Me goes Goldwell modell

Igår morse gick jag upp tidigt, närmare bestämt 07.30. Fixade iordning mig och åkte iväg till La´frizz, en frisörsalong i stan. Goldwell hade nämligen uttagning av modeller för klipp+färg. Vi var 15 tjejer som var där och dem behövde fyra. Jag blev en av de utvalda att modella!
Senare kom 8 modeller från gbg som redan var utvalda från dagen innan.

Först blonderade dem igenom hela mitt hår. Sen blonderade dem igen och efter det fick jag en röd ton pch så sparade dem två teser på sidorna som dem delade upp i slonogr och slinga i blont och rött. Efter det la dem upp allt på små små spolar, så det blev väl en sisådär 50 st. Sen fick jag vänta med spolarna i håret i flera timmar. Under tiden blev jag sminkad av smiköser från göteborg, som för övrigt var skitduktiga! Fick grön/turkos ögonskugga och lösögonfransar så det blev lite galet! =) Men kul, framförallt!

Sen var det dags för att träna catwalk. På Grand skulle själva visningen vara så vi tränade på scenen några gånger. Vi skulle gå catwalk+ göra poser, var inte helt lätt. Jag fick genrepa med alla spolar i huvudet för dem var inte färdigtorkade. Det tog 5 timmar för dem att bli som de skulle. Sen var det dags att dra ut alla spolar och det gjorde så onte att jag höll på att dö, aj aj aj. Var redan otroligt öm i hårbotten efter all blekning m.m. så det var rena döden när dem slet i mitt hår. Sen skulle dem reda ut lockarna med hjälp a fingrarna, varenda lock, men jag överlevde!
Stylisterna såg verkligen oss som arbetsobjekt och inte som människor. Dem slet och drog och allt skulle bli perfekt men dem brydde sig inte alls om att jag var en människa. Det är väl så det är i modellbranchen antar jag. Inte så glamoröst som man kan tro.
Blev fixad det sista med hår/smink innan det var dags för scenen.

Var otroligt nervös när jag skulle upp på första walken, men det gick bra, förutom att jag darrade i mungiporna. Hoppas det inte syntes. Nästa walk gick bättre och jag log inte med öppen mun utan försökte hålla den stängd så det inte skulle bli samma sak igen. Vid varje pose skulle man stå still och hålla den i minst fem sek så det blev ju lite jobbigt då om munnen darrade som en asplöv.
Visningen gick bra och efteråt fick alla frisörer som var inbjudna (ca. 150 st) klämma och känna på håret. Det var häftigt att vara så i fokus. Min frisyr var väldigt extraordinär så det ville alla klämma på. Ser ut som en rött yrväder, en blandning av Guldlock och Pippi Långstrump. Men det är inte helt dumt.

När jag vaknade imorse såg jag för jäklig ut i håret, men jag tror att jag kan reda ut det. Fick enmassa bra produkter som jag ska ha i ikväll när jag ska duscha det.
Hade en kanondag och alla modeller var störtsköna, så det blev en öl på harrys igårkväll efter visningen tillsammans med göteborgarna! En lång dag som var väldigt rolig och lärorik.
Idag är min hårbotten så otroligt öm. Måste vila håret idag.

Nu ska jag hem till mamma och visa mitt röda yrväder!
Ciao!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback