, eller älskar drama, hade kunnat få läsa mer sånt.

Vi är individer, vi ska behandlas som individer inte som en grupp där alla förväntas vilja läsa samma sak och bli samma sak. Vi är nog bland de sista i skandinavien som har denna typ av skolgång, i andra länder får man välja sina kurser själv men det är klart i Sverige idag har vi hellre medelmåttiga elever, än låta de elever som har talang få utvecklas i sin egna takt, för det skulle ju bli "orättvist mot de andra" Nej, snart kommer PolitikBella fram rejält. Jag blir tokig!


Frida komenterar:

Jag kan förstå dig, till en viss del. Visst vore det toppen om man "bara" kunde läsa precis de ämnena man själv ville och tyckte var intressanta. Men...jag tycker det är sorgligt att se att du "förminskar" de praktiska ämnena. Ibland är det viktigt att använda kroppen OCH hjärnan samtidigt, därför finns de ämnena. Och så handlar det om kultur.

Jag kanske är hård, men jag vet ju hur moderaterna ställer sig till de estetiska ämnena i skolan och det kanske är därför du skriver som du gör, men jag tycker det är tragiskt. Visst, vi är alla olika, och tycker olika, och det är ju bra, men det handlar också om en ömsesidig förståelse för varandra och det kanske man  får genom att ha provat på det andra gör och tycker är lika viktigt som du gör med dina ämnen.

Jag tror (vet) att de estetiska ämnena och idrotten i skolan är minst lika viktig som samhäll, historia och engelska. Konstigt är det att du skriver att dessa ämnen är oviktiga när du ska söka till högskolorna, men så är det ju för alla. Jag som läste mestadelen drama och dans på gymnasiet var ju självklart också tvungen att läsa de andra ämnena. Det handlar om att ge och att ta. Man kan ju inte få allt man vill här i livet. Men man kan bilda sig en uppfattning för andras intresse och visa ömsesidig respekt!

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Oooops, undrar om man får nåt svar, aj aj aj, livsfarligt att käfta med en moderat...

Vi är på lyset

Då har beslysningsavdelningen på Gekås, Ullared avklarat ännu en lyckad fest! Denna gång åkte vi iväg till en stuga långt ut åt tjottahejti, närmare bestämt i Drängsereds skogar. Vi åt taccos, drack champagne för att fira Emelies nya tjänst som gruppledare och gav oss iväg, 9 st i en bil till bastubad och isvaksbad. Självklart var alla nere i plurret men det skreks hysteriskt och jag har aldrig sett folk springa så fort in i bastun igen. Det var svinkallt, men skönt på ett sätt. Efter en fryga timme åkte vi tillbaka till stugan där de andra väntade (som inte ville bastubada). Vi hoppad edå ner i den varma utomhusbadtunnan. Sen satt vi där och hade det gott länge, länge. Det dracks whiskey direkt ur flaskan som sig bör och sjöngs sånger för fulla(!) halsar! Sen fortsatte festen långt in på småtimmarna. Det bjöds på lekar, kareoke, poängpromenad och dans. Törstiga var vi allihopa med! ;) Sen blev det nattbad. Sen satt vi uppe å snacka skit i uterummet. 04.30 kom vi i säng och somnade oss fnittriga till sömns...

Beslysningen är bäst, fan va kul vi har! =)


Piece of a birthday cake

Dagarna går och snart sitter jag uppe i snöiga storvik igen och är inne i pluggvardagen! Jag har tagit ledigt från allt vad skola heter, vilket gör mig både lättad och otroligt stressad. Men jag vet att jag fixar det! I trust me! ;p

Igår fyllde F 25 år och som den superwomanflickvän man är så väckte jag honom med skönsång och tårta. Sen gick dagen som i ett jihuu med uppvaktning, fikor och middagar. Somnade gott på kvällen.

Idag har jag och mami vart i vbg på shoppingtur. Kände att vi var tvugna att hitta på nåt och då är inte vbg så fel. Så det blev en hel drös med fynd på gina tricot. Bl.a. en kanonfin kjol med tyll och en spetsklänning. Sen köpte jag skridskor. Har inte åkt på flera år...säkert tio, känns det som. Har inte fått det p.g.a. mina opererade fötter. Har ingen direkt känsel i dem, men det har börjat bli bättre nu. Kan vicka lite på tårna nu iallafall! =)
Så nu blir det snart premiäråk vilket också innefattar premiärvurpa! Really look forward....

Ikväll bjöd jag hit (till F:s lya) Sara och Eva. Hade tjejmyskväll med middagslagning, godisätande, tjötande och buzz, the music quiz spelande. Hade det riktigt kul! Dem drog för ett timma sedan så nu ska jag snart krypa ner. Ska upp hyffsat tidigt imorgon och motionssimma, sen ska jag luncha med Valon!

Puss puss


Du sjuka värld, fylld av ideal

Se, lär, känn, ta ansvar!

http://www.campaignforrealbeauty.se/dsef07/t5.aspx?id=11491&filmno=0


Det är upp till dig vart denna värld ska ta vägen!

Gråvita skyar, tandläkarväder

Fyfabian vilket tråkigt väder här är på västkusten idag.
Grått och otroligt blåsigt. Det värsta med att bo nära havet är att det blir SVINKALLT när det är ett par minusgrader och blåst. Det är inte alls lika kallt i Strovik när det är 15 minusgrader där. Usch, här blir så rått. Egentligen vill jag ge mig ut på en promenad, men inte i detta väder, nej fy.
Har lite saker att planera, det är nämligen så att F fyller 25 år imorgon. Har tänkt att överska så gott jag kan, men det är int ehlt lätt att få ihop allt. Blir mycket att stå i nu ikväll och imorgon, men det är nog(!) bara kul. Fick precis avklarat en del. Vill inte skriva för mkt här, för det kan hända att mr himself råkar glotta här.
Ska bli kul med födelsedagsfirande. Och ännu roligare är det när man har köpt den perfekta presenten!=)
Det är dyrt såhär kring jul...

Fick slängt på mig mina snygga jeansshorts som jag köpte i somras, och som aldrig blev använda. Vet inte varför, men fick dem aldrig att funka. Men med ett par svarta leggins blir dem passande även på vinterhalvåret.

Tjohoo...


Nytt år, nya tag

2009 är här och jag känner en viss stress. Om en vecka är jag uppe i Storvik igen och har satt igång med min sista termin, SISTA TERMIN, hör ni...det är helt sjukt. Vill börja ettan igen. Vad har jag lärt mig egentligen? Det hör väl till att känna såhär, men just nu är jag mest orolig inför framtiden, men det löser sig, det gör det...eller?

Om exakt en månad ska min uppsats vara klar. Det är inte bra. Har inte gjort många knop detta lov. Men det får väl bli ändring på det. Kommer väl antagligen få vara den mest osociala uppe i Storvik sen. Sitta inne på rummet och råplugga medan de andra gör enmassa annat. Fast samtidigt vet jag att det är samma för alla. Vissa har nog inte ens satt igång. Så lugn Frida, lugn. Jag vet vad jag ska göra, vad jag ska skriva och hur jag ska genomföra det så det är bara en spark i baken jag behöver.

Har haft ett bra lov. Spenderat mycket tid med F och tagit det väldigt lugnt. Fast ändå har jag fått gjort en hel del. Har haft två spontanfilmkvällar med Frida vilket har varit jättekul, för vi ses inte så ofta. Så man får passa på nu när det är jul och de flesta är hemma i staden. Träningen har jag lagt på hyllan och legat helt och hållet på latsidan. Otroligt vad man kan frossa gottigheter och slappa ibland. Men det ska rådas bot på direkt när jag kommer upp till de norrländska skogarna igen.

Mitt 2009 är väldigt ovisst men samtidigt skitspännande. Jag kommer bli färdigutbildad, jag blir faster, jag måste söka ett riktigt jobb...

Time for shower!
Bye